Õhkrelvad

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

lameda otga kuulide (wadcutter) kohta räägitakse, et pidada olema stabiilsemad. ei ole seda ise märgnud. teine väidetv omadus on aga silmaganähtav - lõikab märklehte selgepiirilised ümarad augud, mistõttu lihtsam arvestust pidada.

ise olen proovinud läbi praktiliselt kõik eestis müügil olevad levinumad kuulid. ilma kõhkluseta võin öelda, et kõige sitemad (v.a. ümarad, mis üleüldse konkurensti ei mahu) on olnud just kallid, imetäpselt kalibreeritud lamedaotsalised "võistluskuulid." isegi üsna labaste gamo matchidega (wadcutter) olen stabiilselt oluliselt paremaid tulemusi saavutanud. seejuures on proovitud kuulid olnud just raskemat sorti sest püss, millega lasti, on üsna võimsate killast.

siiski on minu arvates siiani konkurentsitult kõige paremad olnud gamo promagnumid (ümara otsaga), mille puhul kombineerub kaks positiivset omadust: a) märkimisväärne läbistavus ja b) tabamistäpsus, mis kulmineerus 30m pealt stabiilselt 1 cm diameetriga ringi tabamisega peaaegu iga kord.

ilmselt aga on igaühele oma kuul vastavalt laskmisstiilile ja muidugi ka püssile.
Kasutaja avatar
Standartenführer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Standartenführer »

lugesin siin kõik postitused ära ja hinge jäi närima see sihiku "iseeneslik" paigast ära minemine. nimelt olen isegi vist midagi sellist täheldanud.

mul on 2 õhkrelva: üks on vana vene "Baikal", mehaalise sihikuga, mille sihik on ka natuke viga saanud (üks "kelk" natuke viltu, tagumine siis) aga laseb kohati täpsemini kui teine, mis on siis hiina päritolu aga üsna asjaliku teostusega riistapuu, s.t. et vist kõige kallim ja kvaliteetsem hiina relv mida ma kohanud olen, sellele ma panin ise optilise sihiku (125.-), relv on kaitseriiviga, padrunipesa tihend, kaba täispuidust, pika rauaga ja hea matsu teeb jne. ,aga rihtisin seda relva mis ma rihtisin, hajuvus oli ikkagi harjumatult suur (võrreldes automaadiga AR). päris esimest korda relva ei rihtinud aga küsimus on, et kus või kes teeks relva rihtimist nii, et tehtud on? kohalikus lasketiirus? või ei ole mõtet nende odavate susserdistega vaeva üldse näha?
võistlustel ma laskmas ei käi, lihtsalt omakasutuses on. aga no enam vähem võiks asi ikkagi toimida, et nagu päris ragulka ei oleks.

muidu vaatasin et see optiline läks rihtimisel nii piiridesse, et enam nagu keerata ei olndki võimalik, et kas sain sita optilise või on relv sitt, moon normaalne, keskmine noh.

tänud, kes viitsivad nõuga aidata.
Viimati muutis Standartenführer, 21 Juun, 2012 13:18, muudetud 1 kord kokku.
qwerty009
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas qwerty009 »

Vedrupüssile on see optika paigast põrumine sisse programeeritud juba - 150eek optikast ei tasu rääkidagi.
Kui tahad täpsust saada siis muretse mingi suruõhupüss, mingi normaalne optika 4-12x42 (suruõhupüssil tagasilööki pole seega midagi paigast ei põru) ning kasuta normaalset laskemoona. Diabolo JSB Exact Heavy näit - soodne ka teine. Sellise kombinatsiooniga võid 50m pealt 10/10'st lasust õllekorgi sisse lasta.
Vedrupüss on selline asi, et selle võid mõnikord külaliste lastele kätte anda, et nad plekkpurke saaksid lasta, et ei vinguks kõrva ääres, muuks see eriti ei kõlba :D
O: Vanemat mil tehnikat
Speznaz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Speznaz »

qwerty009 kirjutas:Vedrupüss on selline asi, et selle võid mõnikord külaliste lastele kätte anda, et nad plekkpurke saaksid lasta, et ei vinguks kõrva ääres, muuks see eriti ei kõlba :D
Loll jutt.
qwerty009
Liige
Kontakt:

Speznaz kirjutas: Loll jutt.
Eks ta ole muidugi. Sina ju tead paremini, kõik ära proovinud jne.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

mina tean näiteks küll, et vedrupüsse on kasutatud juba üle pooleteise sajandi ja veel hiljaaegu polnud muid variante olemas. sellest hoolimata said kõik oma laskmised nendega ära lasta, mitte ei õhanud tuleviku poole, oodates eellaetavaid.

pealegi ma ise olen pikaaegne vedrupüssi kasutaja ja ehkki see oli mul suhteliselt madalast hinnaklassist (sarnaseim eestis saadaolev püss oleks ehk suvaline gamo 300m/s), olin ma sellega ülimalt rahul ning osa rahulolust oli kindlasti tingitud üsna heast täpsusest. samuti ei olnud mul mitte midagi ette heita kaasasolnud 3-9x32 optikale (hinnaklass USA's 30$), mis kord ära sätituna pidas pikalt ja korralikult vastu.

mis puutub täpsusse, siis ilmselt asub relva kõige enam täpsust mõjutav komponent päästiku ja saabaste vahel. kui see vidin pees on, pole mingit vahet, kas ta on kinnitatud vedrupüssi või eellaetava külge. samas, kui see vidin toimib, toimib ta ka iga püssi küljes.
Kasutaja avatar
Rainerr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rainerr »

Ega keegi ei tea kuskohast saada vanale saksa õhupüstolile 4,3mm moona?
viiking
Liige

Postitus Postitas viiking »

Paar sõna kah, et siis vene õhukas, siis vedrukas, eks, omal ajal krdile isegi järjekord oli Dünamos,...siis aasta mingi 1998 ja istud siis katuserõdul grillimas ja lased alul 1 kobeda varese a 60 m jalgpallivärava pealt ja siis ka teise ja sedasi et lask ja pikali...seega, igaüks muidugi ise teab mida oma v külaliste lastele kätte annab purkide laskmiseks :cry: :wink:

Igatahes soovitan olla ettevaatlikum ja hoolivam enne kui õnnetus käes! Ka planku lastes kenasti "puljad" tagasi rikosettisid, niiet :x
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Rainerr kirjutas:Ega keegi ei tea kuskohast saada vanale saksa õhupüstolile 4,3mm moona?
muuseumist.
Kasutaja avatar
Rainerr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rainerr »

muuseum museium.... kas Germaanimaa ei müügi enam?
sniperman
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas sniperman »

Ise olen roheline nii et tahaks teada kus saaks häid õhk relvi ( mis lasevad mitu kuuli järjest ). Hinnaklass võiks olla 2000 - 4000 eek, oleks hea kui oleks weebi lehekülg.
Tänud !
Martin !
Kontakt:

Satakas kirjutas:mina tean näiteks küll, et vedrupüsse on kasutatud juba üle pooleteise sajandi ja veel hiljaaegu polnud muid variante olemas. sellest hoolimata said kõik oma laskmised nendega ära lasta, mitte ei õhanud tuleviku poole, oodates eellaetavaid.

pealegi ma ise olen pikaaegne vedrupüssi kasutaja ja ehkki see oli mul suhteliselt madalast hinnaklassist (sarnaseim eestis saadaolev püss oleks ehk suvaline gamo 300m/s), olin ma sellega ülimalt rahul ning osa rahulolust oli kindlasti tingitud üsna heast täpsusest. samuti ei olnud mul mitte midagi ette heita kaasasolnud 3-9x32 optikale (hinnaklass USA's 30$), mis kord ära sätituna pidas pikalt ja korralikult vastu.
Vibu oli aastatuhandeid kasutuses kuid millegiprast nendega enam ringi ei joosta.
Vedrupüssil on üks eelis ning see on odav hind - siin ei saa keegi vaielda, kuid siin ka eelised lõppevad.

sniperman: 2000-4000 krooniga saad sa eel-laetavale püssile pumba osta. Püss ise (mitmelasuline ning miks mitte lisaks poolautomaatne) maksab vähemalt 12000.-
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

qwerty009 kirjutas:
Satakas kirjutas:mina tean näiteks küll, et vedrupüsse on kasutatud juba üle pooleteise sajandi ja veel hiljaaegu polnud muid variante olemas. sellest hoolimata said kõik oma laskmised nendega ära lasta, mitte ei õhanud tuleviku poole, oodates eellaetavaid.

Vibu oli aastatuhandeid kasutuses kuid millegiprast nendega enam ringi ei joosta.
Vedrupüssil on üks eelis ning see on odav hind - siin ei saa keegi vaielda, kuid siin ka eelised lõppevad.

sniperman: 2000-4000 krooniga saad sa eel-laetavale püssile pumba osta. Püss ise (mitmelasuline ning miks mitte lisaks poolautomaatne) maksab vähemalt 12000.-
No mina lasen vibu. Peamiselt selle pärast, et sellega täpselt lasta on palju keerulisem ja seetõttu ka huvitavam kui suvalise püssiga (samas saab püssiga muidugi challenget suurendada lihtsalt distantsi lisades - vibu jaoks on 70m juba päris pikk maa). Lisaks nõuab vibu tugevat selga.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

qwerty009 kirjutas:

ma tahan kah lisada, et jutud vibu väljasuremisest on tugevalt liialdatud ning kodanik qwerty jutt vibu väljasuremisest võiks minu arvates pärineda kuskilt 17.-18. sajandi uudistest.

nii palju irooniast ja sarkasmist.

vedruõhukas on aga minu hinnangul liik, mis iial välja ei sure. täpselt nii, nagu lihtlabane jalavägi jääb hoolimata mistahes kõrgtehnoloogilise väeliigi tekkest ikka ja alati "lahinguvälja kuningannaks" nii jääb ka korralik vedruõhukas über-mugavate pcp-õhukate kõrval realistlikuks treeningvahendiks.

mis häda siis on pcp'l? vastame küsimusele küsimusega: mida kasulikku on pcp-õhukal? ah, et tagasilöögi puudumise tõttu on tabamistäpsus ülimalt kõva? noh, ma võin ju sama hästi ehitada roboti, mis 100% täpsusega kõik paugud absoluutselt ühte auku ehitab, ise oleksin selle üle veel eriti uhke. aga...küpsimus on naturaalne: kas sellise roboti ehitamine tõstaks mu laskeoskust või teadmisi robootikast ja mehhatroonikast? ma arvan, et vastus on selge ja selleks pole laskeoskus. täpselt sama kehtib, võrreldes vedruõhukat pcp'ga. pcp puhul on sul jubehea püss, mis ilma mingi tagasilöögita kõik apugud ühte auku suunab ja ....sinu kui omaniku laskeoskusest pole mingit tarvidust rääkida. vedruõhuka puhul aga pead sa ISE mees olema ja püssi eest töö ära tegema. nii, et ma soovitan siiralt kõigil pcp-meestel (loe: sellistel, kes kiidavad pcp ülimuslikkust vedrupüsside kõrval) pehmelt persse minna.

igal väitel peaks olema mingi alus. minu perssesaatmise alus oleks järgmine: mina kogenud BB (break-barrel) mehena saaks pcp-püssiga ilmselt tajutavalt parema tulemuse, kui pcp-mees omaenese pcp-püssiga (rääkimata sellest, kui ta vaeseke vedrupüssi taha panna)*

Kontakt:

Kuna tegemist on militaarfoorumiga siis pidasin mõistagi silmas vibu kasutamist just sellel otstarbel, kuid tundub et ei jõudnud mu sarkasm vist kohale või mõni mees arvab tõsiselt, et mõni armee veel vibudega metsas ringi jookseb ;) See, et seda laskespordis kasutatakse teab igaüks.
Tulles tagasi tänapäeva siis siin foorumis on paljudel kinnisideeks oma riista taevani ülistada olemata mõnda muud üldse proovinud. Kuskil oli mingi teema, kus küsiti millist relva lahingus kasutaksid kui valida võiks mida tahad. Mõni mees tuli jälle AK-4 lagedale, kuna sellega kogemus olemas. Mees nägi esimest korda automaati ning mõles, et küll on nüüd vägev pill, sellega võib pool maailma maha tappa. Kel silmaring vähe laiem on hoiavad sellest aerust vähe kaugemale võimalusel.
Sama on kasutaja Satakas puhul. Vedrupüss on sinu silmis ülim kuna sa pole muud proovinud ning ei oska asju adekvaatselt võrrelda. Ning tullake jälle jutuga oma ülimast oskusest. Keera oma vedrupüss kruustangide vahele kinni ning vaata kui suureks muutub hajuvus 50m peal.

*PCP on vastupidavam kui vedrupüss. Vedrupüssil on vedru ja nahk peale 3000 lasku väsinud, PCP seeest on nagu uus.
*PCP ei esine prell-lööki mis esineb vedrupüssi puhul. Seepärast jooksevad vedrupüssil optikad paigast ning võimsa vedrupüssi puhul on sellise optika leidmine mis seal paigas püsiks tõsine probleem. Mõjutab kindlasti ka täpsust mingil määral.
*PCP on täpsem kuna toru on kvaliteetsem (hinnaklassi pärast juba). Murtaval vedrupüssil deformeerub ka toru pideva murdmise tagajärjel. 5000 lasu järel on asja kindlasti näha kui vaadata oskad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline