Tänavune võidupüha paraad toimub Lätis

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Kasutaja avatar
kala
Liige
Kontakt:

Tänavune võidupüha paraad toimub Lätis

Postitus Postitas kala »

http://www.postimees.ee/?id=70630

Esimene emotsioon: wtf?
Oma_Mees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oma_Mees »

Eit ea kas see on lätlastele sama solvav kui eestlastele :D
Veel merivood on vabad ja võimsalt kohavad. Veel kodupinnal metsad meil armsalt mühavad.
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Järgmine on Moskvas.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Vaadake asju laiemalt, lugupeetud, mitte ainult omaenda ninaotsa. Eesti ja Läti ühisparaad on minu arvates lihtsalt suurepärane idee. Võib ainult imestada, miks selle peale juba varem pole tuldud.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Metsseaga väga nõus.
Гив Ми Мани
kapral
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapral »

põlva paraadil olid mingid kuuevarbased.emased isendid olid eriti võimsad.kui meie tavamõõdus kaitseliitlase tantsima võttis,siis pold vaielda mõtet ja jalad ka maha ei ulatand.
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Olen andnud vande sõltumatule ja iseseisvale Eesti vabariigile ja tema valitsusele.Ja järgin vannet.Lätti ei lähe,kuna ma ei ole isamaa reetur.Euroliidu perssepugejad võivad sinna minna.Jõudu ,orjad ja perssepugejad.Aga minule jääb õigus,mölisege mida tahate ,orjad olete,orjadeks jääte.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

ooblää kirjutas:Olen andnud vande sõltumatule ja iseseisvale Eesti vabariigile ja tema valitsusele.Ja järgin vannet.Lätti ei lähe,kuna ma ei ole isamaa reetur.Euroliidu perssepugejad võivad sinna minna.Jõudu ,orjad ja perssepugejad.Aga minule jääb õigus,mölisege mida tahate ,orjad olete,orjadeks jääte.
Kas naaberriigis asuvas olulises lahingupaigas paraadi korraldamine näitab reetmist ning orjamentaliteeti?

Minuarust näitab just see seda, et meil on Lätiga olnud ühine ajalugu ja ühised raskused. Vabadussõja ajal oli Eesti Lätile suureks abiks ning praegu on Läti meie sõbralik naaber ning liitlane.

Selline isamaareetmise ja pugemise jutt on solvav igale normaalsele eestimeelsele inimesele ning usun, et see oleks solvav ka neile meestele kes võitlesid Vabadussõjas ja Võnnu lahingus.

Paraad Lätis korraldada on huvitav idee ning olen selle pooldaja.

P.S Läti inimestel pole kuut varvast (üksikud erandid välja arvatud) ning Läti neiud pole inetumad kui Eesti omad.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

medal kirjutas:
ooblää kirjutas:Olen andnud vande sõltumatule ja iseseisvale Eesti vabariigile ja tema valitsusele.Ja järgin vannet.Lätti ei lähe,kuna ma ei ole isamaa reetur.Euroliidu perssepugejad võivad sinna minna.Jõudu ,orjad ja perssepugejad.Aga minule jääb õigus,mölisege mida tahate ,orjad olete,orjadeks jääte.
Vabadussõja ajal oli Eesti Lätile suureks abiks ning praegu on Läti meie sõbralik naaber ning liitlane.

Selline isamaareetmise ja pugemise jutt on solvav igale normaalsele eestimeelsele inimesele ning usun, et see oleks solvav ka neile meestele kes võitlesid Vabadussõjas ja Võnnu lahingus.
Tõesti kahetsusväärne, et inimesed ei tea enam Võidupüha ajaloolisest taustast absoluutselt mitte midagi. Või kui teavadki, siis teevad äärmiselt veidraid järeldusi. Mõned pildid eelmisest suvest Cesise (Võnnu) linna Vabadussõja ausambast
Pilt
Pilt
ja Rauna jõe ümbruse nn. Võnnu lahingväljalt
Pilt
Гив Ми Мани
Rebasepoeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebasepoeg »

Huvitav on ainult see, et mis üksused ja kust kandist kohale lähevad??
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Vot see on nüüd küll üks tõsise mehe tõsine jutt! :wink:

Julgen siiski täpsustuseks niipalju möliseda, et kirjutajal on vaid sellisel juhul õigus, kui ta oma antud vandes pühalikult tõotas Lätti mitte minna?

Karm värk.

Aga kui nüüd seesama Valitsus sunnib Sind Lätti minema?
Mida siis teha?
Valitsuse ja ülemate seaduslikud käsud tuleb täita.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Täiesti arusaamatu. Loodan, et rääkija on kerge vine all. Muidu võtan seda isikliku solvanguna.

Teemast rääkides - ka minu arvates on paraad Võnnus suurepärane mõte.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Järgmine paraad võiks toimuda Petseris! Meenutaks pisut Tartu rahu... 8)
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

Asja olemusse süvenemata võib ju tõesti kummaline mulje jääda, et mida Lätti küll.

Lugesin veidi ka kommentaare erinevates meediumites. Kurb oli see, et lisaks tavalisele tattipritsimisele, mis tegelikult külmaks jätab, levis kommentaariumites puhas lollus.

Kas tõesti teatakse nii vähe oma riigi ajaloost, et Võidupüha paraad Lätis tekitab sellist hämmingut?

Minu arust hea idee. Seda enam, et paraad tehakse koos lätlastega kahasse.

PS. Ei saa aru neist inimestest, kes vinguvad, et Lätti on kauge sõita. Samad vingujad ei viitsiks ise tegelikult ka Valka sõita. (Valgat mõtlen)
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

Vaatan ja imestan - postitus on tehtud 17.30. oleks asi toimunud tööpäeval siis oleks veel rohkem imestanud - 30 minti peale tööpäeva lõppu ja nii täis end kaaninud, et selline jura suust tuleb :D :D
Aga hea kamraad ooblää - ei hakka sind hurjutama, aga usun et kui loed postitused läbi saad ise aru, kui harimatu kommiga hakkama said.

Ära palun enam nii tee ...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline