Tänavune võidupüha paraad toimub Lätis
Kõik oleks ju kena, kui ei hakkaks silma tendents teha paraade järjest väiksemates ja tähtsusetumates kohtades. Mitte et neid ei võiks seal teha ja kunagist lahingukuulsust täpses kohas meenutada, aga mul nagu ei tule ette, et näiteks Venemaal tehtaks üleriiklikku paraadi Kurski kaare heinamaadel või Volgogradi eeslinnas. Või Prantsusmaal marsitaks üleriiklikult kuskil Somme´i põldude vahel.
Senise suuna jätkudes ennustaks, et meie järgmine paraad toimub Paju lahingu ajaloolistel tanumatel. Või hoopis Ruhnu saarel?
Noh, me ei taha ju venelasi ärritada Tallinna kesklinnas marssimisega...
Senise suuna jätkudes ennustaks, et meie järgmine paraad toimub Paju lahingu ajaloolistel tanumatel. Või hoopis Ruhnu saarel?

Igati põhjendatud käik. Kuigi parem veel, kui paraad Riias toimuks. Oleks nagu revanš.

* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Ühtegi argumenti paraadide vaid pealinnas pidamise poolt ma selles jutus ei kohanud. Mis meil sellest, kus keegi teine marsib. Meil pole Triumfikaart ega Punast väljakut kah, samuti võimast tehnikat, mida nendel eksponeerida. Eestisuguse väikeriigi ja -rahva jaoks on isamaalise kasvatuse seisukohalt igati teretulnud, et Võidupüha paraad korraldatakse erinevaid paigus, eriti arvestades, et marsivad ju kaitseliitlased, s.t. vabatahtlikud mehepojad ja -tütred, mitte riigi armee. See on ju omamoodi jätk ka näiteks ennesõjaaegsele Võidutule traditsioonile. Ja last but not least- üks teine paraad, mis leiab aset igal aastal 24. veebruaril, on reeglina ikka Tallinnas toimunud, kuid on kuulda, et seekordne viiakse läbi lausa idapiiril. Ei usu, et suurest hirmust Venemaa eesRügaja kirjutas:Kõik oleks ju kena, kui ei hakkaks silma tendents teha paraade järjest väiksemates ja tähtsusetumates kohtades. Mitte et neid ei võiks seal teha ja kunagist lahingukuulsust täpses kohas meenutada, aga mul nagu ei tule ette, et näiteks Venemaal tehtaks üleriiklikku paraadi Kurski kaare heinamaadel või Volgogradi eeslinnas. Või Prantsusmaal marsitaks üleriiklikult kuskil Somme´i põldude vahel.

Гив Ми Мани
Hm, samamoodi ei näe mina ühtki argumenti paraadide võsa vahel või välismaal pidamise kasuks. Kuidas küll seda isamaalist kasvatust seal Võnnu all arendatakse? Keelitatakse lätlasi Eesti riigiga liituma?
Paraadide järjestikune korraldamine riigi äärealadel või suisa välismaal viib küll mõttele, et riigi pealinn on okupeeritud...
Ma sugugi ei arva, et riigi elutähtsad organid peaks asuma ainult ühes linnas, suisa vastupidi. Näiteks kultuuriministeerium võiks asuda Viljandis jne. Ja üldse võiks Eesti olla ühtlasemalt asustatud. Aga paraadidega seda probleemi ei lahenda.

Paraadide järjestikune korraldamine riigi äärealadel või suisa välismaal viib küll mõttele, et riigi pealinn on okupeeritud...
Ma sugugi ei arva, et riigi elutähtsad organid peaks asuma ainult ühes linnas, suisa vastupidi. Näiteks kultuuriministeerium võiks asuda Viljandis jne. Ja üldse võiks Eesti olla ühtlasemalt asustatud. Aga paraadidega seda probleemi ei lahenda.
Mõni aasta tagasi oli Võidupüha paraad minu kodulinnas Paides. Väga kena üritus oli ning Paidesse rajati seks puhuks uus esindusväljak ning isegi purskkaev. Väikese linna jaoks oli see väga suur sündmus mida mäletatakse siin ilmselt aastakümneid. Tekitas sellise hea tunde, et Paide on sama oluline kui teised Eesti linnad. Tallinnas oleks see paraad olnud lihtsalt üks paljudest.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
See on siis kahtlemata mõtteviisi küsimus, ei muud. Kas teistpidi peaks siis eeldama, et paraadide Tallinnas läbiviimise järeldus on, nagu oleks kogu ülejäänud maa okupeeritud või on riigiisadel lihtsalt muust Eestist sügavalt poh*i? Minu arvates on lihtsalt kena, kui Võidupüha tähistatakse erinevates paikades ja ma ei julgeks seda kommet küll väga otseselt siduda võimude lähenemiskatsena maarahvale. Kaitseliit ei ole ju ainult pealinna organisatsioon, Vabadussõda ei sõditud vaid pealinna jõududega ja Võidupüha on ka (vähemalt ideaalis) kogu maa pidupäev. Nii et mu enda jaoks on selle kombe järjepidevuse poolt argumente ikka kõvasti rohkem kui vastu. Ja eks ole ju vana tõde, et ühele meeldiks ema turjale ronida, teisele tütre, puhas maitseasi lõppude lõpuks.Rügaja kirjutas: Paraadide järjestikune korraldamine riigi äärealadel või suisa välismaal viib küll mõttele, et riigi pealinn on okupeeritud...
Гив Ми Мани
no algatuseks saab terve hulk inimesi nii Eestis kui Lätis teada, et Vabadussõjas selline lahing maha peeti ja ka seda, et eestlane pidi isamaa kaitseks ka üle oma piiride marssima.Rügaja kirjutas:Hm, samamoodi ei näe mina ühtki argumenti paraadide võsa vahel või välismaal pidamise kasuks. Kuidas küll seda isamaalist kasvatust seal Võnnu all arendatakse?
Kui täna on võimalik osta Vabadussõja raamatu kordustrükki kasutatud kujul 1400.- krooni eest siis on ju palju eeldada, et tavainimene midagi üldse sellst sõjast teaks. Abiks äkki selline paraadki?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
Ühe asjaga ma olen nõus - euroliidu perssepugejad. Selles mõttes, et pole vaja eurokatele perse pugeda. Orjad me siiski pole, kui lähme Lätti näitama, kui palju kõvemad me olemeooblää kirjutas:Olen andnud vande sõltumatule ja iseseisvale Eesti vabariigile ja tema valitsusele.Ja järgin vannet.Lätti ei lähe,kuna ma ei ole isamaa reetur. Euroliidu perssepugejad võivad sinna minna.Jõudu ,orjad ja perssepugejad.Aga minule jääb õigus,mölisege mida tahate ,orjad olete,orjadeks jääte.

Si vis pacem, para bellum.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Loodan, et see kommentaar on ka rohkem naljana mõeldudForman kirjutas:Ühe asjaga ma olen nõus - euroliidu perssepugejad. Selles mõttes, et pole vaja eurokatele perse pugeda. Orjad me siiski pole, kui lähme Lätti näitama, kui palju kõvemad me olemeooblää kirjutas:Olen andnud vande sõltumatule ja iseseisvale Eesti vabariigile ja tema valitsusele.Ja järgin vannet.Lätti ei lähe,kuna ma ei ole isamaa reetur. Euroliidu perssepugejad võivad sinna minna.Jõudu ,orjad ja perssepugejad.Aga minule jääb õigus,mölisege mida tahate ,orjad olete,orjadeks jääte.

Гив Ми Мани
Idee on väga hea ja koht ka sümboolne, küsimus tekib hoopis selline : Terras rääkis nagu, et samba avamine toimub ka samal päeval. Kuidas siis nii - rahvas peab nüüd otsustama kuhu minna??? On see taotuslik, et samba avamisele rahvast väga palju ei tuleks, või mis? Või tehakse paraad hommikul Võnnus ja õhtuhämaruse saabudes avatakse sammas, et valgustuse mõju kohe löögile pääseks? Kurb, kui asjad toimuvad üheaegselt.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Tea, kas see rahvas nii väga sinna Wendenisse kipubki, põhjarannikult ikka ilmatuma pikk minek. Samas lõunaeestlasele Cesis lähemal, kui Tallinn. Küllap jagub nii siia kui sinna. Ja ega maksa unustada, et Võidupüha aegu tähistab lihtinime hoopis midagi muud ja õige tal siis aega üldse mingi samba avamisele kohale minna. Eks seda jõuab pärast küllalt imetleda, aga viinad-õlled teadupärast armastavad täpsust ega salli ootamistSkald kirjutas:Idee on väga hea ja koht ka sümboolne, küsimus tekib hoopis selline : Terras rääkis nagu, et samba avamine toimub ka samal päeval. Kuidas siis nii - rahvas peab nüüd otsustama kuhu minna??? On see taotuslik, et samba avamisele rahvast väga palju ei tuleks, või mis? Või tehakse paraad hommikul Võnnus ja õhtuhämaruse saabudes avatakse sammas, et valgustuse mõju kohe löögile pääseks? Kurb, kui asjad toimuvad üheaegselt.

Гив Ми Мани
Olen nõus sellega, et Võidupüha paraadid viiakse läbi erinevates kohtades, seekord sümboolselt koguni Lätis. Gnadenlose põhjendustega täiesti nõus.
Küll aga ei näe ma mingit põhjust, miks Tommyboy peab vajalikuks samas ka Vabariigi aastapäeva paraadid minema viia. Eriti veel Narva?! Ptui! Või teemegi paraadid mingiks integraatsiaprojektiks ja ootamas on Sillamäe, Aseri, Sompa jne?
Küll aga ei näe ma mingit põhjust, miks Tommyboy peab vajalikuks samas ka Vabariigi aastapäeva paraadid minema viia. Eriti veel Narva?! Ptui! Või teemegi paraadid mingiks integraatsiaprojektiks ja ootamas on Sillamäe, Aseri, Sompa jne?
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Nagu meil Tallinnast ida pool eestlaseid ei elaks. Ma haistan selles hoopis uljast žesti, mis võiks sealtmailt rahvale meelde tuletada, et näe, on küll meil oma sõjavägi siin trampimas ja mitte Vene armee.
Aga eks ta kisub tõesti sinna vabamüürlaste, illuminaatide ja ufode teemasse tõesti
Aga eks ta kisub tõesti sinna vabamüürlaste, illuminaatide ja ufode teemasse tõesti

Гив Ми Мани
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist