Karm hinnang, aga kahjuks vist tõsi...Juhani Putkinen kirjutas: Aga ma arvan, et "kamina" ei taha midagi kuuldagi miinidest ja miinide veeskamisest - need ju oleksid vahendid millega Eestit saaks kaitsta.
Eesti kaitsmine
No paraku.Juhani Putkinen kirjutas: Aga ma arvan, et "kamina" ei taha midagi kuuldagi miinidest ja miinide veeskamisest - need ju oleksid vahendid millega Eestit saaks kaitsta.
Kaldun arvama, et meie kes siin seda asja arutame - ei tea enamuses siiski paljusid asjaolusid.
NATO - nõudmised ja ettekirjutused kaitseväe struktuuri ja relvastuse kohta.
Loomulikult pole selline inf avalik
Reaalsed rahalised võimalused jms.
Eks ta meil siin sihuke unistajate jutuklubi ole...
Aga seda on ka vaja

Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Ma ka loll muidugi, aga kaldun siiski arvama, et oma riigikaitse korraldamisel meil mingi iseotsustamise õigus ja võimalus siiski on ja mitte kõike ei otsusta ära NATO (kuigi selle taha on hea pugeda ettekäändeks, teine võlusõna on "euronormid"). Ka üks tark miin peaks olema suht. odav relv ikkagi. Seda tarkust sinna juurde suudetakse vist isegi Eestis välja mõelda ja valmis teha. Peamine on ikka põhimõtteline hoiak kõrgemal - kas Eesti esmane kaitsmine on meie enda ülesanne või peavad seda tegema "nemad seal NATO-s". Ja sellest, milline põhimõtteline hoiak on võetud, sõltuvad järgmised sammud. Kui on otsustatud, et peame end eelkõige ise kaitsma, ilmuvad kohe ka miinid ja nende paigaldamise vahendid, sest muud mõjuvat me eriti hankida ei jõua. Ülejäänud raha eest ostetakse siis lennukeid ja muud, kui raha üle jääb muidugi.
Ma vist ikka eksisin, kui siit esimese hooga välja lugesin, nagu oleks sissikool oma olemuselt kohmakas ja ressursimahukas asi.. Või mis..?Kapten Trumm kirjutas:Kirja autor kirjutab oma 1990ndate teadmiste põhjal. Sidekool, pioneerikool, suurtükiväekool ja õhutõrjekool on täiesti olemas. Sissikool on ainult puudu. Alati pole ka mõtet Soomest kõiki kohmakaid ja ressursimahukaid asju 1:1 üle võtta.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Soomest pole vaja 1:1 üle võtta, sest Soomes sisse tõesti koolitatakse väga suures ulatuses. Aga põhimõtteid oleks ikka vaja ka Eesti.alo kirjutas:Ma vist ikka eksisin, kui siit esimese hooga välja lugesin, nagu oleks sissikool oma olemuselt kohmakas ja ressursimahukas asi.. Või mis..?Kapten Trumm kirjutas:Kirja autor kirjutab oma 1990ndate teadmiste põhjal. Sidekool, pioneerikool, suurtükiväekool ja õhutõrjekool on täiesti olemas. Sissikool on ainult puudu. Alati pole ka mõtet Soomest kõiki kohmakaid ja ressursimahukaid asju 1:1 üle võtta.
On vaja nii väga hea väljaõppe ja varustuse saanud "kaugluuresisse" kui ka tava sisse tegema varitsusi vaenlase logistika pihta.
Sissi peab olema samasugune eriala kui on sidelane, pioneer, miinipildur, jne.
Eesti kaitsmisest veel kasulikku...

Omalt poolt lisan siia teema elavdamiseks väikese suveniiri, mis illustreerib case A üht osa, nimelt, miks Läti ei reageeri küllalt kiiresti. Vastus on lihtne. Kuna kolonn tuli Eestist. Jõudu ja jaksu teema arendamisel!
Esmasel kokkupuutel sellise kaardiga ei ütle violetse tooniga ringid midagi enamat kui 10 km raadiusega alasid.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Re: Eesti kaitsmisest veel kasulikku...
Minu korraldatud üleriigilisel õppusel, millel osalesid ka Läti ja Leedu probleem oli lahendatud nii, et eestlased kaitsesid Riiga Missos. Seega lätlased olid oma poolt kampas Venemaa vastu. Maastik soosib kaitsjaid. Eestlased ei saa ka keelduda kaitsmast Missos Riiga, sest kaitsvat korraga ka Valgat ja Võru tagalat.setu kirjutas:Omalt poolt lisan siia teema elavdamiseks väikese suveniiri, mis illustreerib case A üht osa, nimelt, miks Läti ei reageeri küllalt kiiresti. Vastus on lihtne. Kuna kolonn tuli Eestist.
Kas keegi võtaks paari sõnaga seletada, mis alusel ja mis valemiga Eesti Kaitseväkke aega teenima võetakse? Ma ei saa muffigi aru....
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=22501989
Vene ajal oli lihtne ja selge, kõik läksid, kel käed-jalad küljes olid.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
See on KRA kõrgem matemaatika, mida lihtinimesed ei taipa....cleo kirjutas:Kas keegi võtaks paari sõnaga seletada, mis alusel ja mis valemiga Eesti Kaitseväkke aega teenima võetakse? Ma ei saa muffigi aru....

Fakt on selles, et meil on kasarmuid vähe ning rohkem mehi juurde ei mahu. Miks meil on vähe kasarmuid? Eks seda tasub küsida meie palgaarmee esijutlustajate käest, eesotsas hr Ligi'ga (reformierakond).
Hetkel tundub, et KRA on iga "tõbise" üle rõõmus ning nii need vigaste prrotsendid meil kosuvad. Potentsiaalsed ajateenijad pole samuti niisama metsa alt riisutud ning kõik kes tahavad kasutavad võimaluse lihtsalt ära. Kogu probleemile on väga lihtne lahendus, erinevalt meil ajakirjanduses jahumistele, a'la üle vaadata tervisenõuded jne jne. Lahenduseks oleks piisavate kasarmute olemasolu ning ka muu toetav struktuur ning lihtne fakt, kes arstliku komisjoni ei läbi, see ka autojuhi lube ei saa. Raudselt oleks valdav enamus koheselt vägagi motiveeritud komisjonist läbi saama.
Miks peaks Kilingi-Nõmmele heitma A-pommi?
Viimati muutis Tiger I, 06 Juul, 2009 13:00, muudetud 1 kord kokku.
Selline mõte siis minu poolt.
-
- Liige
- Kontakt:
MÕTEID EESTI MAAKAITSEST
Minu need mõted ei põhine täpsele teadusele praegusest olukorrast, aga sellest hoolimata ...
Eestis on juba moodustunud üsna tugev reserv ajateenistuse kaudu.
Mehed ovad noored ja tublid.
Brigaad ja mõnda tõrjepataljoni saaks mobiliseerida.
Relvastust on natukene laos, aga väga palju oleks veel vaja, eriti kerge õhutõrjerakettid, miinid, täpsuspüssid.
Malevad kattavad terve Eesti.
Maakaitsetahe on kõrgemal tasemel kui relvastus, mis on parem kui vastupidi.
Eesti on NATO’s ja sõdureid Iraakis ja Afganistaanis.
Mida peaks minu arvates veel teha?
Ajateenijate protsent kõrgemaks vanuseklassist. Nüüd see vist on umbes 50 %.
Eesti oma kaitsematerjalitööstuse arendamine. See tooks ka tööt.
On mitu vahendid, mis võiks valmistada Eestis: miinid ja kaugelõhkeseadmed, sideseadmed, padrunid, ...
Kaitseliidu positsioon maakaitses tugevamaks. Näiteks ülesanne EKL’le täienduskoolitusest terve reservile.
Seadus, et kõik firmade kingitused Malevile oleks maksuvabad (tax free).
Noored ajateenistuse järgi kohe Kaitseliidu liikmeks, et terve aja on täiendusskoolituses kaasa.
Malevad võiks minna jagama informatsiooni pataljoonidesse, kuna ajateenijad on teenistuse lõpul.
Kui reservlane on üle 30 aastad, nii sõjaaja paigutus regulaarüksusest Malevide kohalikku üksusse.
Üleriigilise andmesidevõrku arendamine edasi.
Nüüd see on pooleli ja näiteks väiksemad üksused ei kasuta seda.
Eriti eraldiste väikeüksuste (sissid) ja linnalahingu õppuseid palju rohkem Malevis ja regulaararmees.
Üleriigiliste snaipri- ja sissivõistluste korraldamine, maakaitsevõimekuse ja motivatsiooni arendamiseks.
Maakaitsetahe tõstmine veelki kõrgemaks noorsuvu hulgas (õppetunnid ja õppused koolis jne.).
Filmid: ”Nimed marmortahvlil” ja ”Tuulepealne maa” ovad head siin.
Veelki rohkem Eesti mehi Soome sõjakoolidesse. Olen kindel, et see oleks väga kasulik.
Palju ettevalmistuseid on vaja teha ka maastikul algates riigi piirilt.
Minu need mõted ei põhine täpsele teadusele praegusest olukorrast, aga sellest hoolimata ...
Eestis on juba moodustunud üsna tugev reserv ajateenistuse kaudu.
Mehed ovad noored ja tublid.
Brigaad ja mõnda tõrjepataljoni saaks mobiliseerida.
Relvastust on natukene laos, aga väga palju oleks veel vaja, eriti kerge õhutõrjerakettid, miinid, täpsuspüssid.
Malevad kattavad terve Eesti.
Maakaitsetahe on kõrgemal tasemel kui relvastus, mis on parem kui vastupidi.
Eesti on NATO’s ja sõdureid Iraakis ja Afganistaanis.
Mida peaks minu arvates veel teha?
Ajateenijate protsent kõrgemaks vanuseklassist. Nüüd see vist on umbes 50 %.
Eesti oma kaitsematerjalitööstuse arendamine. See tooks ka tööt.
On mitu vahendid, mis võiks valmistada Eestis: miinid ja kaugelõhkeseadmed, sideseadmed, padrunid, ...
Kaitseliidu positsioon maakaitses tugevamaks. Näiteks ülesanne EKL’le täienduskoolitusest terve reservile.
Seadus, et kõik firmade kingitused Malevile oleks maksuvabad (tax free).
Noored ajateenistuse järgi kohe Kaitseliidu liikmeks, et terve aja on täiendusskoolituses kaasa.
Malevad võiks minna jagama informatsiooni pataljoonidesse, kuna ajateenijad on teenistuse lõpul.
Kui reservlane on üle 30 aastad, nii sõjaaja paigutus regulaarüksusest Malevide kohalikku üksusse.
Üleriigilise andmesidevõrku arendamine edasi.
Nüüd see on pooleli ja näiteks väiksemad üksused ei kasuta seda.
Eriti eraldiste väikeüksuste (sissid) ja linnalahingu õppuseid palju rohkem Malevis ja regulaararmees.
Üleriigiliste snaipri- ja sissivõistluste korraldamine, maakaitsevõimekuse ja motivatsiooni arendamiseks.
Maakaitsetahe tõstmine veelki kõrgemaks noorsuvu hulgas (õppetunnid ja õppused koolis jne.).
Filmid: ”Nimed marmortahvlil” ja ”Tuulepealne maa” ovad head siin.
Veelki rohkem Eesti mehi Soome sõjakoolidesse. Olen kindel, et see oleks väga kasulik.
Palju ettevalmistuseid on vaja teha ka maastikul algates riigi piirilt.
Si vis pacem, para bellum
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist