Minu vanaonu teenis selles polgus ja teadaolevatel andmetel hukkus 01.04.1945 ja on maetud Brocēni linna lähedal oleva Imantas asulast paar kilomeetrit kagus asuvale surnuaiale. (Vene arhiivist matmispaiga skeem).
Küsimus: Kas nende polk pidas seal lahinguid sel ajal ja kust võiks saada infot nende liikumise kohta? Kui lähen hauda otsima kas mul on seal lähedal veel midagi seoses nende lahingutega (mälestusmärgid...) ?
Teine küsimus: Kas keegi teab on seal mõni surnuaed, kust võiksin tema haua leida?
Ette tänades,
Sander
779. suurtükipolk Kuramaal
-
sanderkirss
- Uudistaja
- Kontakt:
-
sanderkirss
- Uudistaja
- Kontakt:
Olen ise saanud vahepeal targemaks.
Saatsin Salduse linna turismiinfo punkti meili ja nemad andsid mulle lahkelt kohaliku aktivisti ja teadmamehe kod. Leonid Evtušenko kontaktid.
Kod. Evtušenko teadis rääkida, et ka minu vanaonu on 50-60-ndatel ümber maetud Dzirnieki küla kalmistule ühishauda.
Tea kas seda on praktiseeritud mujalgi?
Saatsin Salduse linna turismiinfo punkti meili ja nemad andsid mulle lahkelt kohaliku aktivisti ja teadmamehe kod. Leonid Evtušenko kontaktid.
Kod. Evtušenko teadis rääkida, et ka minu vanaonu on 50-60-ndatel ümber maetud Dzirnieki küla kalmistule ühishauda.
Tea kas seda on praktiseeritud mujalgi?
Mõiste "surnuaiale" ehk eksitab? Võib-olla oli tegemist siiski suvalise matusekohaga, kust siis ümber maeti? Praktika oli tavaline, ümbermatmise kampaaniaid oli Eesti vähemalt mitu tükki. Iseasi tööde kvaliteet ja poolikus. Dokumente nähes oskaks rohkem arvata.on maetud Brocēni linna lähedal oleva Imantas asulast paar kilomeetrit kagus asuvale surnuaiale. (Vene arhiivist matmispaiga skeem).
-
sanderkirss
- Uudistaja
- Kontakt:
-
sanderkirss
- Uudistaja
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist