Ma tõesti ei viitsi neid tekste välja otsima hakata. Vaata suvalist raamatut, kus räägitakse 1939. aasta septembrilepingute sõlmimisest. Seal on need jutud ka ära toodud. Üks avalikustatud koht, kus Laidoner Soome suhtes oma pahameelt avaldas - 1940. aasta vabariigi aastapäeval sõjaväelastele peetud kõnes. See lõik on kusagil mingi enam-vähem tervikliku tekstina (vist mälu järgi) ka ära toodud, st. et mitte just päris arhiividokument, aga keegi osalenuist pole ka vastu väitnud, et sellist kõnet ei ole olnud...hugo1 kirjutas:Mis abist siin jutt käib, kas Laidoner lootism, et Sommid tulevad siia meie eest sõdima, või lätlased1939. a. septembri lepingute sõlmimise eel nii Soome kui Lätiga võimaliku abi kohta N Liiduga relvakonflikti korral. Ning saanud vaid põiklevaid vastuseid või ei saanud üldse vastuseid..![]()
Mis vastust see Laidoner saada lootis, et oleks julgenud Eestit kaitsta.
Vaata , iga asja juures on nagu asi ise ning siis selle kommentaarid.hugo1 kirjutas:Mis paneb Sind arvama, et Sinu argumendid on kaalukamad, kui minu omad. Tanner peaks kõik selgeks tegema, aga Talvesõja raamat, ei vääri isegi lugemist.Hm, ei hakka Sinu seisukoha muutmiseks siin eriti pingutama. Nagu juba varem öeldud - loe Tannerit
Kuidas Sa saad neid raamatuid ültse võrrelda, kui pole ise Talvesõda lugenud. Ise ma kindlasti tahan Tanneri raamatufa tutvuda.
Ajaloost kirjutamisel on kõigepealt nn allikas ning siis selle allika (või mitmete allikate) põhjal koostatud mingi teos või teooria.
See paks Talvesõja raamat, mida sa lahkelt soovitad lugeda, on erinevate allikmaterjalide (ning ka juba teiste raamatute ning kommentaaride) põhjal koostatud koguteos. Seega juba sekundaarne materjal. Ning nagu ma Sulle juba ütlesin - üks paljudest sarnastest.
Tanneri mälestused on allikmaterjal. Osalise mälestused. Kõike seal ei saa loomulikult võtta 100% tõena, aga kindlsati pakub see kõvasti lisa olemasolevatele dokumentidele ning teiste osaliste poolt kirjutatud (ning ka kirjutamata

Selline väike vahe on neil kahel raamatul.
Kui nüüd siia veel räägiks midagi allika-kriitilisest lähenemisest