trotüül vs meliniit

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Vasta
vinta vänta
Uudistaja
Kontakt:

trotüül vs meliniit

Postitus Postitas vinta vänta »

Tekkis ikkagi küssa,et mis on vahe trotüülil ja miini kollasel, põhiliselt kuidas neid eristada?? See on üldiselt selge, et kui tegemist on meliniidiga siis kohe 112, kui on trotüül siis võiks enne pilti teha ja siis 112
Kasutaja avatar
Kiblok
Liige
Kontakt:

Re: trotüül vs meliniit

Postitus Postitas Kiblok »

vinta vänta kirjutas:Tekkis ikkagi küssa,et mis on vahe trotüülil ja miini kollasel, põhiliselt kuidas neid eristada?? See on üldiselt selge, et kui tegemist on meliniidiga siis kohe 112, kui on trotüül siis võiks enne pilti teha ja siis 112
Tekkis minulgi küssa,et mis Sa selle pildiga peale hakkad.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

On tõesti erinevused nii värvis, lõhnas, kristallide kujus jne.
Praktiliselt on mistahes aine maa seest tulnud, sütikuta moonal poriga kaetud ja meliniidi puhul on selle pori eemaldamine eluohtlik.
Alati tuleb lähtuda ohtlikumast võimalusest.
Sütiku eemaldamine, veendumaks, millise ainega tegemist, pole aga ei juriidilisest ega ellujäämise seisukohast teps mitte tark tegu. :roll:
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

ja meliniidi puhul on selle pori eemaldamine eluohtlik.
Mida kõike vanas eas teada saama peab! Parem poleks lugenud - kindlustuse jaoks raha pole niikuinii!
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Arnold kirjutas: Mida kõike vanas eas teada saama peab! Parem poleks lugenud - kindlustuse jaoks raha pole niikuinii!
Pärijate pärast mures vä? Piisavalt suure juraka torkimisel on enda mured suure tõenäosusega igaveseks murtud.
Just need väiksemad on eriti vastikud. Kui kõikvõimas ja halastaja Allah avab paradiisiväravad, siis 40 neitsiga saab veel hakkama, kuid patuse Maa peal sandina elada on hullem. :roll: :evil:
Arnold
Liige
Kontakt:

Ma neist neitsitest suurt ei pea - minu vanuses kipub tiba pedofiilseks(kuna ei ole poliitik ega ärimiis), aga surnuid kaevates ei ole sellisele perspektiivile mõelnud. Sihipäraselt!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Missugustes lõhkekehades meliniiti kasutati? Nagu ma aru saan, on see aine tundlik kraapimisele-hõõrdumisele või kuidas? Ometigi kasutati seda va miinikollast omal ajal prussakate tõrjeks (kuuldavasti veel isegi üsna nõuka-aja lõpus), võeti tükike ainet ja tõmmati sellega kriipse igale poole eelpoolmainit' elukate liikumisteedele...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Meliniidipulkasid oli prussakatõrjeks lausa rohupoes müüdud. Ei tea täpselt, kas puhast meliniiti või mingi ballastainega segatult.
Kasutati põhimõtteliselt samaks otstarbeks kui trotüüli. Pioneerilaengutes, mürskudes, lennukipommides... Lühikese säilivusaja tõttu kasutati rahuajal vähem, kuigi näiteks Osmussaare patarei 1939. aastal valmistatud soomustläbistavates mürskudes oli sees.
Tundlikkus kraapimisele-hõõrdumisele on vaid veidi suurem kui trotüülil kui tegemist korraliku ainega, kuid seda korralikku ainet enam pole. "Parim enne" ja "kõlblik kuni" on sõjaaegsel ammu läbi ja uuemal ajal seda praktiliselt ei toodetud.
Ülitundlikud on kokkupuutel metallidega tekkinud pikraadid. Meliniit ise on pigem riknenud.
Mürgine on see aine mitte ainult prussakatele, vaid ka inimesele.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Arnold kirjutas:Ma neist neitsitest suurt ei pea - minu vanuses kipub tiba pedofiilseks
sel juhul JUST peaks neitsite poole tõmbama. või sai emb-kumb meist millestki väega valesti aru?
Arnold
Liige
Kontakt:

:o äh, mis sellest minevikku jäänud ja tulevikus tulemata jäävast ikka puhuda!
vinta vänta
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas vinta vänta »

Vabandust et esiliigale vahele segan aga mis nende erinevus ikkagi on väliselt, mis on mis värvi, kuidas kindlaks teha jne. Ma arvan see oleks kasulik teadaanne asjatundmatutele nagu nt. mina :(
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Kõige kasulikum(tervisele) on mõlemad jätta puutamata kujul sinna, kus nad on. 112 aitab!

Kui " pommi keeta" on suur kihk, -siis tehakse seda niikuinii(olenemata koostisest!)

Pole ma mitte pahatahtlik. -Realist pigem :lol:

EDIT: Tean ka mis on nende vahe, kuid minuarust pole seda just vaja(Ja ei tohikski!) siin välja tuua,-muidu mõni mees arvab, et saab "ohutult" hakkama!
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline