Puhka rahus,Metallidetektor...
Ja ma saingi ju jutu mõttest aru. Relvaloa saamine on üsna reglementeeritud protsess, mis peaks tagama, et iga loll omale relva ei saa. Samuti on relvad registreeritud.
Sama põhimõte peaks kehtima ka detektoritele. Detektoriluba peaks välistama igasuguste pubekatest debiilikute rüüsted linnamägedel (eelpool toodud näide). Üldiselt peaks see aitama välistada igasugused teadmatusest toimunud rikkumised.
Detektor ei kujuta ohtu inimelule, küll aga meie ajaloopärandile. Ja need kes väidavad vastupidist, vaadake üle detektoristide foorumis alafoorum "Värsked leiud" ning "Leiud tuvastamiseks" ja vaadake palju sõlgi, kuudiseid, jms. välja on kaevatud. Ning paljudest neist koheselt vastavaid institutsioone teavitati.
Ludiitidega võrdlemine on kohatu. Asi pole ju tehnilise progressi peatamises, vaid selles, et progressi kasutatakse väga kurjasti.
P.S arvan, et marxionu on kavalate muinsuskaitsjate väljamõeldud tegelane, et diskrediteerida detektoriste.
Sama põhimõte peaks kehtima ka detektoritele. Detektoriluba peaks välistama igasuguste pubekatest debiilikute rüüsted linnamägedel (eelpool toodud näide). Üldiselt peaks see aitama välistada igasugused teadmatusest toimunud rikkumised.
Detektor ei kujuta ohtu inimelule, küll aga meie ajaloopärandile. Ja need kes väidavad vastupidist, vaadake üle detektoristide foorumis alafoorum "Värsked leiud" ning "Leiud tuvastamiseks" ja vaadake palju sõlgi, kuudiseid, jms. välja on kaevatud. Ning paljudest neist koheselt vastavaid institutsioone teavitati.
Ludiitidega võrdlemine on kohatu. Asi pole ju tehnilise progressi peatamises, vaid selles, et progressi kasutatakse väga kurjasti.
P.S arvan, et marxionu on kavalate muinsuskaitsjate väljamõeldud tegelane, et diskrediteerida detektoriste.
kas relvalubade väljastamine välistab ebaseaduslikud relvad ja nende kasutamise?? Debiilik on ja jääb debiilikuks. Sinu loa peale ta kuseb. Muististest hoiaks rüüstajaid eemal ainult informeerivad/hoiatavad sildid (muidu debiilik ei teagi, et ta muistisel on) ja väga karmid karistused (vbl siis pätt enne mõtleb, kui labida mulda lööb). Ja kõik muu maa, mis ei ole kaitse all, las jääb ikka rahvale elamiseks.
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
Ei ole ma välja mõeldud midagi, mulle ei meeldi see tobe ristisõda masina vastu. Debiilne jutt mingist müstilisest kultuurkihist ja miljardite väärtuses muinasasjadest, mingi roostes mõõga pärast lüüakse talumees risti jne. Lõpetage ära, meil ei ole mingi Egiptus siin kus on tõesti ajalugu. Mujal maailmas käiakse igal pool kaevamas ja viiakse leiud vastavale organile kes selle registreerib, keelatud pole midagi. Inglismaa näiteks ja seal on ajalugu sitaks rohkem kui siin väikesel eestimaal, riik maksab leiutasu iga üksiku junni eest ja kõik on rahul. Tulge mõistusele see et mingi poolemeelne kaks kalmet segi kündis ei tohiks küll teistel nende hobi võtta.
Pooldan tõesti karme karistusi igasugu rüüstajatele.
Sildid ei teeks tõesti paha.
Luba tähendaks seda, et isikul on mingisugune arusaam sellest mida ta oma tegudega põhjustab. Sellega võiks kaasneda ka mingid pealiskaudsed teadmised esemetest millest tuleks kindlasti muinsuskaitseametile teada anda. Loata detektoristidelt tuleks pill ära võtta. Mitmetuhande kroonise masina äravõtmine paneks kindlasti mõnele aru pähe (loomulikult mitte elukutselistele kaabakatele). Loasüsteem töötaks minu nägemuses eelkõige tavaliste, ilma halbade kavatsusteta detektoristide suhtes, kes kaevad välja mõne sõle või muu vidina, hoiavad seda paar aastat oma sahtlis ja siis viivad kuskile külamuuseumi, teadmata, et ese võis pärineda mõnest kalmest vms.
See, et tõeline ajalugu on ainult Egiptuses on loll jutt. Eestlaste ajalugu ei ole Egiptuses, see on siin, Eestis.
Minu silmis hakkavad detektorimehi jahtima maainimesed. Kui sa ikka lähed mõne maamehe põllule kaevama, siis on üsna suur tõenäosus labidaga piki pead või lausa mõne karmima seadmega ähvardatud saada. Maainimestes detektoristidevastasust luua pole raske. Piisab kui Mati Mandel regulaarselt Maalehes mõne artikli jälle avaldab.
See, et leidude eest raha makstakse on kahe otsaga asi. Ühest küljest peaks see kindlustama selle, et leiud riigile saavad. Teisest küljest võib see kaasa tuua selle, et raha eesmärgil hakatakse aardeid jahtima (ka keelatud kohtadest).
Sildid ei teeks tõesti paha.
Luba tähendaks seda, et isikul on mingisugune arusaam sellest mida ta oma tegudega põhjustab. Sellega võiks kaasneda ka mingid pealiskaudsed teadmised esemetest millest tuleks kindlasti muinsuskaitseametile teada anda. Loata detektoristidelt tuleks pill ära võtta. Mitmetuhande kroonise masina äravõtmine paneks kindlasti mõnele aru pähe (loomulikult mitte elukutselistele kaabakatele). Loasüsteem töötaks minu nägemuses eelkõige tavaliste, ilma halbade kavatsusteta detektoristide suhtes, kes kaevad välja mõne sõle või muu vidina, hoiavad seda paar aastat oma sahtlis ja siis viivad kuskile külamuuseumi, teadmata, et ese võis pärineda mõnest kalmest vms.
See, et tõeline ajalugu on ainult Egiptuses on loll jutt. Eestlaste ajalugu ei ole Egiptuses, see on siin, Eestis.
Minu silmis hakkavad detektorimehi jahtima maainimesed. Kui sa ikka lähed mõne maamehe põllule kaevama, siis on üsna suur tõenäosus labidaga piki pead või lausa mõne karmima seadmega ähvardatud saada. Maainimestes detektoristidevastasust luua pole raske. Piisab kui Mati Mandel regulaarselt Maalehes mõne artikli jälle avaldab.
See, et leidude eest raha makstakse on kahe otsaga asi. Ühest küljest peaks see kindlustama selle, et leiud riigile saavad. Teisest küljest võib see kaasa tuua selle, et raha eesmärgil hakatakse aardeid jahtima (ka keelatud kohtadest).
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
Väemalt Ida-virumaa kohta tunndub selline jutt küll suuresti naivne , tahaks näha kes neid vene otsjad segama läheb ??Minu silmis hakkavad detektorimehi jahtima maainimesed. Kui sa ikka lähed mõne maamehe põllule kaevama, siis on üsna suur tõenäosus labidaga piki pead või lausa mõne karmima seadmega ähvardatud saada. Maainimestes detektoristidevastasust luua pole raske. Piisab kui Mati Mandel regulaarselt Maalehes mõne artikli jälle avaldab.
Rääkimata sellest ,et tegutsetakse avalikult Narva linna vahel .
Sellise nõmeda keelmaisega ei jõuta kuhugi ,kui siis ainult selleni , et valvatakse ühte või kahete obekti ja ülejäänutega .................
Viimati muutis ugandiklubi, 11 Mär, 2009 15:22, muudetud 1 kord kokku.
medal kirjutas:
Minu silmis hakkavad detektorimehi jahtima maainimesed.

Kuule "jahimees", talitse ennast.

Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kõigil neil, kes arvavad, et tõeline ajalugu on ainult Egiptuses, soovitan ka omaltpoolt kiiresti üheotsapilet Kairosse muretseda. Ma ei saa aru, mida siin Eesti siis veel passitaksemedal kirjutas:See, et tõeline ajalugu on ainult Egiptuses on loll jutt. Eestlaste ajalugu ei ole Egiptuses, see on siin, Eestis.

Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Lollus on küll esmane inimõigus, siiski võiks endale ligikaudugi selgeks teha, kes need arheoloogid on ja mida teevad. Siin teemaski sest kuskil eespool juttu. Arheoloogid ei kogu "huvitavaid vanaaegseid asju", ei hakka ka kunagi maksma nende eest. Neid huvitab, KUIDAS see vanaaegne kolu (enamasti täiesti väärtusetu, vahel harva väärtuslik rahaliselt) seal maa sees paiknes/paikneb. Nikerdavad hoolega plaane selle kohta. "Vanaaegsete metallesemete" otsijad end sellega ei vaeva ja see on see peamine vahe. Lihtsalt sellega, et esemed muuseumisse viiakse, ei tee arheolooge õnnelikuks. Seal on selliseid esemeid juba niigi hulgaliselt ees. Ajalooline kontekst läheb jäädavalt kaotsi, saate te aru?
See on sama, mis ilusast vanast raamatust tähed ükshaaval välja lõigata. Tähed on endiselt - aga mis oli raamatusse kirjutatud?
See on sama, mis ilusast vanast raamatust tähed ükshaaval välja lõigata. Tähed on endiselt - aga mis oli raamatusse kirjutatud?
Ah,et loome detektoristidest meedia vahendusel negatiivsed kangelased ja edaspidise omakohtu viib läbi maarahvas...Sinu nägemus meenutab mulle keskaegset nõiajahti.Jutt käib ju konkreetselt muististe rüüstamisest aga Mandeli jutust ''Tasakaalus''jäi paljudele mulje,et dektimine ongi seadusega keelatud!Väga alatud võtted muuseas.Selliste võtetega rahva üleskeeramine võib kavalpeadele teine kord ka karuteene teha.Kas sa Medal pole selle peale mõtelnud,et võid ise ülesässitatud talumehelt kolki saada.Ja tema juba ei vaevu põllul selgitusi kuulama.No võibolla hiljem...
Ei tule sulle keegi kallale anna talumehele paarsada krooni ja ta lubab sul kasvõi toas kaevata.
Põhiline on see pime viha mina räägin lihtsalt põllul tiksumisest ja kopsikorjamisest aga sealtpoolt muudkui kaaren laseb hauaröövel, kalmelõhkuja jne.Keelake traktorid ka ära ja väiksed lapsed on ka päris ohtlikud kaevajad, lööge maha kohe mine tea äkki mõni leiab roostes mõõga ja kisub selle kontekstist välja.
Põhiline on see pime viha mina räägin lihtsalt põllul tiksumisest ja kopsikorjamisest aga sealtpoolt muudkui kaaren laseb hauaröövel, kalmelõhkuja jne.Keelake traktorid ka ära ja väiksed lapsed on ka päris ohtlikud kaevajad, lööge maha kohe mine tea äkki mõni leiab roostes mõõga ja kisub selle kontekstist välja.
Viimati muutis marxionu, 11 Mär, 2009 16:42, muudetud 1 kord kokku.
Tundub, et haiglas jälle valvur haige. Kulla mees, katsu aru saada,et need asjad turritaavad maaa seest välja ja tahvad koju jõuda. Anna üks mõistlik tee, kuidas seda teha ja ära niisama irise.medal kirjutas:Ja ma saingi ju jutu mõttest aru. .....................Detektor ei kujuta ohtu inimelule, küll aga meie ajaloopärandile. Ja need kes väidavad vastupidist, vaadake üle detektoristide foorumis alafoorum "Värsked leiud" ning "Leiud tuvastamiseks" ja vaadake palju sõlgi, kuudiseid, jms. välja on kaevatud. Ning paljudest neist koheselt vastavaid institutsioone teavitati.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist