Siin militaarneti foorumis on ka mitmeid detektoristide foorumi administratsiooni liikmeid, kellest mõnega ka suhelnud olen...
Teie seisukoht, et "foorumi liikmed ei tohiks tegeleda leitud muinasesemete müügiga, kuna see kahjustab tugevalt hobidetetektorismi mainet tervikuna", on igati tervitatav...Samuti on seda ühe kasutaja ajutine IP-aadressi blokeerimine kuni "asjaolude selgumiseni".
Ühest teie seisukohast ei saa ma aga aru mitte üks põrm. Ütelge mulle, mis vahet on üldse sellel, kas inimene müüb maa seest leitud sõlge, hoiab seda kodus lauasahtlis või kingib sõbrale

. Seaduse silmis on eksitud võrdselt kõigil kolmel juhtumil.
Te soovite, et Muinsuskaitseamet hakkaks teid harima

Esmalt soovitaksin siiski teil endil Eesti Vabariigis kehtivad seadused põhjalikult ette võtta ja kaasfoorumlastelt nende täitmist nõudma hakata. Jah, tõsi te olete seda aegajalt (loe: formaalselt) ka teinud, kuid nagu selgub, siis kahjuks täiesti ebapiisavalt. Muuseumidele üleantud kultuuriväärtuste protsent on nende koguhulka arvestades ju pea olematu või kuidas

Ometigi ollakse nende olemusest täiesti teadlikud. Seda kas siis enda tarkusest, teiste õpetussõnadest või ka näiteks siit foorumist saadetud privaatkirjade sisu kaudu.