Puhka rahus,Metallidetektor...
MargusM ma mõtlesin selle all pigem seda, et Teie kuulute samale poolele MK-ga ja teine pool on siis detektoristid. Oma olemuselt olete te ju ka kindlalt muinsuskaitsja nii, et ma ei näe suuremat probleemi enda mõtte mõnevõrra vääras formeerimises ja praegusega peaks see ka lahendatud olema, ma loodan.
Otse loomulikult pole sellest mingit probleemi!...Samas arvan ja loodan siiralt, et tulevikus kuulub MK-ga samale poolele ka detektoristide enamus kui selline, sest see ajalugu, mida meil nn. mustade arheoloogide eest kaitsta tuleb, on meie kõigi ühine pärand. Rindejoon jookseb ju selgelt kusagilt mujalt.gruppen kirjutas:MargusM ma mõtlesin selle all pigem seda, et Teie kuulute samale poolele MK-ga ja teine pool on siis detektoristid. Oma olemuselt olete te ju ka kindlalt muinsuskaitsja nii, et ma ei näe suuremat probleemi enda mõtte mõnevõrra vääras formeerimises ja praegusega peaks see ka lahendatud olema, ma loodan.
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
T-62 kirjutas:
Sama häda on ilmselt ka kaitsealuste objektidega, tont teab millal ja kuidas mõõdetud ja märgitud!
Nende piiridega on üks igavene jant.Häda selles, et esimesed talud 90 ndate alguses mõõdeti lindi või koguni sirkliga, või ei mõõdetudki, joonistati niisama paberile ja vaadati kase otsast kuhu piiripost panna tuleks.Nüüd aga sateliit tehnoloogia abiga uued mõõtmised eksivad millimeetritega. Käis mul sügisel maamõõtja naabrite talu maid mõõtmas ja vandus tuld ja tõrva- kinnistu peaks olema 5,7ha aga teiste piiride vahele mahtus vaid 5,1ha ,nagu oleks maakera vahepeal kokku tõmbunudNatuke kaardiserverist: mul ei lähe isegi kinnistupiir looduses, muide volitatud spetsialisti poolt mahamärgitud, kokku serveri kaardiga. Möödapanek õnneks minu kasuks. Samas piir teiste naabritega paigas. Päris mitmed piiritähised mujalgi ei lange kokku kaardiserveri andmetega.
Erinevused ikka suht suured. Verstakaart on täpsem.

Sama häda on ilmselt ka kaitsealuste objektidega, tont teab millal ja kuidas mõõdetud ja märgitud!
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Õige piiri aluseks on piiriprotokoll!varing kirjutas:T-62 kirjutas:Nende piiridega on üks igavene jant.Häda selles, et esimesed talud 90 ndate alguses mõõdeti lindi või koguni sirkliga, või ei mõõdetudki, joonistati niisama paberile ja vaadati kase otsast kuhu piiripost panna tuleks.Nüüd aga sateliit tehnoloogia abiga uued mõõtmised eksivad millimeetritega. Käis mul sügisel maamõõtja naabrite talu maid mõõtmas ja vandus tuld ja tõrva- kinnistu peaks olema 5,7ha aga teiste piiride vahele mahtus vaid 5,1ha ,nagu oleks maakera vahepeal kokku tõmbunudNatuke kaardiserverist: mul ei lähe isegi kinnistupiir looduses, muide volitatud spetsialisti poolt mahamärgitud, kokku serveri kaardiga. Möödapanek õnneks minu kasuks. Samas piir teiste naabritega paigas. Päris mitmed piiritähised mujalgi ei lange kokku kaardiserveri andmetega.
Erinevused ikka suht suured. Verstakaart on täpsem.![]()
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Re: Kelle kapsaaeda...
Kivikalmed,ohvrikivid,asulakohad jne tuleks kõik tähistada vastava tähisega(märgiga),olgu selleks kasvõi plastiktoru või infotahvel toru küljes.Tähtis,et kõik oluline info oleks välja toodud,kasvõi näidatud nooltega põhja-lõuna ja ida-lääne suunas mälestise kaitseala suurus tähisest.Siis saab juba ka lugemisoskusega maamees aru,millega tegu.
See oleks juba väga suureks abiks.Olgu see tähis siis roosa,punane või kollane,peaasi,et paremini silma hakkaks.
Kas ei peaks alustama ikkagi A ja siis liikuma edasi...?,või karjuda kohe,et keelame ja keelame kõik detektorid ära.See on nagu valuvaigisti kasutamine valu leevendamiseks,ravimata valu tegelikku põhjust.
See oleks juba väga suureks abiks.Olgu see tähis siis roosa,punane või kollane,peaasi,et paremini silma hakkaks.
Kas ei peaks alustama ikkagi A ja siis liikuma edasi...?,või karjuda kohe,et keelame ja keelame kõik detektorid ära.See on nagu valuvaigisti kasutamine valu leevendamiseks,ravimata valu tegelikku põhjust.
Ma vähe teistsuguse mõttelaadiga...ela ise ja lase teistel ka elada.
Mis sest piiriprotokollist, kui maa on erastatud kaardimaterjali alusel ja kui ükskord maaomanik otsustab oma piirid looduses lasta paika panna,siis ei klapi asjad kohe kuidagi. Kindlasti on selliseid näiteid küll ja veel aga las ta praegu olla.Shiim kirjutas:Õige piiri aluseks on piiriprotokoll!varing kirjutas:T-62 kirjutas:Nende piiridega on üks igavene jant.Häda selles, et esimesed talud 90 ndate alguses mõõdeti lindi või koguni sirkliga, või ei mõõdetudki, joonistati niisama paberile ja vaadati kase otsast kuhu piiripost panna tuleks.Nüüd aga sateliit tehnoloogia abiga uued mõõtmised eksivad millimeetritega. Käis mul sügisel maamõõtja naabrite talu maid mõõtmas ja vandus tuld ja tõrva- kinnistu peaks olema 5,7ha aga teiste piiride vahele mahtus vaid 5,1ha ,nagu oleks maakera vahepeal kokku tõmbunudNatuke kaardiserverist: mul ei lähe isegi kinnistupiir looduses, muide volitatud spetsialisti poolt mahamärgitud, kokku serveri kaardiga. Möödapanek õnneks minu kasuks. Samas piir teiste naabritega paigas. Päris mitmed piiritähised mujalgi ei lange kokku kaardiserveri andmetega.
Erinevused ikka suht suured. Verstakaart on täpsem.![]()
Ei ole kohanud juhtumit, kus maaüksus oleks katastris registreeritud ainult plaanimaterjali alusel (väljaarvatud Maanteeameti hallatavad teemaad). Erinevaid juhtumeid on muidugi palju, aga enamasti on võimalik protokollis kirjeldatud piirikulgemise järgi õiged piirid (lubatud vea piires) ka looduses kindlaks määrata. Maa-ameti piir ei ole mingi näitaja! Kui katastriplaanil olev viga või vastuolu on tuvastatav mõõdistaja veana, siis peab mõõdistaja vea korrigeerima.varing kirjutas:Mis sest piiriprotokollist, kui maa on erastatud kaardimaterjali alusel ja kui ükskord maaomanik otsustab oma piirid looduses lasta paika panna,siis ei klapi asjad kohe kuidagi. Kindlasti on selliseid näiteid küll ja veel aga las ta praegu olla.Shiim kirjutas:Õige piiri aluseks on piiriprotokoll!varing kirjutas:T-62 kirjutas: Nende piiridega on üks igavene jant.Häda selles, et esimesed talud 90 ndate alguses mõõdeti lindi või koguni sirkliga, või ei mõõdetudki, joonistati niisama paberile ja vaadati kase otsast kuhu piiripost panna tuleks.Nüüd aga sateliit tehnoloogia abiga uued mõõtmised eksivad millimeetritega. Käis mul sügisel maamõõtja naabrite talu maid mõõtmas ja vandus tuld ja tõrva- kinnistu peaks olema 5,7ha aga teiste piiride vahele mahtus vaid 5,1ha ,nagu oleks maakera vahepeal kokku tõmbunud![]()
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
to Shiim:
Mul endal üks kinnistu erastatud plaanimaterjali alusel! Kinnistamisotsusel seisab."Katastriüksus moodustatud plaani alusel"
Maaüksuse plaanil, kus tavaliselt peaks olema mõõtmistööde tegija andmed ja piirimärkide loetelu, on vaid valla maakorraldaja nimi ja katastrikaardi lk nr.
Tegemist 1999 aastaga.
Mul endal üks kinnistu erastatud plaanimaterjali alusel! Kinnistamisotsusel seisab."Katastriüksus moodustatud plaani alusel"
Maaüksuse plaanil, kus tavaliselt peaks olema mõõtmistööde tegija andmed ja piirimärkide loetelu, on vaid valla maakorraldaja nimi ja katastrikaardi lk nr.
Tegemist 1999 aastaga.

Nojah, siis on ainus võimalus piirinaabritega (kui kandmata maa, siis riiki esindab vist Maa-amet) piiri asukoha suhtes kokkuleppele saadavaring kirjutas:to Shiim:
Tegemist 1999 aastaga.

Igal juhul on piirid ükskõik mis liiki kaevamiste juures teema, mida tuleb jälgida ja vajadusel ka kontrollida (s.t. mitte usaldada Maa-ameti infot), kui tegutsetakse piiride vahetus läheduses. Enamasti on protokoll siiski olemas ja piiri asukoha saab selle alusel kindlaks määrata.
TäpseltWestland kirjutas:Lugesin artikli läbi ja mida ma sellest järeldan-võidab see,kellel on surres rohkem asju.Nii,et sõbrad,krabage kokku nii kaua kui veel aastaid antud on!

Käed eemale muinaspärandist!!!
Esiteks esimesest punktist
I Tiba lahtisest uksest sissemurdmine. Kohe alustuseks täpsustaks termineid, et jätkuvas arutelus aiad ja aiaaugud segi ei läheks: „muinsuskaitseala“ ja „mälestise kaitsevöönd“ on kaks eri asja – teemapüstitaja peab ilmselt silmas siis viimaseid.
Mälestiste tähistamine on jätkuv protsess ja sellega tõesti tegeletakse. Julgen siiski arvata, et enamus arheoloogiamälestisi on tähistatud. Väga paljud veel siiani veneaegsete metalltahvlitega, viimasel ajal on kasutusele võetud valgest plastikust musta „peaga“ postid, millel infokleebis. Kui veneaegne post õiges kohas ja seisab sirgelt, siis pole olnud eesmärgiks neid ainult sellepärast välja vahetada, et „valel ajal“ pandud.
Puuduvate infotahvlite (õigem oleks öelda siiski kaitsetahvel, sest infotahvel on pigem selline turistlik-hariduslik atribuut, kaitsetahvel aga konkreetne riigi huvi väljendav seaduslik tähis, mille rikkumise eest on omakorda ette nähtud vastutus - võrdluseks maamõõdu kinnispunktid, meenub ka üks Kääpa küla tont, kes oma metsa metsafirmale müüa üritades pildus kaitsetahvlid kääbaste juurest minema, aga metsamehed vaatasid kaarti ja tulid nõu küsima) paigaldamiseks vabatahtlike abi kasutamine pole ju paha mõte, aga see eeldab kindlasti asjatundja otsest juhendamist. Nõukogude ajal oli tähistamine suuresti kohalike kolhooside-sovhooside asjapulkade ajada ja nii näeb siiani igasuguseid huvitavaid tähistamismooduseid – kääbastiku kõige kõrgema kääpa tippu on valatud kahemeetrine betoonpost kaitsetahvliga, mis teatab et see on „riikliku kaitse all“, maakividest valla magasiaida uksele on hiigelpoltidega kinnitatud vaata et kolmandiku ukse pinnast kattev lahmakas kivitahvel, mis teatab, et tegu arhitektuurimälestisega. Eks nalja on hiljemgi saanud – paari aasta eest leidsin külakalme, mille tähis oli arheoloogiharidusega muinsuskaitseinspektori poolt pandud mitusada meetrit eemale, kuigi vene ajal lõhutud kalmemäest oli võimatu mööda minna - kruusaaugu seinast vaatavad ka praegu maetute luud vastu. See mees on hilisemas elus elektrikuameti valinud – loodetavasti sai teise korraga pihta..
I Tiba lahtisest uksest sissemurdmine. Kohe alustuseks täpsustaks termineid, et jätkuvas arutelus aiad ja aiaaugud segi ei läheks: „muinsuskaitseala“ ja „mälestise kaitsevöönd“ on kaks eri asja – teemapüstitaja peab ilmselt silmas siis viimaseid.
Mälestiste tähistamine on jätkuv protsess ja sellega tõesti tegeletakse. Julgen siiski arvata, et enamus arheoloogiamälestisi on tähistatud. Väga paljud veel siiani veneaegsete metalltahvlitega, viimasel ajal on kasutusele võetud valgest plastikust musta „peaga“ postid, millel infokleebis. Kui veneaegne post õiges kohas ja seisab sirgelt, siis pole olnud eesmärgiks neid ainult sellepärast välja vahetada, et „valel ajal“ pandud.
Puuduvate infotahvlite (õigem oleks öelda siiski kaitsetahvel, sest infotahvel on pigem selline turistlik-hariduslik atribuut, kaitsetahvel aga konkreetne riigi huvi väljendav seaduslik tähis, mille rikkumise eest on omakorda ette nähtud vastutus - võrdluseks maamõõdu kinnispunktid, meenub ka üks Kääpa küla tont, kes oma metsa metsafirmale müüa üritades pildus kaitsetahvlid kääbaste juurest minema, aga metsamehed vaatasid kaarti ja tulid nõu küsima) paigaldamiseks vabatahtlike abi kasutamine pole ju paha mõte, aga see eeldab kindlasti asjatundja otsest juhendamist. Nõukogude ajal oli tähistamine suuresti kohalike kolhooside-sovhooside asjapulkade ajada ja nii näeb siiani igasuguseid huvitavaid tähistamismooduseid – kääbastiku kõige kõrgema kääpa tippu on valatud kahemeetrine betoonpost kaitsetahvliga, mis teatab et see on „riikliku kaitse all“, maakividest valla magasiaida uksele on hiigelpoltidega kinnitatud vaata et kolmandiku ukse pinnast kattev lahmakas kivitahvel, mis teatab, et tegu arhitektuurimälestisega. Eks nalja on hiljemgi saanud – paari aasta eest leidsin külakalme, mille tähis oli arheoloogiharidusega muinsuskaitseinspektori poolt pandud mitusada meetrit eemale, kuigi vene ajal lõhutud kalmemäest oli võimatu mööda minna - kruusaaugu seinast vaatavad ka praegu maetute luud vastu. See mees on hilisemas elus elektrikuameti valinud – loodetavasti sai teise korraga pihta..
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline