Saksa püssigranaat?

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Vasta
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

paharet kirjutas: Kuskilt lugesin,et Vabadussõja ajal kasutas Eesti kahurvägi gaasimürske või vähemalt olemas nad olid aga kas ka kasutati.Kus sellest kirjutati ei suuda praegu leida ja sellepärast ei ole ka asjas päris kindel Ehk kaasfoorumlased oskavad sellest rohkem rääkida ja leida ka allika kus sellest kirjutati.
Kui keegi leiab infot kunagise keemiarelva kasutamise kohta Eestis, siis selline teave oleks demineerijaile eluliselt vajalik. I MS ja Vabadussõjas kasutatud lahingumoona leiud pole sugugi haruldased, selleaegse moona andmebaas aga pole täielik. Kui on teada, kus ja milliseid gaasimürske kasutati, siis oleks võimalik sellest piirkonnast leitud mürskudesse erilise tähelepanuga suhtuda.
Prantsuse demineerijatel on I MS aegsete lahingute toimumise piirkonnas standardprotseduur, et kogu leitud lahingumoonast selekteeritakse välja just võimalikud gaasimürsud, milliste hävitamisel kasutatakse spetsiaalset tehnoloogiat.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renx90 »

EOD kirjutas:Eestis ei ole sõdades surmavaid ründemürke kasutatud. Küll on Balti merre sellist kraami sisaldavat lahingumoona uputatud. Kõige lähemal on sellised uputuskohad saarlastele.
Muidugi on lohutav teada, et surma saada võib plahvatuse, mitte mürgituse läbi. :wink:
nojah eks plahvatuses on jah rohkem võimalus surma saada .
Aga mul tekkis taaskord küsimus kas neid nn keemjarelvi transporditi maadmööda ja kui transpordidi kus neid ja kuidas hoiti.
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
Kasutaja avatar
legary159
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas legary159 »

ma olen paar sellist püssigranaati ise õhanud ( neid kollase kestaga ) päris hea jumaka teevad :DDD
lahinguväljal näeme raisk!
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

legary159 kirjutas:ma olen paar sellist püssigranaati ise õhanud ( neid kollase kestaga ) päris hea jumaka teevad :DDD
Panid ka tinutuskolvi traadiga külge, -jä sähko taha??? :lol: :lol:
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
legary159
Liige
Kontakt:

ei noo nooo
Viimati muutis legary159, 22 Mär, 2009 23:16, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

legary159 kirjutas:ei plekkämbrisse puu pilpaid sisse ja bensiiini ja õli ja tikk sisse ja ootan seni kuni pauk käib

Tra maivõi.... :?

Lõhkeaine teemas peaks siiski üleval kleepsuna IC olema
-Kuhu kõik sellised postid rändaksid.!?
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

Kahju , et poest mõistust juurde osta ei saa :(
Kasutaja avatar
legary159
Liige
Kontakt:

kuule mees ma puhastan eestimaad ega demineerijad üksi sellega hakkama ei saa! kas see on normaalne kui lapsed lähevad metsa matkama ja leiavad mürsu või granaadi ja vistavad selle lõkkese! osta ise enadale mõistus
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

legary159 kirjutas:kuule mees ma puhastan eestimaad ega demineerijad üksi sellega hakkama ei saa! kas see on normaalne kui lapsed lähevad metsa matkama ja leiavad mürsu või granaadi ja vistavad selle lõkkese! osta ise enadale mõistus
Mis sa ikka neid üksaaval kärsatad ämbris,vii parem koju,tao haamriga rooste maha ja siis pane koos puudega ahju,tuli otsa ning ise piilu ahju ukse vahelt.Pärast räägid meile ka et mis ja kuidas.Mõistust on sul ka kõvasti,arvan et juurde pole vaja ja ära kuula neid teisi,nad on lihtsalt kadedad ,et sa nii julge ja tubli oled.Jätka samas vaimus ja põrgus näeme ning muljetame :lol:
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

legary159 kirjutas:kuule mees ma puhastan eestimaad ega demineerijad üksi sellega hakkama ei saa! kas see on normaalne kui lapsed lähevad metsa matkama ja leiavad mürsu või granaadi ja vistavad selle lõkkese! osta ise enadale mõistus
Aga kas on normaalne, et lapsed ja(või) lapseohtu mehed seda teemat lugedes ka innustust saavad, kuidas pommi keeta???

Ühesõnaga pauguta niipalju kui süda lustib(Niikaua, kui sa sellega kellegi teise elu ohtu ei sea.Kas siis otseselt, -või kaudselt)

Kui Leiad maa seest mõne lõhkekeha ja demineeriaid kutsuda ei söenda, siis mata see maha tagasi!
Kasutaja avatar
legary159
Liige
Kontakt:

järgminie idioot! leiad maast kraami ja sis matad tagasi nahhui sa üldse sis metsas otsid! murra oma metalliotsija pooleks sis! edu poisid (KÕIK MIS LEIATE, MATKE TAGASI MAA SISEEEE ) taun
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

legary159 kirjutas:järgminie idioot! leiad maast kraami ja sis matad tagasi nahhui sa üldse sis metsas otsid! murra oma metalliotsija pooleks sis! edu poisid (KÕIK MIS LEIATE, MATKE TAGASI MAA SISEEEE ) taun
...Jah.... Selline keelepruuk jatäb sust tõesti erudeeritud mulje :lol:
sinu "Aktsiad" tõsevad kohe kolinal!
Kasutaja avatar
Tundmatu Sõdur nr. 5
Liige

Postitus Postitas Tundmatu Sõdur nr. 5 »

legary159 kirjutas:järgminie idioot! leiad maast kraami ja sis matad tagasi nahhui sa üldse sis metsas otsid! murra oma metalliotsija pooleks sis! edu poisid (KÕIK MIS LEIATE, MATKE TAGASI MAA SISEEEE ) taun
Ega mõistus pole igalühel enda teha.
Ennast saab ka korrektsemate sõnadega väljendada.
AKf Just plain mean: "Kui hinnata meie kaitsevõime kasvu kiiruse järgi, millega uusi embleeme suudetakse toota, siis on tulemus ilmselt fantastiline..."
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Dotsent Legary võiks sama jutu ka päästeametnikele ja politseitöötajatele rääkida. Olen kindel, et sind autasustatakse kõrge aumärgiga ja võib-olla omistatakse koguni Eestimaa Uhkuse tiitel.
Гив Ми Мани
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Ärge nüüd kurjustage, mees ju nagu abidemineerija. :D
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist