TUVASTADA tulirelv

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
karvik
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas karvik »

põhimõtteliselt ma lihtsalt tahtsin teada ja ongi kõik.
Kasutaja avatar
ivar64
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivar64 »

Rahvasuus nime all"Berdanka",pole meie aladel eriline rariteet...
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

ivar64 kirjutas:Rahvasuus nime all"Berdanka",pole meie aladel eriline rariteet...
Tegelikult on "Berdanka" Berdani vintpüss, milliseid samuti massiliselt sileraudseteks ümber puuriti.
"Frolovka" on konkreetselt Mosini vintpüssi Frolovi poolt sileraudseks puuritud arendus.
Seega kaks erinevat relva, milliseid küll samal otstarbel kasutati. :wink:
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Teab keegi, kas nõuka ajal sõjaväerelvi (vintpüssid, automaadid-püstolkuulipildujad) ka n.ö. tsiviilteenistuses kusagil kasutati? Või olidki need valvurite "vindid" kõik tegelikult sellised siledaraudseks ümber puuritud? Oma praegusest töökohast ma tean, et '60-'70-'80 aastatel olnud seal kaks relva: esiteks nagaan, mille võttis kaasa autojuht, kui kassapidajaga panka palgaraha järgi läks, ja teiseks olnud valvuril "vene vint". Et nagaan tõesti nagaan oli, seda ma tean. Aga just see vindi teema tundub kahtlane. Seda enam, et tegemist asutusega, kus leidub nii suurtes mahutites kui ka väiksemates anumates suures koguses ülimalt tule- ja plahvatusohtliku ainet.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Riigipanga inkassaatoritel oli põhirelv Makarov ja suuremate rahasaadetiste veol 7,62 mm Kalašnikov. Moskvast raha toonud rahavaguni ekipaažil olid küll Mosini karabiinid. Oli ka intsident, kus Moskva seltsimehed Tallinna jaamas ehtsa duelli korraldasid ja üks teist haavas. Aeti asi udu kaela. Olevat kumbki pidanud teist relvastatud röövliks. :lol:
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Et inkassaatoritel kalašnikovid olid, selle üle ma ei imesta. Aga kas taolisi relvi võis ka võrdlemisi tavaliste asutuste-ettevõtete (öö)valvuritel olla? Ma ei pea siinkohal silmas mingeid sõjatehaseid ja "postkaste".
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Eestis pole näinud, kuid Kaliningradi (Königsbergi) kesklinnas valvas silda küll PPŠ-ga relvastatud taat. :shock:
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Raadiomaja valvelauas istuvatel "muhhaboikadel" oli kah kabuur vööl. Rahulikumal ajal kasutati võileibade mahutamiseks, aga näiteks kalli Leonid Ilitši surma esimeseks ametlikuks kinnituseks oli sealmajas just fakt, et muttidele anti relvad välja...Krt, olid alles takkajärgi mõeldes ajad...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Siis ilmselt need asutuste valvurite "vindid" olidki hoopis sileraudsed frolovkad. Välimus siledaks puuritud ja puurimata relval ju sama ja veidi eemalt vaadates vahet ei tee.
Kasutaja avatar
AddressUnknown
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AddressUnknown »

Olen kuulnud,et hallil vene ajal Paide metsamajandis mingi järelvalvega? tegeleval mehel ( vist E. Esko nimi)oli ametirelvaks TT, kusjuures meestel oli naerukohaks see, et vana olevat olnud nii saksa sõjaväes kui metsavend, see oli olnud kuskil seitsmekümnendate alguses. Samas Paide sides teisel korrusel raudukse taga istunud vantidel, nn eriosakonnal kes tegeles nii kohapealse pealtkuulamise kui tähitud riikliku postiga, olid mingid naljakad tumesinised sinelid ja nagaanid ametirelvadeks, nagu ka muttidel, kes pensioni jaotamas käisid.
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mõmps »

Tollel imerelval oli mu mälu järgi raud nii paberõhukeseks lihvitud-puuritud, et ma ei oleks sellisest "torust" küll lasta julgenud.
Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja :wink:
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

Kuuekümnendate aastate keskel oli tolleaegses kolhooosikeskuse sidekontori(kus mu tädi töötas) seifis nahkkabuuris TT.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

tuvastada toru

Postitus Postitas renx90 »

Tere

Kas keegi oskaks öela mull mis toruga on tegemist
http://nagi.ee/photos/renx90/sets/192181/
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renx90 »

pilt hülsist mis sinna kausta on sattunud ei ole selle toru oma
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
Hugo379
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hugo379 »

Tundub nagu oleks nurga taha laskmiseks mõeldud toru :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline