Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Mul oleks siinkohal üks soovitus nn. seadusekuulekatele detektoristidele. Kuna Militaarnetis on päris arvukalt Detektoristide Foorumi liikmeid, siis annaksite äkki ühele oma administraatoritest (”Kalle”) märku, et mees kontakteeruks kiiresti Harjumaa arheoloogiamälestiste inspektoriga. Loodetavasti otsustab sealne ”site admin” teistele detektoristidele oma seadusekuuleka käitumisega eeskujuks olla ja ka jalad kõhu alt välja võtta... Kui ta seda ei tee, siis on tegemist juba kultuuriväärtuse teadliku enda käes hoidmisega. Ma isiklikult usun, et konkreetsel juhtumil ei käidud siiski rüüstamas kultuurimälestiste registrisse kantud objekti, sest sellisel juhul poleks seda pilti foorumisse üldse üles riputatudki. Need, kes taolise "musta äriga" tegelevad, on vähemasti leidude presenteerimise osas EDF täielikud ”nullipoisid”, kuid mõningad nendest paistavad see-eest silma arvamusliidritena...

http://detektorist.pro-forums.com/ftopic1981-15.php

04. 04. 09 leitud vöökatke kuulub nn. Ojamaa tüüpi detaili järgi otsustades 11. sajandi teise poolde-12. sajandi algusesse ning on tõlgendatav kultuuriväärtusliku leiuna! Lärmi löön ma siinkohal aga just seetõttu, et taolisi esemekatkeid on arheoloogid avastanud senini üksnes kalmematerjali :!: hulgast...

Aeg tiksub...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

A ma usun et te pole mujalt otsinud ka nii et pole mõtet süüdistada.
rh
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas rh »

No aga tulge siis selle foorumi liikmeks kui te niikuinii seal kogu aeg käite.Aidake siis tuvastada kui näete midagi piltidel,nõme on läbi mitme foorumi näppu viibutada.Ei ole ainult vaja öelda et ei tule selle pärast et seal foorumis on mõned teile ebameeldivad liikmed või ma ei ole kohustatud jne.
Kui see teema on nii põletav siis ei tohiks see ju takistuseks olla,eesmärgi nimel tuleks sellest üle saada, või kuidas?On seda palju palutud?Vaevalt et sellest mingi jama tuleks,veelkord,niikuinii kogu aeg ju jälgite.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

rh kirjutas:No aga tulge siis selle foorumi liikmeks kui te niikuinii seal kogu aeg käite.Aidake siis tuvastada kui näete midagi piltidel,nõme on läbi mitme foorumi näppu viibutada.Ei ole ainult vaja öelda et ei tule selle pärast et seal foorumis on mõned teile ebameeldivad liikmed või ma ei ole kohustatud jne.
Kui see teema on nii põletav siis ei tohiks see ju takistuseks olla,eesmärgi nimel tuleks sellest üle saada, või kuidas?On seda palju palutud?Vaevalt et sellest mingi jama tuleks,veelkord,niikuinii kogu aeg ju jälgite.
Muidugi on nõme ja sellepärast olengi sealsete "värkselt leitud leiud" üksikasjalikumast ja detailsemast kommenteerimisest siiani hoidunud kui pole just tegemist olnud militaarneti kasutajatega. "Ludvigi" ja "Kesseli" juhtumid olid ju erandid, kuna need härrased, olles ühtlasi ka militaarneti liikmed, praalisid siin oma väidetava seadusekuulekusega. Hoolimata "Westlandi" soovist (vt. varasemaid postitusi), ei hakanud ma võõraste, militaarnetis mitteviibivate(?) inimeste paturegistrit eraldi välja tooma, ega kavatse ka seda edaspidi teha; see pole lihtsalt õige koht...Mis aga "Kalle" vöökatkesse puutub, siis lootsin, et keegi siinsetest detektoristidest võtab temaga kiiresti ühendust ja annab vajaliku informatsiooni edasi. Nii lihtne see kõik oligi...

Mis puudutab "detektoristide foorumisse" kommenteerima tulekut, siis olen sellel teemal juba mõni aeg tagasi ka sõna võtnud, ega hakka ennast siin üle kordama...Aeg on näidanud, et vastupidiselt EDK, ei ole EDF võimalik oma liikmeid mitte ühegi nipiga ohjes hoida ega seadusekuulekale käitumisele sundida. Hoolimata sellest, et päris mitmetel puhkudel on kaasfoorumlaste poolt kellegi valduses olevale kultuuriväärtusega leiule tähelepanu juhitud, pole sellele praktiliselt kunagi mingit positiivset reaktsiooni järgnenud. On naiivne loota, et minu otsese sekkumise puhul oleks asi kuidagi teistmoodi :shock:

Pätid, kes riisuvad meie kaitsealuseid objekte või jätavad väljastpoolt areholoogiamälestist leitud üliolulise kompleksi (nt. rahapada, hauapanused) riigile üle andmata, säilitades seda kodus "lauasahtlis" või mis veelgi hullem, parseldades selle maha kusagil raja taga, ei hakka niikuinii EDF oma saavutustega kelkima ja nokitsevad kusagil vaikselt omaette...Kogu võhm tuleks suunata esmajoones nende sullerite tabamisele ja avalikustamisele, mis aga ei tähenda seda, et teie seal EDF võite seadustest mööda hiilida ja oma arheoloogilisi kogusid sihikindlalt täiendada :!: . Loomulikult hoitakse teil silma peal ja mitte vähe...

OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Usun, et "Arheoloogi" nime all esinev foorumi kasutaja peaks rohkem oma vaimse tervise eest hoolt kandma. Need loosunglikud ähvardused peaaegu igas postituses viitavad tõsistele probleemidele :roll: ja välistavad igasuguse normaalse suhtluse antud isendiga.

Palun mitte võtta seda diskussiooni alustamisena antud teemal, sest ei soovi seda. Lihtsalt minu arvamus. :wink:
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas:Usun, et "Arheoloogi" nime all esinev foorumi kasutaja peaks rohkem oma vaimse tervise eest hoolt kandma. Need loosunglikud ähvardused peaaegu igas postituses viitavad tõsistele probleemidele :roll: ja välistavad igasuguse normaalse suhtluse antud isendiga.
:?:

Tegelikult ei imesta ma OveT reaktsiooni üle mitte üks põrm...Eks seda oodata ju oligi, et avalikuse ette toodud röövdetektoristide teema, mis teadupärast on väga tihedalt seotud kultuuriväärtuste ostu-müügi, vahetamise etc, hakkab elu segama ka ühe teise hobi esindajatel :wink: ...

rh
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas rh »

See on küll tore suhtumine,et niikuinii midagi paremaks ei muutu,mis ma ikka lähen EDFoorumisse.Olen sellist juttu kohanud hr.Songissepa(pole vist vaja tutvustada) suust.Teatas temagi et mis me siin ikka siia pideva joone maha märgime,niikuinii sõidetakse sellest üle.Veidi OT näide aga tekkis minu peakeses selline võrdlus.
Aga mis saab selliste leidudega,mille puhul foorumisiseselt ei soovitata pöörduda MK-sse,ei leidu seal sel hetkel sellist kes tunneks ära mõne jumpstüki.Ja jälle on hea öelda et niikuinii ei pöörduta...Eeldame siis edasi et kari kaabakaid,olgugi et see ei pruugi nii olla kõigi puhul.Aga noh tundub et pole olulised väikese inimese tegemised ja et need saaksid õigesti tehtud meie suure uhke riigi jaoks.Püüaks äkki harida seda rahvast üle saades oma mingitest sümpaatiatest ja asümpaatiatest.
Jääb mulje ei huvitagi kedagi et midagi muutuks.Mõnus on ju ähvardada ja :evil: -märgikesi postitusse loopida.Jälgime ja salvestame,muud ei kuule.Aga tehke midagi ära,tulge poolele teele vastu kui nii võib öelda.Praegune värk siin teemas meenutab natuke katkist grammofoniplaati mis ikka ja jälle peale pannakse mõlemalt poolt.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

rh kirjutas:Aga mis saab selliste leidudega,mille puhul foorumisiseselt ei soovitata pöörduda MK-sse,ei leidu seal sel hetkel sellist kes tunneks ära mõne jumpstüki...Püüaks äkki harida seda rahvast üle saades oma mingitest sümpaatiatest ja asümpaatiatest.
Kes teid siis harima peaks? Muinsuskaitseamet, need kümmekond arheoloogi, kes välitöödel käivad, muuseumitöötajad, õpetajad, õppejõud või äkki kogu see punt korraga :roll: ...Lugeda te ju oskate isegi (arheoloogiaalane kirjandus! pluss EV kehtiv seadusandlus!) ja uute teadmiste omandamine on kinni ainult tahtejõus ja ei milleski enamas.Lisaks hakkavad lähikuudel kahes Eesti ülikoolis arheoloogia sisseastumiskatsed, nii et...Luban, et viie aasta pärast on teil algteadmised olemas...

Kes on Teie arvates selles süüdi, et värske detektoriomanik ei tunne mõnd "jumstükki" ära. Äkki olen süüdi mina või Arnold või veel keegi kolmas/neljas inimene, kes on arheoloogiaga elus teaduslikult seotud olnud ning polegi võtnud vaevaks teid maast madalast harima hakata?...Arvan, et süüdi on ikkagi see konkreetne detektorist, kel vajalik kodutöö eelnevalt tegemata jäänud...Põllule minev "piiksutaja" võtab endale väga selge ja teadliku riski (erinevalt kartuleid noppivast tädi Maalist) sattuda peale muinasleidudele või -objektile ning...Ma ei saa probleemi püstitusest absoluutselt aru? Detektimine pole ometigi mingi eluspüsimiseks hädavajalik tegevus, ilma milleta organism kohe kuidagi toime ei suuda tulla? Jutt mingitest isiku- ja kodanikuvabadusest on küll toredad asjad millele pidevalt hea ja mugav osutada, kuid nagu üks foorumlane kunagi tabavalt ütles: " paraku kiputakse unustama seda, et igasuguse vabadusega kaasneb alati ka vastutus"...

Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Kuidas küll saab tavaline osa elust mõnele nii keeruline olla. Vaimne tervis on muinasmurest päris jee tõmmanud. Mine õue natuke vaata naisi sebi üks jäägermeister naudi päikest.
rh
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas rh »

Teengi oma kodutööd vähehaaval.Ei ole olemas inimest kes teab kõigest kõike,kahjuks.Ei ootagi et midagi kandikul kätte tuuakse.Ei süüdista ma kedagi selles et ma mõnda asja ei oska määrata,kuid teie eesmärgiks peaks ju olema ju saada kätte see ese koos infoga tema leidmise kohaga.Või pole see nii?
Kui teie eesmärgiks on kedagi rattale tõmmata,siis võib ka nii suhtuda.Aga kui eesmärgiks oleks mingisugunegi areng selles teemas,oleks aeg midagi ette võtta.Muidu ükspool jääbki jahuma õigusest teha mida õigeks peab ja teine ringkaitsest jm. sellisest.Olles realist,ei kao see detektorism mitte kuhugile üleöö ära,keelamine viib selle ainult põranda alla.Kaob sel juhul igasugune ülevaade.Jah nüüd tuleb see röövlite ja seaduserikkumise jutt aga mis sest kasu on.
Minu elukogemus ütleb et pole olemas sellist must-valget hea-paha tüüpi maailma,on olemas seal vahel veel igasugu erinevaid varjundeid.Ja siin saab palju ära teha kummale poole need nö. varjundid kalduvad.
Küsimusele kes seda tegema peaks,ei oska vastata.Kahjuks on nii välja kujunenud siin foorumis, et teie Lp.Arheoloog olete detektoristide jaoks just see kelle peale vaadatakse ehk siis ainuke kes siin sõna võtab arheoloogide leerist(on mul õigus?).
Kui te arvate et need nö.arvamusliidrid EDF-s on nii väga mõjuvõimsad,siis eksite.Suudan ka ise lugeda ja analüüsida kes on kes ja oma arvamuse kujundada.Iga asi võtab aega,kellel rohkem kellel vähem.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

rh kirjutas:Teengi oma kodutööd vähehaaval.Ei ole olemas inimest kes teab kõigest kõike,kahjuks.Ei ootagi et midagi kandikul kätte tuuakse.Ei süüdista ma kedagi selles et ma mõnda asja ei oska määrata,kuid teie eesmärgiks peaks ju olema ju saada kätte see ese koos infoga tema leidmise kohaga.Või pole see nii?
Kui teie eesmärgiks on kedagi rattale tõmmata,siis võib ka nii suhtuda.Aga kui eesmärgiks oleks mingisugunegi areng selles teemas,oleks aeg midagi ette võtta.Muidu ükspool jääbki jahuma õigusest teha mida õigeks peab ja teine ringkaitsest jm. sellisest.Olles realist,ei kao see detektorism mitte kuhugile üleöö ära,keelamine viib selle ainult põranda alla.Kaob sel juhul igasugune ülevaade.Jah nüüd tuleb see röövlite ja seaduserikkumise jutt aga mis sest kasu on.
Minu elukogemus ütleb et pole olemas sellist must-valget hea-paha tüüpi maailma,on olemas seal vahel veel igasugu erinevaid varjundeid.Ja siin saab palju ära teha kummale poole need nö. varjundid kalduvad.
Küsimusele kes seda tegema peaks,ei oska vastata.Kahjuks on nii välja kujunenud siin foorumis, et teie Lp.Arheoloog olete detektoristide jaoks just see kelle peale vaadatakse ehk siis ainuke kes siin sõna võtab arheoloogide leerist(on mul õigus?).
Kui te arvate et need nö.arvamusliidrid EDF-s on nii väga mõjuvõimsad,siis eksite.Suudan ka ise lugeda ja analüüsida kes on kes ja oma arvamuse kujundada.Iga asi võtab aega,kellel rohkem kellel vähem.
Loomulikult on ajaloo jaoks oluline saada ese kätte koos leiukontekstiga. Vähemasti selles osas oleme me ühel meelel...

Nagu ma aru saan, siis peab detektoristide foorum aparaatide omanike koolitajana silmas peaasjalikult just Muinsuskaitseametit…

Vt. Pöördumine Muinsuskaitseameti juhatuse poole:

3.1 Palume organiseerida baaskoolitus huvirühmadele, tundmaks ära Teile olulise tähtsusega loodusliku või ajaloolise, arheoloogilise, teadusliku, kunstilise või muu kultuuriväärtusega juhuleiu. Samuti juhiseid, kuidas käituda olukorras, kui tekib oht leitud asja säilimisel (dokumenteerimaks leitud kultuuriväärtusega leidu jne).

Ühe hiljutise uurimistöö järgi jääb detektoristide arv hinnaguliselt 500-1000 vahele. Tõenäoliselt on see arv siiski oluliselt suurem. Lisaks on meil veel päris palju nn. muukeelseid otsijaid, kes selle küsitluse alla ei mahtunud ning kelle foorumid on õigupoolest alles loomisel (kuigi midagi on juba ka olemas)...Aga see selleks. Isegi detektoristide foorumi registreeritud kasutajate arv on muljetavaldav: hetkel on seal juba 582 liiget :!:

Kui paljud nendest oleksid Teie hinnangul üleüldse asjast huvitatud? Ehk teisisõnu: missugune suurusjärk nendest võiks koonduda nn. huvirühmadesse? Küsimus on nimelt selles, et mis teha teistega?

Kuidagi käest on lastud kogu see asi ja totaalselt kohe. Viga tehti tegelikult juba aastaid tagasi, mil oli olemas täiesti reaalne võimalus asi joonde ajada. Seadusandlik alus selleks oli täiesti paigas. 16. jaanuaril 1992 sõlmiti Vallettas Arheoloogiapärandi kaitse Euroopa konventsioon, mis ratifitseeriti meie Riigikogu poolt 1996. aastal ja millega võtsime endale tegelikult suisa kohustuse detektorismi levikut seadusandlikult ohjata:

Artikkel 3 (iii): juhul, kui siseriiklikud seadused seda lubavad, kehtestama eriload metalliotsijate ning igasuguste muude arheoloogilises uurimistöös rakendatavate otsimisvahendite või -meetodite kasutamiseks.

Väike kõrvalepõige: Marxionu küll arvas ühes varasemas postituses, et mina isiklikult ”kirjutasin” metalliotsijad tagantjärele sellesse seadusesse sisse, aga see pole tema kurvastuseks teps mitte nii :wink: ...

Metallidetektorite keelamist kui sellist Eestis ei tule. Küll aga reguleeritakse lähitulevikus aparaatide kasutamist väga olulisel määral. Samuti lähevad karmimaks karistused etc etc...Kindlasti viljeletakse nn. röövdetektorismi sama usinalt edasi, kuna sellest sõltuvus(?)haigusest meie ühiskond vaevalt kunagi üleüldse vabaneb. Osasid inimesi juba nii lihtsalt ümber ei kasvata. Küll aga on võimalik pidurdada nn. musta arheoloogia levikut massidesse. Ja praegu on selleks veel ehk päris viimane võimalus. Homme seda võib olla enam pole. Kui vaadata olukorda meie lõuna- või idanaabrite juures, siis saate väga hästi aru, mille pärast muinasteadlased ja Eesti arheoloogiast hoolivad inimesed siin muretsevad...

Üks võimalik lahend oleks ehk nn. klubiline tegevus, mille loomisega on küll ”pisut” hiljaks jäädud. Aga parem hilja kui mitte kunagi.

LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Mis marxionu postitustesse puutub, siis kahju, et moderaatorid tavapärasest rangest poliitikast kinni ei pea ja lasevad läbustajal - kelle postitused on ilmselgelt ajendatud soovist arutelu enda tasemele kiskuda ja seega probleemistikku naeruvääristada - rahumeeli asjasse mittepuutuvaid,totraid ja solvavaid postitusi püstitada. Kuidas muidu nimetada seda, et kui üks siinseid asjatundlikumaid inimesi toob tõepoolest välja konkreetse juhtumi ja konkreetsed faktid ning teeb asja puust ja punaseks ette, lärmab eelmainitud isik: "A ma usun et te pole mujalt otsinud ka nii et pole mõtet süüdistada." Ja hiljem soovitab minna naisi sebima, Jägermeistrit ja päikest nautima? Aga see selleks.

rh,
loomulikult tuleb koolitamine alati kasuks, ehkki selge seegi, et väärastunud mõtteviisiga inimest see ei muudaks. Aga tõde on seegi, et ideaalses maailmas me ei ela ja selles, et süsteem pole ideaalne, ei saa kindlasti süüdistada (ka) siinse foorumi arheolooge, kelle võimuses pole siin midagi ette võtta ja kes ammugi ei suudaks ka ühegi koolituse käigus detektoristi arheoloogiaspetsialistiks muuta. Küll on neil minu arust õigus nõuda, et ilmselgelt ajaloolastele huvipakkuva eseme puhul tuleb leidjal (ja eriti detektoristil, kes erinevalt põllumehest satub muinasaegse sõle otsa konkreetselt otsides) sellest vähemalt kiirelt teada anda. Ei ole ju palju tahetud?
Vahepeal oli siin teemas, ka arheoloogide poolt valdavalt emotsionaalne ja üldine jutt- ühed ütlesid, et ärge tehke pätti, teised vastu, et kes siin pätti on teinud. Kummaline, et nüüd kus foorumikaaslane Arheoloog on toonud välja mitmeid konkreetseid näiteid ja kaugeltki mitte solvavalt on palunud talitada vastavalt seadusele, pole see toonud muud kui tühja lärmi- a la miks sa meie foorumisse ei tule ja seal ei seleta; kui ära keelate, läheme nagunii põranda alla! Ja siis imestatakse, miks kedagi "häälestatakse" detektimeeste vastu jne.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
juss000
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

Arheoloog kirjutas:
rh kirjutas:Teengi oma kodutööd vähehaaval.Ei ole olemas inimest kes teab kõigest kõike,kahjuks.Ei ootagi et midagi kandikul kätte tuuakse.Ei süüdista ma kedagi selles et ma mõnda asja ei oska määrata,kuid teie eesmärgiks peaks ju olema ju saada kätte see ese koos infoga tema leidmise kohaga.Või pole see nii?

Loomulikult on ajaloo jaoks oluline saada ese kätte koos leiukontekstiga. Vähemasti selles osas oleme me ühel meelel...

Nagu ma aru saan, siis peab detektoristide foorum aparaatide omanike koolitajana silmas peaasjalikult just Muinsuskaitseametit…

Vt. Pöördumine Muinsuskaitseameti juhatuse poole:

3.1 Palume organiseerida baaskoolitus huvirühmadele, tundmaks ära Teile olulise tähtsusega loodusliku või ajaloolise, arheoloogilise, teadusliku, kunstilise või muu kultuuriväärtusega juhuleiu. Samuti juhiseid, kuidas käituda olukorras, kui tekib oht leitud asja säilimisel (dokumenteerimaks leitud kultuuriväärtusega leidu jne).

Ühe hiljutise uurimistöö järgi jääb detektoristide arv hinnaguliselt 500-1000 vahele. Tõenäoliselt on see arv siiski oluliselt suurem. Lisaks on meil veel päris palju nn. muukeelseid otsijaid, kes selle küsitluse alla ei mahtunud ning kelle foorumid on õigupoolest alles loomisel (kuigi midagi on juba ka olemas)...Aga see selleks. Isegi detektoristide foorumi registreeritud kasutajate arv on muljetavaldav: hetkel on seal juba 582 liiget :!:

Kui paljud nendest oleksid Teie hinnangul üleüldse asjast huvitatud? Ehk teisisõnu: missugune suurusjärk nendest võiks koonduda nn. huvirühmadesse? Küsimus on nimelt selles, et mis teha teistega?

Kuidagi käest on lastud kogu see asi ja totaalselt kohe. Viga tehti tegelikult juba aastaid tagasi, mil oli olemas täiesti reaalne võimalus asi joonde ajada. Seadusandlik alus selleks oli täiesti paigas. 16. jaanuaril 1992 sõlmiti Vallettas Arheoloogiapärandi kaitse Euroopa konventsioon, mis ratifitseeriti meie Riigikogu poolt 1996. aastal ja millega võtsime endale tegelikult suisa kohustuse detektorismi levikut seadusandlikult ohjata:

Artikkel 3 (iii): juhul, kui siseriiklikud seadused seda lubavad, kehtestama eriload metalliotsijate ning igasuguste muude arheoloogilises uurimistöös rakendatavate otsimisvahendite või -meetodite kasutamiseks.

Väike kõrvalepõige: Marxionu küll arvas ühes varasemas postituses, et mina isiklikult ”kirjutasin” metalliotsijad tagantjärele sellesse seadusesse sisse, aga see pole tema kurvastuseks teps mitte nii :wink: ...

Metallidetektorite keelamist kui sellist Eestis ei tule. Küll aga reguleeritakse lähitulevikus aparaatide kasutamist väga olulisel määral. Samuti lähevad karmimaks karistused etc etc...Kindlasti viljeletakse nn. röövdetektorismi sama usinalt edasi, kuna sellest sõltuvus(?)haigusest meie ühiskond vaevalt kunagi üleüldse vabaneb. Osasid inimesi juba nii lihtsalt ümber ei kasvata. Küll aga on võimalik pidurdada nn. musta arheoloogia levikut massidesse. Ja praegu on selleks veel ehk päris viimane võimalus. Homme seda võib olla enam pole. Kui vaadata olukorda meie lõuna- või idanaabrite juures, siis saate väga hästi aru, mille pärast muinasteadlased ja Eesti arheoloogiast hoolivad inimesed siin muretsevad...

Üks võimalik lahend oleks ehk nn. klubiline tegevus, mille loomisega on küll ”pisut” hiljaks jäädud. Aga parem hilja kui mitte kunagi.
Kõik arusaadav ja iseenesest mõistetav .Eks siis näeb ja kuuleb, kuidas see (väga olulisel määral reguleeritakse ) olema saab? Tähendab, naised saunas ei valetanud.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

LeBon kirjutas:Mis marxionu postitustesse puutub, siis kahju, et moderaatorid tavapärasest rangest poliitikast kinni ei pea ja lasevad läbustajal - kelle postitused on ilmselgelt ajendatud soovist arutelu enda tasemele kiskuda ja seega probleemistikku naeruvääristada - rahumeeli asjasse mittepuutuvaid,totraid ja solvavaid postitusi püstitada. Kuidas muidu nimetada seda, et kui üks siinseid asjatundlikumaid inimesi toob tõepoolest välja konkreetse juhtumi ja konkreetsed faktid ning teeb asja puust ja punaseks ette, lärmab eelmainitud isik: "A ma usun et te pole mujalt otsinud ka nii et pole mõtet süüdistada." Ja hiljem soovitab minna naisi sebima, Jägermeistrit ja päikest nautima? Aga see selleks.
Soovitan LeBon'l tutvuda militaarneti reeglitega - seal on selgelt kirjas, et isemodereerimist siin ei soovita näha!

Oled pöördunud nõuetekohaselt mõne moderaatori poole abi saamiseks?

Kahjuks ei jõua moderaatorid igale poole ja ei mõista hinnata kellegi valuläve ja suhtlustasandeid, et siis seal hakata omakäeliselt korda looma.
Avaliku foorumi puudus ongi selles, et kui hakata siit eemaldama kõiki, kelle mõttemaailm tundub olevat erinev enda omast, siis tõuseb jällegi hädakisa taevani...

ProPatria,
moderaator
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Samamoodi võiks mina selle arheoloogi peale kaevata. Ei mahu minu maailma selline kaagutav ametnik, alati on võimalus dialoogiks aga tema keeldub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline