Puhka rahus,Metallidetektor...
Ei süüdistagi siinseid arheolooge inimeste väärastunud mõtteviisis,see vist rohkem koduse lastetoa küsimus.
Loomulikult tunnen ära ma muinassõle, aga on ka piisavalt asju millega mul tekib raskusi.Nagu juba eespool mainitud et "seal" foorumis olevad leiud on vaevalt et leitud kaitsealuselt objektilt kuna vastasel juhul neid ei eksponeeritaks.Seetõttu arvan et seda teemat saaks ka seal natuke suunata,see ei võta palju aega,kuna milnetis käimiseks ju aega on,ei ole ju palju seal tähelepanu vajavaid juhtumeid.Minule on nagu kummaline öelda "hei teie seal teises foorumis,öelge talle...".Ma saan aru et üks siin vägagi tuntud tegelane on saanud siin bänni ja hüüab niimoodi teistest foorumitest aga bänniprobleemi antud juhul ju pole.Sellest said ka alguse minu postitused siin teemas.
Minu arvates ei tohiks ükski vahend olla üleliigne et saavutada eesmärki e. siis muinaspärandi säilimise ja seaduste täitmise.Ei maksa arvata et tegemist on üdini sulidega ja ärikatega.Tegemist ju valdavas enamuses tavaliste tööinimestega kellel õnneks-õnnetuseks selline hobi.Saan aru et kõik väga hõivatud on jne. aga vahest on päris vähe vaja.Aga kui alustada suhtlust paragrahvide ette lugemisest, pole head nahka tulemas.
Mina isiklikult oleksin sügavalt pettunud-õnnetu kui peaks maa seest välja ilmuma mõni näiteks muinassõlg,see tähendaks automaatselt ju probleeme mulle.Ei ole mul probleemi kuluvas ajas asjaajamiseks aga kui ma olen ta sealt välja võtnud siis ma olengi justnagu rikkuja juba.Ja kustmaalt jookseb piir kus ma tohin ta kaasa võtta ehk siis oht säilimisele.Jätta leid augu põhja vihma-õhu kätte oleks ju selgelt vale minu arust.Kui ma võtan ta sealt kaasa eeldades et mõni teine apraadiomanik võib selle leida kes pole nii aus,kas ma eksin sel juhul?
Ja näed ongi mõned küsimused mis vajavad vastuseid ja seletamist.Kindlasti on neid veel.Ei usu et kui korra sellest mulle rääkida, vajan ma selle ülekordamist iga kord.Veelkord tähtis peaks ju olema eesmärk ehk siis...Ei maksa arvata et väljas käiakse vaid ja ainult saamahimus,mind isiklikult ei huvita see ette nähtud pool väärtusest.Leides rahapaja võiks ju aususe eest midagi saada aga tõenäosus seda leida ei ole just suur.Nii jääbki minule sellest hobist füüsiline tegevus värskes õhus,mida pean olulisemaks igasugusest leiust.Loomulikult on leiurõõm ja hasart tähtis aga eesmärgiks ei ole võistlus kes leiab kõige vanema asja,tuunnen rõõmu ka leitud nõukakopikast,kaasnevad nendegagi minul mingid mälestused.See siis minu isiklik arvamus,ei pretendeeri kõiki esindama,kuid kindlasti on piisavalt palju neid kes nõustuvad minuga.Ja miks mitte siis neid inimesi mitte suunata veidi,eesmärk peaks olema ju ülim.
Ükski seadus ei suuda ju arvesse võtta inimese hirme-ootusi ega neid kirja panna.Tehke omaltpoolt nii et inimesel oleks kindel tunne pöördudes MK-sse,mitte hirm mis nüüd saab,ma vist parem ei pöördugi,äkki saan karistada.Jah tean et Arheoloog ei ole MK töötaja,kuid te ju saate ju aru mis ma öelda tahan?Usaldage rohkem oma kaasmaalasi,ärge eeldage kohe mingit väärtegu.
Loomulikult tunnen ära ma muinassõle, aga on ka piisavalt asju millega mul tekib raskusi.Nagu juba eespool mainitud et "seal" foorumis olevad leiud on vaevalt et leitud kaitsealuselt objektilt kuna vastasel juhul neid ei eksponeeritaks.Seetõttu arvan et seda teemat saaks ka seal natuke suunata,see ei võta palju aega,kuna milnetis käimiseks ju aega on,ei ole ju palju seal tähelepanu vajavaid juhtumeid.Minule on nagu kummaline öelda "hei teie seal teises foorumis,öelge talle...".Ma saan aru et üks siin vägagi tuntud tegelane on saanud siin bänni ja hüüab niimoodi teistest foorumitest aga bänniprobleemi antud juhul ju pole.Sellest said ka alguse minu postitused siin teemas.
Minu arvates ei tohiks ükski vahend olla üleliigne et saavutada eesmärki e. siis muinaspärandi säilimise ja seaduste täitmise.Ei maksa arvata et tegemist on üdini sulidega ja ärikatega.Tegemist ju valdavas enamuses tavaliste tööinimestega kellel õnneks-õnnetuseks selline hobi.Saan aru et kõik väga hõivatud on jne. aga vahest on päris vähe vaja.Aga kui alustada suhtlust paragrahvide ette lugemisest, pole head nahka tulemas.
Mina isiklikult oleksin sügavalt pettunud-õnnetu kui peaks maa seest välja ilmuma mõni näiteks muinassõlg,see tähendaks automaatselt ju probleeme mulle.Ei ole mul probleemi kuluvas ajas asjaajamiseks aga kui ma olen ta sealt välja võtnud siis ma olengi justnagu rikkuja juba.Ja kustmaalt jookseb piir kus ma tohin ta kaasa võtta ehk siis oht säilimisele.Jätta leid augu põhja vihma-õhu kätte oleks ju selgelt vale minu arust.Kui ma võtan ta sealt kaasa eeldades et mõni teine apraadiomanik võib selle leida kes pole nii aus,kas ma eksin sel juhul?
Ja näed ongi mõned küsimused mis vajavad vastuseid ja seletamist.Kindlasti on neid veel.Ei usu et kui korra sellest mulle rääkida, vajan ma selle ülekordamist iga kord.Veelkord tähtis peaks ju olema eesmärk ehk siis...Ei maksa arvata et väljas käiakse vaid ja ainult saamahimus,mind isiklikult ei huvita see ette nähtud pool väärtusest.Leides rahapaja võiks ju aususe eest midagi saada aga tõenäosus seda leida ei ole just suur.Nii jääbki minule sellest hobist füüsiline tegevus värskes õhus,mida pean olulisemaks igasugusest leiust.Loomulikult on leiurõõm ja hasart tähtis aga eesmärgiks ei ole võistlus kes leiab kõige vanema asja,tuunnen rõõmu ka leitud nõukakopikast,kaasnevad nendegagi minul mingid mälestused.See siis minu isiklik arvamus,ei pretendeeri kõiki esindama,kuid kindlasti on piisavalt palju neid kes nõustuvad minuga.Ja miks mitte siis neid inimesi mitte suunata veidi,eesmärk peaks olema ju ülim.
Ükski seadus ei suuda ju arvesse võtta inimese hirme-ootusi ega neid kirja panna.Tehke omaltpoolt nii et inimesel oleks kindel tunne pöördudes MK-sse,mitte hirm mis nüüd saab,ma vist parem ei pöördugi,äkki saan karistada.Jah tean et Arheoloog ei ole MK töötaja,kuid te ju saate ju aru mis ma öelda tahan?Usaldage rohkem oma kaasmaalasi,ärge eeldage kohe mingit väärtegu.
Sul on pagana õigus, sellepärast ka minu sapised postitused. Jutu järgi on tüüp ale muinasmees ja kõva tegija, aga kui läheks vaja natuke lahkem olemist ja asjade seletamist muinsuse päästmiseks hakkab tema jälle oma möga ajama kultuurkihist ja ma ei tea millest. Kui mina millestki nii vaimustuses oleks ma korraldaks seminare ja koolitusi et keegi midagi valesti ei teeks. See tüüp aga ei ole kunagi ühtegi lahendust pakkunud ainult vingunud nigu eit või siis ähvardanud saja surmaga. Osad siin ongi juba kõrvad lonti tõmmanud.
Kogu austuse juures Sinu vastu hr. Marxionu, äkki ükskord ometi aitab jubamarxionu kirjutas:...Jutu järgi on tüüp ale muinasmees ja kõva tegija, aga kui läheks vaja natuke lahkem olemist ja asjade seletamist muinsuse päästmiseks hakkab tema jälle oma möga ajama kultuurkihist ja ma ei tea millest...See tüüp aga ei ole kunagi ühtegi lahendust pakkunud ainult vingunud nigu eit või siis ähvardanud saja surmaga.

"rh" kirjutas eelnevalt siia alateemaasse täiesti mõistliku ja analüüsiva posituse, mille Sina suudad oma "sisutiheda" tekstiga muidugi järjekordselt ära nullida...
Et kaasfoorumlaste kahtlusi lõplikult kõrvaldada, siis panen käe südamele ja ütlen: "Hr. Marxionu näol pole tegemist ei minu ega ka muinuskaitseameti poolt väljamõeldud isikuga, kes on saanud ülesande detektoriste pidevalt kompromiteerida"
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Harrastus-arheoloog sattus 3000 aasta vanusele pronkskirvele
http://www.epl.ee/artikkel/464574
*
Kõige alumine postitus:
http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... asc-30.php
*
Kõige alumine postitus:
Pronkskirve leidnud detektorist väärib täit tunnustust oma seadusekuuleka käitumise pärast. Au ja kiitus talle...Estoloog kirjutas:Harrastus-arheoloog sattus 3000 aasta vanusele pronkskirvele
*
Kõige alumine postitus:

Küll aga ei suudeta ühes teises foorumis järjekordselt keelt hammaste taga hoida...
Teine postitus
http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... asc-45.php
Tuntud Eesti vanasõna sobivaks kohandades,nagu kuts külale,nii küla kutsule!Arheoloog kirjutas:
Küll aga ei suudeta ühes teises foorumis järjekordselt keelt hammaste taga hoida...
Teine postitus
Täiesti nõus Teiega, ainult, et "kutsu" ja "küla" järjekord on millegipärast ära vahetatudRobert kirjutas:Tuntud Eesti vanasõna sobivaks kohandades,nagu kuts külale,nii küla kutsule!Arheoloog kirjutas:
Teine postitus

Kabel: Posted: Wed Jan 09, 2008 6:35 pm
Pekske mind, kui tundun paranoiline, aga minu arust sääraselt valimatu lahmimine mehe ja ka teda toetava klanni poolt, kes ise salaja detektoriga ringi luusib ja samal ajal ainult sitta ja saepuru muinsuskaitsele üle annab, on lihtsalt konkurente tõrjuv ja võimalikku avalikuks tulevat teavet ainult enesele reserveeriv taktika, ei midagi muud.
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
Õigel-ausal detektimehel on sellest teemast SIIN (praeguse seisuga)täiesti pohh... Sest, kui asi läheb "loa alla", saab entusiast selle vaevata tehtud.
Teema on ju kujunenud kindla seltskonna üksteisele ärapanemiseks
Kes ikka tõsisemalt detektorismiga tegeleb, see on ka endale kõik põhitõed selgeks teinud!(St. ei kola piirangutega aledel ja teatab, kahtluse korral, muinasleiust vastavatele ametkondadele.)
Ja kes on ikka tõega "Mustad arheoloogid", -Nendest me üldjuhul netikeskkonnas ei kuule piuksugi.
-Leierdatud jutt juba küll aga... - Ei saa ma mitte aru mille najal see dialoog siin veel püsib??
Teema on ju kujunenud kindla seltskonna üksteisele ärapanemiseks

Kes ikka tõsisemalt detektorismiga tegeleb, see on ka endale kõik põhitõed selgeks teinud!(St. ei kola piirangutega aledel ja teatab, kahtluse korral, muinasleiust vastavatele ametkondadele.)
Ja kes on ikka tõega "Mustad arheoloogid", -Nendest me üldjuhul netikeskkonnas ei kuule piuksugi.
-Leierdatud jutt juba küll aga... - Ei saa ma mitte aru mille najal see dialoog siin veel püsib??
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Peeter Tiismaa tõstis oma 100% seadusekuuleka käitumisega oluliselt Eesti Detektoristide Klubi mainet arheoloogide ja muinsuskaitsjate silmisArheoloog kirjutas: Üks võimalik lahend oleks ehk nn. klubiline tegevus...

Vanemast pronksiajast säilitati Eesti muuseumikogudes enne Pärnu leidu üksnes 15 pronkseset: 13 kirvest, üks sirp ja – odaots. Tiismaa poolt päevavalgele toodud pronkskirve tüüpi (ingl. k. palstave) on praeguse seisuga Eestist teada vaid kuus eksemplari

- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist