http://www.hotget.com/videocodefun/Vira ... -1295.html
Väga efektne, eks ole? Ainult unustati mainida, et enne topiti T-72-e sisse üle 70kg lõhkeainet!

Lisaks üks momentvõte just enne raketitabamust: http://www.hot.ee/troll007/Javelin.jpg
Javelin on kole kallis. Selle pärast ma siin propageeringi selle Spike eri versioone. Seal on kogu tarkus viidud laskeseadmesse, mis teeb raketi suhteliselt odavaks. Raketti juhitakse optilise kaabli kaudu ja sihtmärk võib vabalt olla hoopis 4km kaugusel metsa taga.potentate kirjutas:Miks javelini ei plaanita osta?
Need mapats ja milan on suht vanad asjad ju, üks on laser ja teine juhtmega... mõlemad jamad. Ootad koha peal kuni tabab, selle aja peale tabatakse laskjatki.
Javeliniga peab ikkagi sihtimise hetkel sihtmärgiga silmside olema. Spikega ei pea. See Iraagis tehtud tegu oli pigem iraaklaste saamatuse, mitte ameerika raketi geniaalsuse tulemus. Muidugi on Javelin hea asi, kuid ei maksa loota, et sellised 19-tanki küttimised igapäevased on.potentate kirjutas:Kas on teisi TT relvi mis on JAVELINI sarnased, selle Fire and Forget süsteemiga.
Selle Javeliniga võtsid ameerika eriväelased Iraagis maha 19 masinalise soomuskolonni ilma ise kaotusi kandmata just selle fire and forget süsteemi pärast.
Kilo Tango kontrolli ennem fakte kui postitad. 4km raadiusega ja läbi optilise kaabli ilma otsenähtavuseta sihtmärgile suunatav Spike-LR on kallimgi kui Javelin. Hispaania on sõlminud Eurospike GmgH sõlminud lepingu 260 laskeseadelsdise ja igale seadeldisele 11 raketi soetamiseks, maksumusega 425 500 000USD. Eurospike GmgH on Rafaeli tütarfirma, mis loodud selleks, et Euroopa/ NATO riigid saaksid hõlpsamalt Iisreali militaartehnikat osta. Sama komplekt 11 raketti koos 260 laskeseadeldisega tuleks Javelini puhul hinnaga 260 000 000 USD. Seega üle 40% odavam. potentate idee, et osta neid EKV-le pole minu hinnangul üldse nii ulme ega halb idee nagu algselt paistab, näiteks Leedu omab 40 Javelini laskeseadeldist.Kilo Tango kirjutas:Javelin on kole kallis. Selle pärast ma siin propageeringi selle Spike eri versioone. Seal on kogu tarkus viidud laskeseadmesse, mis teeb raketi suhteliselt odavaks. Raketti juhitakse optilise kaabli kaudu ja sihtmärk võib vabalt olla hoopis 4km kaugusel metsa taga.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline