Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Ma olen tähele pannud et see meediakisa teeb tegelikkuses head reklaami hobile. Need mõned talumehed kellega kunagi suheldud sai on nüüd omale ka detektori soetanud ja nii see asi suureks läheb. Inimesel on paraku loomuses vastupidiseid hoiakuid võtta. :D :D
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

marxionu kirjutas:http://www.postimees.ee/?id=108396
Kes selle pasaga hakkama sai jälle
Kuule hr. Marxionu, "korrastad" ükskordki oma sõnakasutust äkki :!: Või on see tõepoolest palju tahetud?

Pöördumise on ühinenud Tartu Ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituut, Tallinna Ülikooli ajaloo instituut, arheoloogiamälestiste ekspertnõukogu, Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Arheoloogiaselts, Eesti Muinsuskaitse Selts, Õpetatud Eesti Selts ja Akadeemiline Ajalooselts.

Marxionu, keda Sina siis esindad?

P.S. Kindlasti pole see aga veel täielik loetelu pöördumisele oma allkirja andnud asutusest/seltsidest, kuna vähemasti "Arheoloogiakeskus" on välja jäänud...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

«Juhul, kui tekib kahtlus, et tegemist on omaalgatuslike muinasvarade otsijatega, tuleks pealtnägijatel detektoristidelt julgesti küsida isikut tõendavat dokumenti,
Jaahhh :lol: Nii võib ju tappa saada :lol:
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Ma esindan tüüpe kes seeni ei söö. Minu arvamus on selline asjast.
Ükski Eest Vabariigi seadus ei keela detektoriga otsimist ükskõik kus kohas. Kaevamine on keelatud muinsuskaitse alustel objektidel. Nii et pole mõtet tõmmelda. Kui muinsuskaitse ei suuda oma tööd teha tuleb personali vahetada. Eestimaa on tegijaid töötuid täis ja ükski ametnik kes peab rahva abi paluma oma töö tegemiseks pole asendamatu.
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Marxionu, kas sina kommenteerisid seda uudist marxi nime all?
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Iga-aastane segadust ja vihkamist külvav üllitis :roll:
Kas ei saa konkreetselt kirjutada, et VAID muinsuskaitse all olevatel objektidel kaevajaid ajagu taga, torgaku läbi, hammustagu, sülitagu peale jne. talumehed, kaitseliitlased, kodutütred, koerad, kassid ja muu elav ja liikuda suutev element.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

marxionu kirjutas:Ma esindan tüüpe kes seeni ei söö. Minu arvamus on selline asjast.
Ükski Eest Vabariigi seadus ei keela detektoriga otsimist ükskõik kus kohas. Kaevamine on keelatud muinsuskaitse alustel objektidel. Nii et pole mõtet tõmmelda. Kui muinsuskaitse ei suuda oma tööd teha tuleb personali vahetada. Eestimaa on tegijaid töötuid täis ja ükski ametnik kes peab rahva abi paluma oma töö tegemiseks pole asendamatu.
Ole nüüd hea ja loe vähemalt seegi artikkel ükski kord algusest lõpuni läbi...Aga mis "seente söömisesse" puutub, siis äkki loobud oma iidoli kabeli "geniaalsete" mõttevälgatuste dubleerimisest...

Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

marxionu kirjutas:Ma esindan tüüpe kes seeni ei söö. Minu arvamus on selline asjast.
Hämmastav arusaam seadustest, väärtustest ja KODANIKUÜHISKONNAST. :roll:
Jah, kui pätt käib Sinu elutoas vargil ja mina seda näen, ei peaks Sinu ettekujutuse järgi vist ka politsei abipalvetele reageerima, sest politseinikud, va muidusööjad peavad ise oma tööülesannetega hakkama saama.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas:Iga-aastane segadust ja vihkamist külvav üllitis :roll:
Kas ei saa konkreetselt kirjutada, et VAID muinsuskaitse all olevatel objektidel kaevajaid ajagu taga, torgaku läbi, hammustagu, sülitagu peale jne. talumehed, kaitseliitlased, kodutütred, koerad, kassid ja muu elav ja liikuda suutev element.
Hr. OVeT! Oodake terviktekst ära, enne kui siin praalima hakkate. Tegemist on ju "infolekkega"...

Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Hr OveT l oli paraku väga õigus.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ükski Eest Vabariigi seadus ei keela detektoriga otsimist ükskõik kus kohas.
Kui kuskil pasa järele haiseb, siis marxionu juures! Tavalised pesupulbrid ei aita.
Mis aga puutub Ove arvamusse, et väljaspool mälestisi kaeva aga, siis on ka siin pisike "aga" - nimelt ei ole võimalik teada kõiki kaitsmist väärivaid objekte. Selleks arheoloogiateadus ongi, et uurida ja uusi teadmisi saada.
Võiks ju siis ka arhiivides anda vaba jahihooaja (näiteks suvisel puhkusteajal) ja kõik mittearhiveeritud paberid oleksid leidjate omand!
Oleme sellistest asjadest ju rääkinud.
Jalgrauale ütleks, et õige hõlma ei hakata, ja kui hakatakse, siis anna vastu!
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

marxionu kirjutas: Ükski Eest Vabariigi seadus ei keela detektoriga otsimist ükskõik kus kohas.
Hm, ükski EV seadus ei luba ka kaevamist üks-kõik mis kohas.

Eramaal ilma loata kaevamise eest võib ka tina saada. Laskja pärast kohtus seletab, kas ületas oma omandit kaitstes hädakaitse piire või mitte...

Kui riik annab välja määruse, et riigimaal on detektoriga otsimine lubatud, aga labidaga kaevamine keelatud - mis siis saab? :roll: :twisted:
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Seadus on seadus kõigi jaoks, keegi pole siin seaduse rikkumisest rääkinud. Paraku seda seadust ei ole.
Kultuuriväärtusega asja leides peab sellest teada andma see on selge. Aga ei ole ilus inimesi ässitada ja politsei ja muude ametkondade ressurssi raisata kaevates detektoriga varustatud inimese peale. Ostke parem endale ka üks detektor ja näete kui tore on.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ma eeldan, et kui keegi tuleb Sinu käest küsima dokumenti, siis Sa ei räägi, et oled muinsuskaitsja vms.!? Kui küsid huvitundja käest rahulikult, et kes tema ka on ja näitad oma id-kaarti, siis võiks ju asi korras olla. Ses mõttes, et kui pärast selgub, et sealkandis miski jama sündinud, siis saab Sind üles leida ja küsida, kas oled kuidagi seotud.
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

marxionu kirjutas:Seadus on seadus kõigi jaoks, keegi pole siin seaduse rikkumisest rääkinud. Paraku seda seadust ei ole.
Kultuuriväärtusega asja leides peab sellest teada andma see on selge. Aga ei ole ilus inimesi ässitada ja politsei ja muude ametkondade ressurssi raisata kaevates detektoriga varustatud inimese peale. Ostke parem endale ka üks detektor ja näete kui tore on.
Ei ole ka ilus inimesi ässitada ja kaevata salaküttide peale, ostke parem püss ja näete kui tore on! Nii või?
Võib-olla oli sõnastus selles tekstis mitte kõige parem aga normaalne inimene võiks aru saada, et igasugune inimeste teavitamine ja abipalumine võimalike seaduserikkumiste tõkestamiseks pole teps mitte ässitamine.
Kui sa oleks õige mees ja seadusi ei rikuks, poleks sul mingeid probleeme. Kui keegi tulebki küsima, et miks kaevad, siis selgitaks, et näed, siin kaevamine ja otsimine pole keelatud. Seadusi järgides mingeid probleeme poleks. Ilmselt põed sellepärast, et kipud kui mitte muinsuskaitse alustele objektidele siis vähemalt eramaale ilma luba küsimata?
P.S. Ma ei kipu eriti uskuma piiksutajate juttu, et eramaal kaevates küsitakse alati omanike luba. Mina elan endale kuuluvast maa-alast kaugel ja kedagi teist ka seal ei ela. Peaksin olema päris naiivne, kui usuksin , et kõrval olevas riigimetsas tuiav piiksutaja jälgib hoolega, et ta jumala eest kümmekond meetrit kõrval olevale eramaale ei satu või hakkaks detektiivitööd tegema, et minuga ühendust saada. :lol:
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist