Tääkide jm külmrelvade välimääraja

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Ajasin segamini suurtükiväe ohvitseri ja jalaväe ohvitseri mõõga pikkused.

Jalaväelase mõõga tera pikkus 76-77cm. Ja tupe pikkus ca 80cm. Aga suhteliselt kulunud moega on see sellegi poolest.

(Samas oli võimalik tellida ka teistes mõõtudes mõõkasi, Selleks oli kataloogides olemas soovitatud mõõtude tabel, nt 1,95 cm pikkusele inimesele soovitati mõõka, mille tera pikkus oli 97cm.)

Hinda küll ei oskaks pakkuda

https://washington.serversecured.net/%7 ... php?page=6
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Mis te pipardate - võhikki saab aru, et selle ussitanud tera väärtus on viisakalt väljendudes emotsionaalne. Võib ju kusagile kaminatoa seinale riputada metsast leitud põdrasarve kõrvale, mida siin pikalt rehkendada, sest liisingumakseid selle eest ei maksa, paar korda saab ehk toidupoes käia :wink:
uudishimulik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas uudishimulik »

Vot mehejutt.Pakuti siis tuttavale võlakatteks.(5000.-)Pidasin ise hinda liiga priskeks.Aga kuna võhik selliste asjadega,pidasin paremaks konsulteerida.Et pärast ise lolli olukorda ei jääks. :D +sai ka teada millega tegu.
Tänud.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

igaksjuhuks uurin lähimate päevade jooksul targematelt, aga minu arvates see ule tuhande ei maksaks
Hugo379
Liige
Kontakt:

Nuga?

Postitus Postitas Hugo379 »

Kas on tegemist kellegi või noaga :?:
Tuli välja kaeviku ääre pealt koos kääride ja 9mm püstoli padruni kestadega. Pildil all servas ja käärid kah.

Pilt Noal pikkust 26sm.
1661
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 1661 »

Tere.
Eks soldat oli kuskilt talust seatapu väitsa pihta pannud.
Toomas.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Ma olen kaevikust sellise taskunoa lednud, nagu pildil ülal on.
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Hugo379
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hugo379 »

To väiksem nuga tuli kah umbes samast piirkonnast. Võib olla küll sõja ajast. Ja suurem võib olla küll tavaline leiva nuga, aga mõtlesin ikkagi üle küsida.
sturman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturman »

mul tuli ka ühest lahingukohast kaks sellist nuga välja,ainult käepidemel oli sm-laiune vasest riba,umbes 3 sm pikk.
Kasutaja avatar
Tsaar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsaar »

Leidsin ka kunagi sellise taskunoa. Oli see sõduri varustuses? (saksa/vene? )

Pilt
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Tõmmake nüüd hoogu maha! Taskutes oli inimestel teie arvates ainult Hitleri poolt heaks arvatud kraam? Saage juba täiskasvanuteks kui kirjutamise ära olete õppinud :evil:
Kasutaja avatar
Gfreak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gfreak »

Oi Arnold, nüüd sa nõuad küll liiga palju. Tänapäeval hakkab niigi puberteet juba seitsmeaastaselt, aga kohe täiskasvanuks... :D
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Muideks, aga väga meeldiv on näha, et ka meil hakkab asi ikka õigesse rööpasse (s.t., et minu enda arvates) minema. Arutatakse igasuguste suvaliste, mõne mehe arvates, roostekängarde üle ja puha. Ilma irooniata minu poolt, kui mõni selliselt arvata võis. :) Tegeldakse asjaga ikka lihtsalt huvi ja ajaloo pärast, mitte aga pelgalt kasuahnusest. Kuigi, jah, siin kah alles hiljaaegu üks mees justkui absoluutset tõde kuulutades nentis ühele minuga sama arvamust avaldavale foorumlasele irvitavalt, et - noh, tema küll ei teadvat kedagi, kes vaid paljalt huvist otsimisega tegelevat, ikka müügiks, ikka kaubaks. Ja nagu mäletate, siis veel aastapäevad tagasi figureeris ka siin foorumis üks mees, kes põlglikult kõike seda, mida me siin praeguseski teemas lahkame, vaid prahiks nimetas, mis isegi möödaminnes pilku, rääkimata ülesvõtmist, ei väärivat.
Kõigel ei peagi olema vaid praktilist väärtust ja pragmaatikule jäävad paljudki selle foorumi arutlused arvatavasti arusaamatuks.

See oli selline minupoolne vaherepliik. Lihtsalt arvamuseavaldus. :wink: :wink:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
ennww
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ennww »

Aga pildist veel: Keskel olev mutrivõti kuulus nõukogude perioodi jalgrataste standardvarustusse, võis muidugi kaevikusse sattuda ka juhuslikult. Paremal keskel olev klambrilaadne asi meenutab aga mulle jalgratta numbri kinnitusklambrit...
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

ennww kirjutas:Aga pildist veel: Keskel olev mutrivõti kuulus nõukogude perioodi jalgrataste standardvarustusse, võis muidugi kaevikusse sattuda ka juhuslikult. Paremal keskel olev klambrilaadne asi meenutab aga mulle jalgratta numbri kinnitusklambrit...
Sarnane jalgrattavõti oli ka saksa rataste komplektides, ilmselt jällegi venelastelt maha slikerdatud :P . ilmselt ka läti, eesti ja teistel jalgrattatootjatel oli analoogne võti. Saksa vms võtmel võiks olla ka mingi ilus võõrkeelne kiri.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 1 külaline