Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
kloss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kloss »

Njahh, see Sig Sauer'i jutt teeb ettevaatlikuks. Mõned päevad tagasi aravas ka ju üks sell Jõgeva kandis, et Sig teeb inimesed võrdseks. Millega see lugu lõppes, on vist üldjoontes teada.
valloon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valloon »

lamjak kirjutas:http://omasaar.ee/index.php?content=art ... 2927&sec=0
Link siis ka juurde igaks elujuhtumiks.
Paras haige jutt :x
Kes ajalugu ei mäleta,elab tulevikuta.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

valloon kirjutas:
"Valloon" tunneb ennast otseselt puudutatuna ja on ka põhjust:

http://detektorist.pro-forums.com/ftopic1851.php
http://detektorist.pro-forums.com/ftopic1844-0.php
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Arheoloog kirjutas:
valloon kirjutas:
"Valloon" tunneb ennast otseselt puudutatuna ja on ka põhjust:

http://detektorist.pro-forums.com/ftopic1851.php
http://detektorist.pro-forums.com/ftopic1844-0.php
Valloon - head aega....
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

A tegelt on tüüp lambist risti löödud, kedagi ei tohiks ilma kohtuta süüdi mõista.
Tüüpiline eestlane paneb ikka väikse kitse juba ette ju.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Mine kitsekarja, lambiga valgustajamees!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Kes vähegi ajalugu tunneb leiab sealt tuhandeid näiteid, mis siin valesti öeldud on.
Oleks vähe teine aeg oleks Valloon siberisse sõitnud praegu ja 50 aasta pärast oleks olnud uups vale mees läks. Liigse agaruse sündroom. Euroopa liit mõtleb siis eestlane juba teeb ja kümnekordselt.
Arnold
Liige
Kontakt:

Ei saadeta, praegu. Stalini ajal oleks pandud igaks juhuks, nii viieks aastaks üldrežiimi!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Mõte jääb ikka samaks enne võiks mingi pädev organisatsioon otsustada kas keegi on süüdi. Praegune avalik hukkamõist oli jälle lipitsemine. Mõte võiks ikka seda rada liikuda et ükskõik mis sõber tegi on ta sõber ja teda peab kaitsma. Antud juhul aga oli aga vaja jälle suure onu ees kerra tõmmata ja vennikesel polnud aega ennast isegi õigustada enne kui kinga sai.
Viimati muutis marxionu, 24 Apr, 2009 23:24, muudetud 2 korda kokku.
Arnold
Liige
Kontakt:

Praegune avalik hukkamõist oli jälle lipitsemine
Saad Sa aru sõnast "lipitsemine"?
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

:D
Huvitun maisest rasketehnikast.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Üle pika aja paar head tugevat rida lugemist, kuid see veidi vääriti kirjutatud ajalehe ariklid viivadki nonsensini lõpuks:
Frundsberg kirjutas:
Ma olen siin teemas püüdnud suhteliselt madalat profiili hoida, sest isiklikult tunnen paljusid inimesi nii detektoristide kui ka ajaloolaste hulgast ja eraldi võetuna on nad kõik väga toredad ja mõistlikud isikud, kuid sellised artiklid on pehmelt öeldes oma eesmärki mitte täitvad. Kas järgmisena loema sellest, et "Maaomanik lasi maha musta arheoloogi" või "Linnamäelt leiti muinsuskaitse inspektori surnukeha"?

Kui selline küdevasse ahju bensiini viskamine jätkub, siis varem või hiljem mingi jama nagunii juhtub. On seda vaja? Küünikuna ütleks, et küllap siis on - toob inimesed jälle maa peale tagasi.

Arheoloog kirjutas:

Sõida minuga kunagi inspektsioonireisile kaasa ja ma selgitan Sulle olukorda otse sündmuskohal!...Näiteks fikseerisin ma täna, vähem kui kolm tundi tagasi ühel Taani Hindamisraamatusse kantud muistsel asulakohal kümneid röövdetektoristide poolt kaevatud auke. Ei lahmi siin niisama, kuna aukude kõrvale oli jäetud mõningatel puhkudel uusaegset kola, mida ei peetud vääriliseks kaasa võtta. Meie poolt teostatud vaatluse käigus selgus, et rüüstamas oli käidud nii eelmisel sügisel kui ka sellel kevadel (kokku vähemalt neljal korral!). Viimane rüüste oli toimunud sellel nädalavahetusel..Ma olen enda arvates võrdlemisi rahulik inimene, kuid kui oleksime täna oma nn. kontrollreidi käigus neile seltsimeestele peale sattunud, siis...Siinkohal julgen panna käe südamele ja öelda, et olen oma Kamraadidega kokku leppinud, et vähemasti esialgu käitume me täiesti tsiviliseeritult. Meiega oli täna kaasas ka konkreetse piirkonna arheoloogiamälestiste inspektor, nii et seadus ja õigus oleksid olnud nii või teisiti 110% meie poolel...Aga niisama poleks me neil pättidel küll "minema jalutada" lasknud. Selles võite täiesti kindlad olla...
Huvitun maisest rasketehnikast.
Penn
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Penn »

To arheoloog
Kas see asulakoht oli kaitseall ?
Ma vähe teistsuguse mõttelaadiga...ela ise ja lase teistel ka elada.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

penn kirjutas:To arheoloog
Kas see asulakoht oli kaitseall ?
Ma nagu omast arust kirjutasin ennist küllaltki selgelt ja loetavalt :!: mh. jõudsin mainida ka seda, et seadus ja õigus oleksid olnud nii või teisiti 110% meie poolel...Jah, tegemist oli muinsuskaitseseaduse vastu eksimisega, ehk siis kaevamisega keelatud alal, kus seda teha ei tohi!!! Teolt tabamise korral oleks järgnenud kriminaalmenetlus. Sellise asja eest võib tegelikult päris mitmeks aastaks ka reaalselt trellide taha minna...Tingimisi kriminaalkorras karistamine pole muidugi eriti palju parem variant, kuna elu on nii või teisiti jäädavalt rikutud...

Üksikasju ma konkreetse juhtumi kohta Teile siinkohal avaldada ei kavatse. Te vist saate aru, miks :wink: ...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Sai natuke asju testitud ja otsus järgmine, kolin vee alla. Keegi ei keela auke ei jää ja poole lõbusam. Järgmisest hooajast asi kindel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline