Kas pildimaterjali ka on? Hea meelega vaataks... Minu arvates on muinsuskaitseobjektil loata detektimine võrdne jahipidamisega loomaaias.Arheoloog kirjutas: Näiteks fikseerisin ma täna, vähem kui kolm tundi tagasi ühel Taani Hindamisraamatusse kantud muistsel asulakohal kümneid röövdetektoristide poolt kaevatud auke.
Puhka rahus,Metallidetektor...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Ma ei saa nüüd hästi enam aru, millest selline uudisimu. Taolist pilti on ju võimalik täheldada mõnel Eestimaa muistisel või siis selle kaitsevööndis pea igal nädalal. Antud juhul on tegemist lihtsalt ühe näitega paljude seas. Või arvate Te tõesti, et kõik need ülikoolid, seltsid, muuseumid, kes viimasele pöördumisele alla kirjutasid, tegid seda nö. igaks juhuks või lihtsalt profülaktika mõttespenn kirjutas:Kas ka kaitsetahvel oli olemas?
Kas Maaameti kaardiserver näitab,et tegu muinsuskaitsealaga?

Seda viimast juhtumit rohkem ei kommenteeriks. Kõik vajalikud andmed, ülestähendused, mõõdistused ja ka fotomaterjal on juba inimeste käes, kellel natukene teised volitused ja võimalused

Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Rõõm kuulda!...Fotode osas pean Sind aga hetkel kahjuks kurvastama. Need on olemas, ainult...Manurhin kirjutas:Kas pildimaterjali ka on? Hea meelega vaataks... Minu arvates on muinsuskaitseobjektil loata detektimine võrdne jahipidamisega loomaaias.Arheoloog kirjutas: Näiteks fikseerisin ma täna, vähem kui kolm tundi tagasi ühel Taani Hindamisraamatusse kantud muistsel asulakohal kümneid röövdetektoristide poolt kaevatud auke.
Kangert, M. 2009. Metallidetektorid ja arheoloogiapärandi kaitse Eestis: arengud ja hetkeseis. Bakaluresusetöö (Tartu Ülikool).Estoloog kirjutas:Konkreetsemalt. Mis töö ja kus seda on võimalik kätte võtta?Arheoloog kirjutas:Võtke kasvõi kätte üks hiljuti kaitstud peaseminaritöö, millest saate täiendavat informatsiooni Eestimaa rüüstatud muististe kohta...
Sisetunne ütleb, et seda peaks saama lugeda vähemasti Tartu Ülikooli arheoloogia õppetoolis.
Fotod on tehtud käesoleval aastal kohe peale lume sulamist Saadjärve linnamäel.. Kannatada on saanud ka Lihula, Alt-Laari ja Saadjärve linnamäed. Saadjärvel on kriminaalid (kultuurimälestiste riiklikusse registrisse kantud mälestis!) kaevanud nii õuealal, vallil kui ka linnuse jalamil. ...

Pätid on rüüstel käinud ATV-ga

Maskeeringuks olid kingadele hobuserauad alla monteeritud

Ei saa aru, mis need fotod 2008. aastal Saadjärve linnamäel toimunud detektorirüüstesse puutuvad? Need ju alles selle kevade pildid
...
"2008. aasta suvel leiti auke Saadjärve linnamäe õuealalt, vallilt ning linnuse jalamilt" (Kangert 2009, 19 ja seal osutatud muinsuskaitse allikas)
Mis aga ATV-desse puutub, siis oli nende omanike "mehetegusid" sealsel linnusel võimalik täheldada juba ka eelmisel sügisel (fotod olemas!); samuti Lõhavere linnamäel...

"2008. aasta suvel leiti auke Saadjärve linnamäe õuealalt, vallilt ning linnuse jalamilt" (Kangert 2009, 19 ja seal osutatud muinsuskaitse allikas)
Mis aga ATV-desse puutub, siis oli nende omanike "mehetegusid" sealsel linnusel võimalik täheldada juba ka eelmisel sügisel (fotod olemas!); samuti Lõhavere linnamäel...
muti või sigade töö,,,sellega ei veena kedagi. Ma ei viitsiks elu sees mingite raudadega vaeva näha. Ainult väga hea fantaasia võib sellise idiootsuse peale tulla. Mis see mees oli 200 kilone kes niukse kabja jälje jättis ve tule maa peale. Olen aastaid jahimees olnud ja pole nii rasket põtra ka näinud, sa oled ikka päris loll.
Hr. Marxionu, "Westland" ei rünnanud oma "pildiarhiiviga" mitte detektoristide massemarxionu kirjutas:muti või sigade töö,,,sellega ei veena kedagi. Ma ei viitsiks elu sees mingite raudadega vaeva näha. Ainult väga hea fantaasia võib sellise idiootsuse peale tulla. Mis see mees oli 200 kilone kes niukse kabja jälje jättis ve tule maa peale. Olen aastaid jahimees olnud ja pole nii rasket põtra ka näinud, sa oled ikka päris loll.

Sory lemps ei jõudnud kohale,, öö läks pikaks ja päev ka magan ära ja loen uuesti läbi. Pea ikka vastu, kui uni maha ei murra kirjutan veel. Peaasi et elu käib. Ja muide ei tahaks pedejuttu puhuda aga kui tahate labida auke näha siis vaadake Vatlasse. PS ei ole minu tehtud lihtsalt nägin.
Küsimus siia juurde. Millised reeglid vee all kehtivad.
Küsimus siia juurde. Millised reeglid vee all kehtivad.
Käisin Saadjärve linnamäel,et oma silmaga näha detektorirüüste tagajärgi.Lootsin seal näha auke,segipööratud pinnast ja välja kaevatud metalliprügi.Kahjuks või õnneks ei näinud ma aga midagi.2008 aasta suvel kaevatud augud oleks pidanud ka pool aastat hiljem näha olema.Teadupärast suve teisel poolel rohu kasv pidurdub ja sellist lopsakat lamandunud heina poleks songitud pinnasele kasvada jõudnud.Ei ürita siin kedagi ''orki''tõmmata aga minu jaoks on tegu fenomeniga.Oleks hea kui koheselt pildistataks kaevamise jälgi muististel,et ei tekiks hilisemaid spekulatsioone.Ja need fotod tuleks samas kõigile vaatamiseks netti üles panna,ehk pidurdavad mõne hullunud otsija soovi labidas linnamäe nõlva suruda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline