Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
mägga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mägga »

Arheoloog kirjutas:Äkki seletad lahti oma esimese lause...Ei kavatse siin Sinuga sõdima hakata, selleks on teised kanalid ja instantsid...
Teisel kohal olemine, tähendab, et keegi oli esimesel koha. Kolmandal kohal olemin oleks eelnevast viitest juba lihtsalt tuletatav. Millest sul selline kurjus ja pidev ähvardamine? See on nüüd küll kummaline, et muistisevabal põllul, maaomanikku teavitatud, kohalikule maakonna MK inspektorile ette helistatud ja pead põllu ääres pikkisilmi kanaleid ja instantse ootama.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

http://www.epl.ee/artikkel/467233

Saa sa nüüd sellest seitungis seletamisest aru...lugenud neid viimase aa avalikke teadaandmisi... kui detektorist leiab mürsuvaru, on tegu metalliotsijaga "harrastusarheoloogiga", aga kui ei leia miskit, siis on tegu metalliotsijaga "muististerüüstajaga", kellele tuleb igaks juhuks kuri polla või vähemaste kohalik konstaabel kintsu ässitada... 8)
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
juss000
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

Lemet kirjutas:http://www.epl.ee/artikkel/467233

Saa sa nüüd sellest seitungis seletamisest aru...lugenud neid viimase aa avalikke teadaandmisi... kui detektorist leiab mürsuvaru, on tegu metalliotsijaga "harrastusarheoloogiga", aga kui ei leia miskit, siis on tegu metalliotsijaga "muististerüüstajaga", kellele tuleb igaks juhuks kuri polla või vähemaste kohalik konstaabel kintsu ässitada... 8)
Ega kõigile uudishimulikele ei ole kerge selgitust anda,militaarikohapealt , hobuse kabjarauda ja muidu huvitavat otsida , leida, aega aktiivselt veeta.On arusaadav Teinekord viskad nalja, et hävitad goloraado mardikaid ja keegi ei pane pahaks.Mõnikord tuleb arusaadavamalt oma huvi valgustada ja saadakse ka aru ja suhtutakse mõistvalt.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Üks dektimees seletas mul tuttavale asja nii:
-Tema olevat ornitoloog ja aparaat on linnupesade otsimiseks (Klapid peas... suunab pooli puu latva... ja ongi pesa käes.) :lol:

Kuna tuttav talumees oli tänu minule asjaga hästi kursis, siis soovitas ta dektimehel sellise jutuga ahju kütta :lol: :lol:

Eks see jutt ole rohkem kirjanduslik, aga nii mulle seda räägiti.
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Jõusa kõrval Kukemetsas sai üleeile isiklikult(Koos mõne foorumlasega) Vähemalt 20 Haubitsa laksu ette näidatud.
Lahtikaevamist ei jäänud vaatama, niiet ei tea palju sealt välja võis tulla.
Kaldun arvama ,et äkki oligi see sama "case"
Õhtul vaatasime, -auk oli päris korralik 8)
juss000
Liige
Kontakt:

Feeliks_Jalgraud kirjutas:

Jõusa kõrval Kukemetsas sai üleeile isiklikult(Koos mõne foorumlasega) Vähemalt 20 Haubitsa laksu ette näidatud.
Lahtikaevamist ei jäänud vaatama, niiet ei tea palju sealt välja võis tulla.
Kaldun arvama ,et äkki oligi see sama "case"
Õhtul vaatasime, -auk oli päris korralik 8)
Vot see linnupesa varjant oli ka päris andekas ettekääne ja varjant.Aga nüüd seda kukemetsa ma olen ka kamminud, seda karjääripoolset piirkonda.Erilisi leide ei ole trehvanud.Või kust poolt peaks revideerima.Kas Jõusa on mingi koha nimi või mida veel võid soovitada?Tänud.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Vot see linnupesa varjant oli ka päris andekas ettekääne ja varjant.Aga nüüd seda kukemetsa ma olen ka kamminud, seda karjääripoolset piirkonda.Erilisi leide ei ole trehvanud.Või kust poolt peaks revideerima.Kas Jõusa on mingi koha nimi või mida veel võid soovitada?Tänud.
Ei ole sealt kukemetsast peale lõhkekehade suurt miskit kunagi leida olnud! (Ei soovita seal üleüldse oma aega raisata....)
Jõusa küla on kohe Igavere taga.

Ja kohti ei hakka sulle keegi niisama soovitama. Tuleb ikka endal pidevalt "kodutööd" teha :wink:
juss000
Liige
Kontakt:

Feeliks_Jalgraud kirjutas:
Ei ole sealt kukemetsast peale lõhkekehade suurt miskit kunagi leida olnud! (Ei soovita seal üleüldse oma aega raisata....)
Jõusa küla on kohe Igavere taga.

Ja kohti ei hakka sulle keegi niisama soovitama. Tuleb ikka endal pidevalt "kodutööd" teha :wink:
Aga vastava tasu eest ?

-------------------------------------------------------------------------------------

Lootus on petis, kes meid pidevalt tüssab.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Jussi võib aidata küll. Ta koukis meil Säärelt aiakäru jagu Flakikesti maa seest välja. Ja 13 paha asja andis päästjatele üle. Aga ta ju rohkem mündimees. :D :D
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Tegelikult asi täitsa imelik.Eile käisin Viieristil tee ääres koordinaate võtmas GPS-iga(mitte detektoriga). Kõik autod, mis mööda sõitsid tundusid kahtlased.Rahvas vahtis autodest kaelad õieli, et mida mees askeldab. Aga suvitushooaeg pole veel alanudki.Vaja lasta ilmselt muinsuskaitseinspektoril paber välja kirjutada, et selle ettenäitaja on poolpaha. Siis kiletan ära ja käin metsas silt selgas.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Tulime õhtupoolikul Viljandist Tartusse, ühes kohas oli rahvas põllul ja tegid midagi labidate ja rehaga. Asi tundus ülimalt kahtlane, arvatavasti oli tegemist rehaks maskeeritud detektoriga. Mida inimesed põllul muud võiksid teha, kui aardeid otsida :?
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Rikkamatel aardeküttidel on uhkete väljamaa traktorite taga adraks maskeeritud georadarid :lol:
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mõmps »

Lood on kahtlased tõesti, maal kallid vanemad muud ei teegi kui tuhnivad mullas, ise väidavad, et panevad kartuleid. Isa rääkib pikemat aega juba, et "peaks kah selle aparaadi ostma millega kulda saab otsida". Tõesti midagi kahtlast on toimumas.
Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja :wink:
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Autoga sõites leiab iga silla juures mingid kahtlased kujud midagi jõest õngitsemas. Loodavad et neid kalameesteks peetakse. Vale puha! Varandust vinnavad jõest!
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Ka siin alafoorumis on varemalt sõna võetud teemal, et meie nn. militaardetektoristid arheoloogilistel objektidel või nende kaitsevööndis ei käi ning ajame enda poolt tehtud augud alati korralikult kinni...Usun, et paljud tõepoolest ka niimoodi käituvad ning au ja kiitus neile...Kahjuks ei saa seda aga öelda kõigi "piiksutajate" kohta...Kolasin eile arheoloogilise inspektsiooni käigus pool Sõrve säärt läbi ja pean kahetsusega nentima, et sattusin päris mitmetel puhkudel kinni ajamata aukude peale...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist