TUVASTADA lennuk

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Sai siis seda mootorit jälle uuritud:
altvaade
Pilt
siis need tõukuri avad, millest eespool juttu oli
Pilt
Pilt

Pilt
Pilt
siis sai lahti võetud
Pilt
Pilt
Pilt
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

see siis magneeto ajam vända otsast edasi aretatud
Pilt
Pilt
see jutt siis väntvõlli peal
Pilt
number 88887 kordub erinevates kohtades- väntvõllil
Pilt
kolvil
Pilt
ja nookuri kambril
Pilt
kolb ja silinder
Pilt
Pilt
nookur oleks nagu valmistatud Harkovi traktoritehases?
Pilt
Pilt
ja veel mõned fotod
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Teooria: kasutatakse mõnda alanukkvõlliga mootori(traktori?) alumist tõukurit,mis orginaalselt peaks tegema pöörlevast liikumisest tõukurvarda üles/alla liikumise. See seletaks väikest rullikut klapi otsas. Klappide pööramiseks oli mingi teine lahendus,vot peast preagu ei tule.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ei ole küll traktorite teema peal väga kodus, aga oskad sa näite tuua, millisel mootoril kasutatakse alanukkvõllil nookureid. Kas seal mitte tõukurid kannudes ei käi ja nookurid mitte üleval ei ole?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Nii peaks üldiselt olema jah.
Lisan veel mõõdud:
silindri diam. 144mm
kolvikäik 170mm
onu juulius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas onu juulius »

Osadel juppidel saksa kull ja osadel XT3 embleem...
Kas see ei viita võimalusele, et mingi saksa lennukimootorite tootmise sisseseade tassiti pärast sõda venemaale ja kuna lennukitööstusel polnud neid mootoreid vaja, siis hakati samade detailide põhjal hoopis statsionaarmootoreid kokku kruvima?
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

See variant täitsa võimalik. :roll:
Aspelund
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aspelund »

Pigem näib olevat asi selles, et poolikule lennukimootorile lisati hiljem saadaolevaid nõukogude päritolu detaile, kas siis originaalide asemele või asendamiseks.

A.
onu juulius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas onu juulius »

Need nookurid istuvad sinna mingi juhusliku asenduse kohta kuidagi liiga täpselt.
Muidugi, stats-mootor lennukimootori baasil on juba olemuselt üsna anakronistlik - umbes nagu võidusõiduautost aretatud sõnnikuveo käru.
Mina näen sellise aretise loomise tõenäolise ajaloolise kontekstina vahetult sõjajärgseid aastaid, kui sõjatööstuse üle jäävad tootmisvõimsused oli vaja kuidagimoodi tsiviilsektorisse ümber suunata. Saksa kull ei jäta kahtlust mootori algses päritolus ja kuna ta jõudis siiamaile, siis tuleks tõenäolise tootmiskohana kõne alla ida-saksa või n-liit. Tõsi on ka see, et venkud vedasid saksamaalt ära kõik, mis võimalik ja sõjatehased kui strateegilised ettevõtted läksid esmajoones.
Üsna pikk oletuste ahel, aga midagi paremat ei oska ka välja pakkuda.
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Kas oleks väga utoopiline variant see, et sakslane tegi enne II MS algust venelasega koostööd ja ostis sisse teatud detaile oma mootoritööstusele?
Aspelund
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aspelund »

Kvaliteedi vahe oli liiga mitmekordne selleks. Ehk annab aimu see, kui uurida, millal XTZ alias Harkovi Traktoritehas oma uksed lahti tegi.

Aga ma siiski olen kindel, et tegu on osava külamehe tööga. Statsmootorit oli vaja ja see ehitati käesolevatest materjalidest.

A-
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

Harkov avati 1931.a. tõukur saab olla kas petrooli-natilt (kuigi arvan, et too oli püstklappidega); DT-54jalt või siis DT 14/20-lt. Muud neil nagu minu meelest toodangus polnud. Üldse võiks asjast huvitatu selle kuidagi sokutada otsapidi ka www.automoto.ee alla. Äkki on kellegil veel kokkupuuteid sarnase asjaga- kuigi ma arvan, et tegemist siiski kellegi isikliku näputööga (see nookuri asendamine siis).
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Ma ei märganud, kust see traktoritehase jutt sisse tuli. Miks peaks klapimehhanism mingilt traktorilt pärinema? Tähtmootorid on praktiliselt kõik tõukurvarraste ja nookuritega.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kilo Tango kirjutas:Ma ei märganud, kust see traktoritehase jutt sisse tuli. Miks peaks klapimehhanism mingilt traktorilt pärinema? Tähtmootorid on praktiliselt kõik tõukurvarraste ja nookuritega.

Wotsi jutust...
Teooria: kasutatakse mõnda alanukkvõlliga mootori(traktori?) alumist tõukurit,mis orginaalselt peaks tegema pöörlevast liikumisest tõukurvarda üles/alla liikumise. See seletaks väikest rullikut klapi otsas. Klappide pööramiseks oli mingi teine lahendus,vot peast preagu ei tule.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Kilo Tango kirjutas:Ma ei märganud, kust see traktoritehase jutt sisse tuli. Miks peaks klapimehhanism mingilt traktorilt pärinema? Tähtmootorid on praktiliselt kõik tõukurvarraste ja nookuritega.
See eitulnud Wotsi jutust , tuleb teemat lugeda , siis on ka aimu, millest räägitakse :wink: !
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline