Puhka rahus,Metallidetektor...
-
- Liige
- Kontakt:
Ärge nüüd siin niisama tüli kiskuge - käisin Auvere lähistel puhtalt isiklikust huvist ja ei õnnestunud leida mitte ühtegi sõjahauda. Konte maapinnal ka vedelemas ei näinud. Kui oleks leidnud kellegi säilmed, oleks sellest ka vastavaid organeid teavitanud, minu jaoks pole mingit vahet, olgi siis kummal poolel langenu - sõda on sõda ja iga sõdur väärib korralikku hauda.
Homme võin ka leidude pildid üles panna, aga ega seal midagi erilist pole - kuna mets on pakusult metalli täis, siis lükkasin otsija kohe väärismetalli rezhiimile. Tulemuseks siis mitmeid sütikuid (plahvatanud mürkudelt ning deformeerunud), hülsside ja killuvööde juppe, hülsse ja ühest kohast vist mingi puruks lastud soomuki juppe. Sai leitud ka lõhkekehi ja nende asupaik sai edastatud pädevatele organitele - osa asuvad vaid 15-20 meetrit maanteest.
Kaasa tõin lihtsalt meenutuseks kenast kevadpäevast mõne hülsi ja killuvöö fragmendi. Rahaline väärtus on umbes ehk 10-25 krooni. Kui muidugi üldse ostja leiduks.
Mida tahan öelda on see, et sugugi mitte kõik detektoriga maastikul luusijad pole hauarüüstajad või muinasaarete otsijad.
Homme võin ka leidude pildid üles panna, aga ega seal midagi erilist pole - kuna mets on pakusult metalli täis, siis lükkasin otsija kohe väärismetalli rezhiimile. Tulemuseks siis mitmeid sütikuid (plahvatanud mürkudelt ning deformeerunud), hülsside ja killuvööde juppe, hülsse ja ühest kohast vist mingi puruks lastud soomuki juppe. Sai leitud ka lõhkekehi ja nende asupaik sai edastatud pädevatele organitele - osa asuvad vaid 15-20 meetrit maanteest.
Kaasa tõin lihtsalt meenutuseks kenast kevadpäevast mõne hülsi ja killuvöö fragmendi. Rahaline väärtus on umbes ehk 10-25 krooni. Kui muidugi üldse ostja leiduks.
Mida tahan öelda on see, et sugugi mitte kõik detektoriga maastikul luusijad pole hauarüüstajad või muinasaarete otsijad.
Arheoloog kirjutas:Mis aga lömmis katelokkidesse jms puutub, siis nägin paar nädalat tagasi vedelemas mitmeid Saksa gaasimaski torbikuid Vintris Sõrve säärel. Ümbruses fikseerisin arvukalt värskeid kinniajamata auke; ju ei peetud neid torbikuid vajalikuks kaasa võtta, kuna konserveerimiskulu oleks ületanud lihtsalt nende turuhinna...

Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Näetsa siis! Käid korraks ära ja juba lajatatakse sulle süüdistus inimeste maine tahtlikus kahjustamises. Pole teinud!
Pöide kaevanditest välja visatud muld sisaldas ajaloolist ainest. See on fakt.
Muld veeti minema, ka see on fakt mida pealegi Arheoloog ise on ka kinnitanud.
Äraveetud muld sisaldas jätkuvalt kõiksugu kola ja ka seda fakti on Arheoloog kinnitanud, väites, et äraveetud pinnasest tehtud tee pealt leitud müntide nimekiri jõudis temani.
Ühtegi halvustavat repliiki kaevamistel osalenud arheoloogide kohta ma postitanud ei ole, ka see on fakt, mida saab siinsamas kontrollida.
Minu väite tõlgendamine (metalliotsija kasutamise võimalikust tulemuslikkusest) solvanguna arheoloogide suunal on ja jääb Arheoloogi tõlgenduseks.
Mis puudutab aga Harmi probleemkaevamisi, siis tutvusin aruandega. Vaatasin üle ka siin eksponeeritud pildid.
Ühe pildi pealkirjaks on Tammiku küla. Sellel kaitsealusel asulakohal mingeid probleemkaevamisi tehtud ei ole, ometigi on eksponeeritud sealt leitud esemed.
Selgete vastuste asemel lajatatakse aga süüdistusi kellegi maine kahjustamises või isiku ründamises. Käib üks pidev hämamine, ei muud.
Pöide kaevanditest välja visatud muld sisaldas ajaloolist ainest. See on fakt.
Muld veeti minema, ka see on fakt mida pealegi Arheoloog ise on ka kinnitanud.
Äraveetud muld sisaldas jätkuvalt kõiksugu kola ja ka seda fakti on Arheoloog kinnitanud, väites, et äraveetud pinnasest tehtud tee pealt leitud müntide nimekiri jõudis temani.
Ühtegi halvustavat repliiki kaevamistel osalenud arheoloogide kohta ma postitanud ei ole, ka see on fakt, mida saab siinsamas kontrollida.
Minu väite tõlgendamine (metalliotsija kasutamise võimalikust tulemuslikkusest) solvanguna arheoloogide suunal on ja jääb Arheoloogi tõlgenduseks.
Mis puudutab aga Harmi probleemkaevamisi, siis tutvusin aruandega. Vaatasin üle ka siin eksponeeritud pildid.
Ühe pildi pealkirjaks on Tammiku küla. Sellel kaitsealusel asulakohal mingeid probleemkaevamisi tehtud ei ole, ometigi on eksponeeritud sealt leitud esemed.
Selgete vastuste asemel lajatatakse aga süüdistusi kellegi maine kahjustamises või isiku ründamises. Käib üks pidev hämamine, ei muud.
Mul pole hetkel aega Teiega vaidlusesse laskuda, kuid ühte ma luban: ma uurin järgi, kas Te olete käinud aruandeid lugemas või mitte. Neid säilitatakse kahes kohas, nii et ...Siga kirjutas:Mis puudutab aga Harmi probleemkaevamisi, siis tutvusin aruandega.
Miks oli vaja kuhugi uurima tormata,oleks võinud kohe öelda-''Siga valetab!''Arheoloog kirjutas:Mul pole hetkel aega Teiega vaidlusesse laskuda, kuid ühte ma luban: ma uurin järgi, kas Te olete käinud aruandeid lugemas või mitte. Neid säilitatakse kahes kohas, nii et ...Siga kirjutas:Mis puudutab aga Harmi probleemkaevamisi, siis tutvusin aruandega.
Sa ju kirjutad meile kogu aeg õigust ju...

Liig ühekülgne mõtlemine on tupiktee. Aruandeid nimelt saab ka paljundada ja meilitsi saata, sisu kohta saab ülevaate ka telefonitsi, veel koondatakse neid käsikirjadeks ja ka näiteks kõideteks ja trükitakse- on vaat ka selline komme, kas tead. Ja tammiku asulakohalt metalliotsijaga korjatud leide aruanded ei sisalda isegi siis, kui Sa minu käimisi ka mitu korda üle kontrolliksid. Nii et...?
Ka gaasitorbiku metsa jätmise koha pealt on mul oma väike teooria.
Nimelt keegi leidis selle ja kuna tal seda vaja ei olnud, jättis asja leiukohta. Võib olla mõttega, et tuleb järgmine, kellel ehk on vaja. Võib olla et jättiski niisama. Milles asi? Mingit kohustust ju lahingväljade prügimägedelt asju koju tassida ja korda teha pole. Kel huvi on, see muidugi toob ja teeb. Ja tore on.
Hämmastust tekitab hoopis järgmine leidja, kes samuti leidis, ei pidanud vajalikuks kaasa tassida ja korda teha, ehk siis käitus samaväärselt esimesega, küll aga pidas vajalikuks pildistada ja seejärel esimese kallal arusaamatutel põhjustel pröökama pista. Esimene mees on mulle kuidagi sümpaatsem.
Ka gaasitorbiku metsa jätmise koha pealt on mul oma väike teooria.
Nimelt keegi leidis selle ja kuna tal seda vaja ei olnud, jättis asja leiukohta. Võib olla mõttega, et tuleb järgmine, kellel ehk on vaja. Võib olla et jättiski niisama. Milles asi? Mingit kohustust ju lahingväljade prügimägedelt asju koju tassida ja korda teha pole. Kel huvi on, see muidugi toob ja teeb. Ja tore on.
Hämmastust tekitab hoopis järgmine leidja, kes samuti leidis, ei pidanud vajalikuks kaasa tassida ja korda teha, ehk siis käitus samaväärselt esimesega, küll aga pidas vajalikuks pildistada ja seejärel esimese kallal arusaamatutel põhjustel pröökama pista. Esimene mees on mulle kuidagi sümpaatsem.
Viimati muutis Siga, 22 Mai, 2009 12:15, muudetud 1 kord kokku.
Ka minu pärast võite selle teema nüüd lukku panna härrased moderaatorid! Ega see niikuinii enam kuhugi viia. Küürakaid parandab teadupärast ainult haudWestland kirjutas:Miks oli vaja kuhugi uurima tormata,oleks võinud kohe öelda-''Siga valetab!''Arheoloog kirjutas:Mul pole hetkel aega Teiega vaidlusesse laskuda, kuid ühte ma luban: ma uurin järgi, kas Te olete käinud aruandeid lugemas või mitte. Neid säilitatakse kahes kohas, nii et ...Siga kirjutas:Mis puudutab aga Harmi probleemkaevamisi, siis tutvusin aruandega.
Sa ju kirjutad meile kogu aeg õigust ju...

Üks on pätt ja teine kaitseb pätte...
P.S. Selgitus: Westland, Sina pole konkreetsel juhul pätt!!!
Miks lukku?Kui sina ei soovi enam detektorismi puudutaval arutelul osaleda,ei tähenda see automaatselt teema lukustamist.Oled ehk täheldanud,et peale sinu käivad siin lugemas ning kirjutamas veel mõned inimesed.Arheoloog kirjutas:
Ka minu pärast võite selle teema nüüd lukku panna härrased moderaatorid!
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Sellist teooriat olen enda käitumisega korduvalt kinnitanud. Kui asja omal vaja pole, siis mina seda kunagi maha tagasi ei mata, sest keegi võib selle leidmisest hiljem suurt rõõmu tunda.Siga kirjutas: Ka gaasitorbiku metsa jätmise koha pealt on mul oma väike teooria.
Nimelt keegi leidis selle ja kuna tal seda vaja ei olnud, jättis asja leiukohta. Võib olla mõttega, et tuleb järgmine, kellel ehk on vaja.
Гив Ми Мани
Postimehes kirvelugu. http://www.tartupostimees.ee/?id=122688 Tundub, et Põltsamaa ei ole EV? Seal toimuvad õppepäevad. Isegi hr Kraut tuleb detektoriste õpetama. Nüüd on perspektiivne kirveleiukoht, mille asukoha jätab leidja enda teada.
Torbiku pilt on ka õpetlik.Maaomanik ilmselt rõõmustab nähes hiigelkonservipurki ja õngeussiauku.Jääb arusaamatuks keda siin kaitstakse, et mul pole prügi tarvis. ehk keegi vajab. Kui võtad labida ja kaevad kas detektoriga või ilma, siis võtad ka vastutuse.
Ajad augu kinni, koristad prügi, mitte ainult pronkskirved. Teatad leitud lõhkekehast 112-te ja luustikust sõjahaudade inimestele. Ja kui sa seal augu ääres maaomanikule iniseksid, et sul on igameheõigus, siis....
Tundub, et vara seda teemat sulgeda.
Torbiku pilt on ka õpetlik.Maaomanik ilmselt rõõmustab nähes hiigelkonservipurki ja õngeussiauku.Jääb arusaamatuks keda siin kaitstakse, et mul pole prügi tarvis. ehk keegi vajab. Kui võtad labida ja kaevad kas detektoriga või ilma, siis võtad ka vastutuse.
Ajad augu kinni, koristad prügi, mitte ainult pronkskirved. Teatad leitud lõhkekehast 112-te ja luustikust sõjahaudade inimestele. Ja kui sa seal augu ääres maaomanikule iniseksid, et sul on igameheõigus, siis....
Tundub, et vara seda teemat sulgeda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline