Katsu aru saada, et Sinu lähenemisega muististe rüüste suhtes on laias laastus kõik nõus. Keskendume pigem probleemile, et mida teha, et "kui leitakse miskit justnagu maa alt...!". Ara jaura niisama. Pihl oleks kindlasti andnud täieliku põllultapmise ja suguvõsa pealtkuulamise loa hilisema muistisesildi püstitamise soovitusega, aga paraku lõppesid tema volitused. Minul on oma suhe ja arvamus haukuvate koerte hammustamissuutlikuse kohta.Arheoloog kirjutas:Murrame kaitsevööndi areaalist tabatud "piiksutajal" põlve peal detektori katki ja anname tuimalt ja korralikult ning põhjalikult vastu lõugu. Tegelikult vägagi sümpatiseeriv tegevus (ressurssidest, st. löömameestest ka siin foorumis puudu ei tule)Frundsberg kirjutas: Nagu kisub õige kalamees veest välja röövpüüdja ebaseadusliku võrgu ja lõikab selle tükkideks peaks ka käituma "harrastusarheoloog" oma valdkonnas. Teema saaks kontrolli alla ja kõigil oleks mõnusam oma töö või hobiga tegeleda....Jäägu see siiski viimaseks lahenduseks enne...kuna vastasel juhul pannakse kinni meid (loe: enne seadusekuulekat käitumist)...
Puhka rahus,Metallidetektor...
Mina küll ei ole Arheoloogi mõttekäigu suhtes nii skeptiline.Pigem pooldav.Mõtelge kui tore see oleks-terashall Opel Blitz vuramas suvekuumuses mööda kodumaa kaunist muinasmaastikku,kastis päevitunud musklis ''harrastusarheoloogid'' laulmas ''Erikat''.Nähes detektoristi,murraksime ta aparaadil varre ning seejärel peksaksime...Teeme seda tuimalt,korralikult,põhjamaiselt.Mõnna.
PS.Millal minek on?Suvi on üritusterohke aeg,peab pisut planeerima.
PS.Millal minek on?Suvi on üritusterohke aeg,peab pisut planeerima.
Ilusa pealkirja saaks mõnda päevalehte. Näiteks " Ajaloo instituudi töötaja Mauri Kiudsoo kutsub netifoorumites kaaslasi üles füüsilisele vägivallale ja kaaskodanike vara hävitamisele..." Eriti aktuaalne on see siseminister Langi algatatud seaduseelnõu foonil, mis käsitleb teadupärast just netis ähvardamist...
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
No ega Mauri "päriselus" nii paha inimene polegi!!
Ma lihtsalt aru ei taipa, kudas paar-kolm täiskavanud inimeselooma omavahel privaatsõnumitega hakkama ei saa.
INTERNETIS VAIDLEMINE on nagu PARAOLÜMPIA......
-Vahet pole, kumb võidab.... -mõlemad(kõik) on PUUDEGA!!!!!
-Vot nii....
Ma lihtsalt aru ei taipa, kudas paar-kolm täiskavanud inimeselooma omavahel privaatsõnumitega hakkama ei saa.
INTERNETIS VAIDLEMINE on nagu PARAOLÜMPIA......
-Vot nii....
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
Jõudu on mul palju... ag jõud on nõrkArnold kirjutas:See oli Sul peris huvitav mõte! Kui meil siin mõni paraolümpialane liikmeks, siis ehk klaarib Sinuga arved privas!? Jõudu Sulle!INTERNETIS VAIDLEMINE on nagu PARAOLÜMPIA......

Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kuna detektorite keelustamise teema oli oma lõpuks esialgsest küsimuses päästmatult kaugele kandunud ja meenutas üksteisest ülekarjuvat läbumöla enne õlleka kinnipanekut, mistõttu see ka lõpuks suleti, siis panen oma pisukese arvamuseavalduse siia. Ei saa kohe mitte vaiki kah olla ja mingit uut temat algatada pole kah nagu mõtet.
Nimelt on sellel aktsioonil (antipropaganda pressis jne.) olnud inimeste hulgas kahesugune toime.
Näiteks kaks minu tuttavat, kes varem minu harrastusest mitte miskit ei pidanud ja ma metsa poole minnes pigem kõõrdpilgu osaliseks sain, on endale selle hobi avastanud. Algul laenasid aparaati ja nüüdseks on juba endalegi muretsenud. Tuhnivad oma aeda ja on ringidega juba kodust paari kilomeetri kauguselegi jõudnud. Igatahes hea on vaadata, kui mehed millestki tõsiselt haaratud on. Üks neist näiteks avastas ajalooürikuid uurides, et ta majapidamine 19. sajandi keskel varemetesse jäänud mõisahoone kohal on. Maapind andis sellele ka tõestusmaterjali.
Teisalt aga on see detektorikampaania andnud ka ilmselt negatiivseid tulemusi. Mitte ainult hobidetektoristidele vaid täiesti ilmselt ka tõsistele ajaloouurijatele. Inimesed ei usalda enam kedagi kellel mingi aparaat käes on. Ei ametlike dokumentidega ametimehi, ega hobitegelejaid. Nii jäävadki tõenäolised nii paljudki territooriumid uurimata, sest teadupärast on meil enamus maad erakätes ja kui omanik ikka ei taha, et tema maal keegi aparaadiga liiguks, siis ei liigu kah.
Oli ühes kandis info, et lagendikule on maetud nimetusse ühishauda kümmekond saksa ja ligikaudu samapalju vene sõdureid. Aga mees ütles otse välja, et tema ühtegi labidaga meest (OLGU SEE SIIS KES TAHES)oma maal näha ei taha.
Loogiline mõttearendus. Detektoristid = muististe rüüstajad = hauaröövlid = kurjategijad. Ja jäävadki seekord möödunud sõjas langenud paarkümmend sõjameest teadmata kadunuteks ning nende lähedased ei saa iial teada isegi nende sõdurite saatust. Nukker.
P.S.
Palun mitte arvata, et mina see labiaga mees olnud oleks, kes eelpoolnimetatud haua sügavust tundma õppida oleks ihanud. Selleks oleksid ikka teised mehed olnud. Aga just selline oli selle sündmuse viimse tunnismehe seisukoht. Ning tingitud oli see just kõnealusest detektoristidevastasest antipropagandast. Fakt.
Nimelt on sellel aktsioonil (antipropaganda pressis jne.) olnud inimeste hulgas kahesugune toime.
Näiteks kaks minu tuttavat, kes varem minu harrastusest mitte miskit ei pidanud ja ma metsa poole minnes pigem kõõrdpilgu osaliseks sain, on endale selle hobi avastanud. Algul laenasid aparaati ja nüüdseks on juba endalegi muretsenud. Tuhnivad oma aeda ja on ringidega juba kodust paari kilomeetri kauguselegi jõudnud. Igatahes hea on vaadata, kui mehed millestki tõsiselt haaratud on. Üks neist näiteks avastas ajalooürikuid uurides, et ta majapidamine 19. sajandi keskel varemetesse jäänud mõisahoone kohal on. Maapind andis sellele ka tõestusmaterjali.

Teisalt aga on see detektorikampaania andnud ka ilmselt negatiivseid tulemusi. Mitte ainult hobidetektoristidele vaid täiesti ilmselt ka tõsistele ajaloouurijatele. Inimesed ei usalda enam kedagi kellel mingi aparaat käes on. Ei ametlike dokumentidega ametimehi, ega hobitegelejaid. Nii jäävadki tõenäolised nii paljudki territooriumid uurimata, sest teadupärast on meil enamus maad erakätes ja kui omanik ikka ei taha, et tema maal keegi aparaadiga liiguks, siis ei liigu kah.
Oli ühes kandis info, et lagendikule on maetud nimetusse ühishauda kümmekond saksa ja ligikaudu samapalju vene sõdureid. Aga mees ütles otse välja, et tema ühtegi labidaga meest (OLGU SEE SIIS KES TAHES)oma maal näha ei taha.
Loogiline mõttearendus. Detektoristid = muististe rüüstajad = hauaröövlid = kurjategijad. Ja jäävadki seekord möödunud sõjas langenud paarkümmend sõjameest teadmata kadunuteks ning nende lähedased ei saa iial teada isegi nende sõdurite saatust. Nukker.

P.S.
Palun mitte arvata, et mina see labiaga mees olnud oleks, kes eelpoolnimetatud haua sügavust tundma õppida oleks ihanud. Selleks oleksid ikka teised mehed olnud. Aga just selline oli selle sündmuse viimse tunnismehe seisukoht. Ning tingitud oli see just kõnealusest detektoristidevastasest antipropagandast. Fakt.

Viimati muutis hillart, 19 Aug, 2009 23:16, muudetud 2 korda kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
No räägi lähemalt! Ei ole veel sellist juhtumit olnud, et minema oleks pekstud! Õige mees õigete paberitega, saab rahulikult jutud ära räägitud ja kui ei saa täna, saab vähemalt koht edaspidiseks talletatud.Ja jäävadki seekord möödunud sõjas langenud paarkümmend sõjameest teadmata kadunuteks ning nende lähedased ei saa iial teada isegi nende sõdurite hauakohta.
Mitte ei saa aru, miks hillarti taolised targad mehed nii lapsikult pöördesse lähevad, kui märksõnadeks on detektor, muinsuskaitse, arheoloogid vms.
No mida sa tahad öelda näitega, et kaks Sinu tuttavat on selle toreda - ilma irooniata - hobi enda jaoks avastanud? Mina samuti olen käinud viimase aasta-paari jooksul vahest otsimas. Iga nädal lisandub mõni detektorist juurde. Mis siis? Kõlab nagu mingi jabura ähvardusena, ehkki loodetavasti see nii mõeldud ei olnud.
[/quote]Oli ühes kandis info, et lagendikule on maetud nimetusse ühishauda kümmekond saksa ja ligikaudu samapalju vene sõdureid. Aga mees ütles otse välja, et tema ühtegi labidaga meest (OLGU SEE SIIS KES TAHES)oma maal näha ei taha.
No mida sa tahad öelda näitega, et kaks Sinu tuttavat on selle toreda - ilma irooniata - hobi enda jaoks avastanud? Mina samuti olen käinud viimase aasta-paari jooksul vahest otsimas. Iga nädal lisandub mõni detektorist juurde. Mis siis? Kõlab nagu mingi jabura ähvardusena, ehkki loodetavasti see nii mõeldud ei olnud.
Samamoodi võib oletada, et see "kampaania" (ma ise muidugi selle väljendiga ei nõustu) on äkki andnud ka positiivseid tulemusi. Ehk näiteks mõni külamees sekkub kui näeb detektorimeest toimetamas kusagil hiiemäel? Või tunneb, loodetavasti viisakalt huvi, kui näeb naabrimehe metsas kedagi kaevamas. Ja kui Sa arvad, et nn. detektorikampaania (mõned artiklid lehtedes) tõttu jäävad arheoloogidel paljud territooriumid uurimata, siis...Teisalt aga on see detektorikampaania andnud ka ilmselt negatiivseid tulemusi. Mitte ainult hobidetektoristidele vaid täiesti ilmselt ka tõsistele ajaloouurijatele. Inimesed ei usalda enam kedagi kellel mingi aparaat käes on. Ei ametlike dokumentidega ametimehi, ega hobitegelejaid. Nii jäävadki tõenäolised nii paljudki territooriumid uurimata, sest teadupärast on meil enamus maad erakätes ja kui omanik ikka ei taha, et tema maal keegi aparaadiga liiguks, siis ei liigu kah.

[/quote]Oli ühes kandis info, et lagendikule on maetud nimetusse ühishauda kümmekond saksa ja ligikaudu samapalju vene sõdureid. Aga mees ütles otse välja, et tema ühtegi labidaga meest (OLGU SEE SIIS KES TAHES)oma maal näha ei taha.
No ei usu, et asi nii hull on. Kui keegi loll ongi ajaleheartiklitest või mõnest netikommentaarist totaalselt valesti aru saanud, siis vaevalt paarkümmend sõdurit seetõttu välja kaevamata jäävad.
Pole aega hetkel õigusaktides surfata aga uduselt meenub, et kui maaomanik keelab ametnikel uurimistöid oma maa-alal või ligipääsemist mälestisele, on seaduse järgi võimalik ka antud kinnisvara sundvõõrandamine, ehkki kompensatsiooni peaks vist ikkagi maksma. Vabandan kui eksin, kirjutan mälu järgi.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Arnoldile - kirjutasin sulle privasse, et su ülevoolavat optimismi pisut jahutada. Ja ega see ainuke juhus ole, kus need viimased asjast vahetult teadjad üle öö manalameesteks osutuda võivad ning endaga ka eelpooltooduga anloogse info teispoolsusesse kaasa võtavad. Ja see Toonelameeste ridade täienemine selle aasatkäigu meestega käib praegu ju täie hooga, kui keegi veel tähele pole pannud. 
Absoluutselt ei mingit ähvardus või muud sarnast. Kuidas üldse midagi taolist mõelda võib?
Ma lihtsalt konstateerisin fakti, et sellel kampaanial on just taolised tulemid. Ja mitte kuulujuttude või kusagilt loetu põhjal, vaid ikka iseenda vahetutest kogemustest.
Ja sellest, et mul nüüd 2 sõpra juures on, kes samuti minu hobisid mõistavad, on mul vaid rõõmu. Ehedat ja teesklematut rõõmu, muideks. Nii mõnus on nüüd koos käia, selmet üksi nikerdada.
P.S.
Ja pöördes pole ma kah kohe sugugi mitte. Ju ma olen end kuidagi valesti mõisetavalt väljendanud. Noh, tee või tina, aga mida ei oska, seda ei oska. Jätan parem nalja tegemata, kui hakkan selliseid vahetult mõistetavaid "jalaga perse" kilda pilduma.
Muideks! Suht vähe on asju, missuguste pärast tasub end tõsiselt PÖÖRDESSE kiskuda, ja see mingi komejantlik jagelemine pole seda kohe kindlasti mitte. Ma hoian oma nn. pöördssemineku ikka hoopis olulisemateks elujuhtumusteks, sest mida ma neil kordadel siis tegema hakkaks, kui oma närvid juba nii tühiste seikade pärast pinguli tõmban.

Kood: Vali kõik
... Kõlab nagu mingi jabura ähvardusena, ehkki loodetavasti see nii mõeldud ei olnud. ...

Absoluutselt ei mingit ähvardus või muud sarnast. Kuidas üldse midagi taolist mõelda võib?
Ma lihtsalt konstateerisin fakti, et sellel kampaanial on just taolised tulemid. Ja mitte kuulujuttude või kusagilt loetu põhjal, vaid ikka iseenda vahetutest kogemustest.
Ja sellest, et mul nüüd 2 sõpra juures on, kes samuti minu hobisid mõistavad, on mul vaid rõõmu. Ehedat ja teesklematut rõõmu, muideks. Nii mõnus on nüüd koos käia, selmet üksi nikerdada.
P.S.
Ja pöördes pole ma kah kohe sugugi mitte. Ju ma olen end kuidagi valesti mõisetavalt väljendanud. Noh, tee või tina, aga mida ei oska, seda ei oska. Jätan parem nalja tegemata, kui hakkan selliseid vahetult mõistetavaid "jalaga perse" kilda pilduma.
Muideks! Suht vähe on asju, missuguste pärast tasub end tõsiselt PÖÖRDESSE kiskuda, ja see mingi komejantlik jagelemine pole seda kohe kindlasti mitte. Ma hoian oma nn. pöördssemineku ikka hoopis olulisemateks elujuhtumusteks, sest mida ma neil kordadel siis tegema hakkaks, kui oma närvid juba nii tühiste seikade pärast pinguli tõmban.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist