Eksid kasutaja "Plekkpea". Kas mälu lühikene või kellaaeg hiline?plekkpea kirjutas: Pole ju sõnakestki militaar-arheoloogiast jutus foorumlasel Arheoloogil.
Tingituna oma eriala spetsiifikast ja igapäevasest kokkupuutest arheoloogiaobjektide rüüstajatega, olen ma tõepoolest põhiliselt sõna võtnud muinas- ja keskaegseid rikkumisi puudutavatel teemadel, kuid mitte ainult

Kahe viimase nädala jooksul olen ühe projekti raames olnud sunnitud süübima rohkem kui varem nn. militaararheoloogide (loe: militaarse träni tagaajajatega) tegemistesse/toimetamistesse. Kui varemalt oli võimalik täheldada vägagi suurt spetsialiseerumist nn. piiksutajate grupi sees, siis nüüd seda enam pole. Siin foorumis on varemgi juttu olnud, et mõningad Ida-Virumaa ja ka Lõuna-Eesti detektoristid on väsinud "lennukite" ja "tankide" otsimisest ning võtnud sihiku alla külakalmistud ja muinasasulad. Harjumaa ja Ida-Virumaa muukeelsed detektoristid kondavad varastel hommikutundidel Taani Hindamisraamatus mainitud külatuumikute ümbruses. Ning nagu ka Westland ühes oma postituses osutas, siis pole need sindrikud seadustega absoluutselt kursis ja ega paljud neist nendest hoolikski. Samuti pole ju mingi saladus see, mis Sinimägedes on viimastel aastatel (aastakümnel) toimunud

Minu jaoks pole absoluutselt vahet, kas pätt kaevab militaari selleks mitte lubatud kohas või rüüstab ta kaitsealust muinasobjekti. Sama puudutab ka "lubatud" piirkondi, kuna ka seal ei tohi teha, mida süda igatseb... Sõjahaudade kaitse seadust ja Muinsuskaitseseadust poleks paha tunda ühelgi detektoristil kui tahetakse tulevastest jamadest ennast säästa.