Tähendab... ma vaatasin selle klipi ka kunagi ära. Minu arvates olid venelastel seal vastas kaatritest vatuke suuremad sõjalaevad. Nagu aru saan, siis grusiinid üritasid oma käputäie paatidega avamerele "jüütlandi lahingut" pidama sõita. Jäi ka mulje, et esimene rakett suudeti mööda lasta.
Ma arvan, et miski merelahinguline osa võiks meil siiski olla, sest päris ilma teatava mereväeta pole mereriigi relvajõud rahvusvahelises mastaabis eriti tõsiselt võetavad. See pole prioriteet, kuid miskisugused väikesed, kuid kiired kaatrid võiks kunagi muretseda. Kered saaks kodumaal valmis meisterdada ja teha võimalikult radarikiiri mittetagasipeegeldava kujuga ning miks mitte ka vastavast materjalist. Eesti vetes navigeerimine pole nii keeruline, kui Soomes, kuid ka siin saab vast mööda rannaääri ja laidude vahet vaikselt laveerida. Selleks peaks laeva süvis jääma alla 2 m. Relvastuseks miskid raketid ja ka hüdrolokaator.
Kere valmistushinnaks võiks olla arvestuste järgi u 1 milj EEK/1 t veeväljasurvest ja kaatri maksimaalne veeväljasurve peaks jääma kindlasti alla 100 t.
See selleks, aga rääkisin ühe mereväelasega natuke aega tagasi.
Hämmastaval moel pidid meie mereväeohvitserid tõemeeli uskuma, et suure sõja ajal hakkvad nemad suure hoolega miine traalima ja veeteid puhastama. Miiniasjandusest pidi ikka oldama raskelt "sisse võetud" jne
Ma saan aru, et ok, merevägi on meil rohkem naljanumber oma miinipaatidega, aga nii uhkeks ei tasuks ka minna oma auametis, et ei julge tunnistada puudusi kontseptsioonis ega edasi püüelda.
Ma arvan, et maaväelased küll on nõus sellega, et relvastus vajaks tugevdamist ja ei peada pead liiva alla, aga et mereväes (ilmselt siiski mitte täielikult) selline võlts suhtumine toimib, on kurb.