Nolgi viimale lause paneb ka tõsiselt mõtlema. Punutud on juba piisavalt, lugege näiteks wh foorumi teemasid, kus Dreving oma arheoloogilistest tegemistest pajatab.-noglik- kirjutas:Lase vanal kirjeldada endale neid hõbeehteid...siis kirjelda neid edasi Arheoloogile, lisades sõna viikingiaegsed...ja saadki teada, et tegemist on linnamäega, mis rajatud vanale hiiekohale ning on nüüd sinu poolt rüüstatud ...sest sinul on kodus detektor.hall kardinal kirjutas:Ma nüüd küsin kah! . Kord väga ammu rääkis mulle üks vana ühest kohast,kus olevat olnud linnus. Ta olevat sealt mingeid hõbeehteid leidnud. Vaatasin nüüd,et koht ei ole kaitse all.Käisin niisama maastikku vaatamas.Ise julgen pakkuda,et võib-olla hoopis hiiekoht.Kuidas seda kindlaks teha?. Detektoriga?. On mõnel kogemusi selliste paikade tuvastamisega?.![]()
...üldiselt oled piisavalt vana kala, et tunda koht detektorita looduses ära ka siis, kui maaparandus on üle käinud. Kui tahtsid midagi punuda, peaks tegema teisiti.
Teemakohast
-
- Liige
- Kontakt:
Kes ikkagi kisub pingeid üless?
-
- Liige
- Kontakt:
Tänan "komplimendi" eest hr. Plekkpea!plekkpea kirjutas:Ma ütlen lühidalt: Arheoloog=Eesti arheoloogiale karuteene tegija.
Kui aega saad, siis tutvu ühe internetileheküljega:
http://metaldetectingworld.com/cache_hunting_p1.shtml
P.S. Kuna Marxionu selle niikuinii juba ühes teises kohas "avalikustas", siis ei näe mina küll mingit põhjust, miks seda sinusugused "sinisilmsed" (jutumärkides loomulikult

Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
http://youtube.com/watch?v=9b_klOB8cro
Samas oleks tore kui meie ajaloolased suudaks sama naerul nägudega olla kui keegi mõne sarnase leiu toob.
Samas oleks tore kui meie ajaloolased suudaks sama naerul nägudega olla kui keegi mõne sarnase leiu toob.
corvus, detektorid ja detektorism on tulnud ja nad jäävad. Sõltumata sellest kas nad keelatakse (mis on ebatõenäoline) või mitte. Nii et sellega tuleb leppida ja tuleb mingeid koostöövorme leida. See, et keegi murrab demonstratiivselt oma detektori varre, ei muuda midagi.
Reaalsus on selline ja emotsioonid siin ei aita.
Reaalsus on selline ja emotsioonid siin ei aita.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Täiesti õige tähelepanek!Tegemist oli juhuleiuga ,mis pronksiaegse asulakohani ei viinud.Sellest lähtuvalt peakski riik tegema oma valiku leidude osas.Huvipakkuvad leiud omandataks (makstaks leiutasu)ja vähetähtsad registreeritaks ning jääks leidjale.Paska pole sinu suunas veel lendama hakanud,Arheoloog vist kodust ära...Tahad ma ütlen sulle midagi küüniliselt? See võib ju mitte meeldida, kuid tervikpildis on see kahjuks nii, et (ja nüüd hakkab p.. minu pihta lendama!) Eesti ajalooteadus ei saanud suurt sellest kirvest targemaks ega läinud ka lollimaks. Muuseumisse lisandus küll ilus eksponaat ning säärane leidja käitumine on täiesti tervitatav, seda küll, kuid mis lisandus selle leiuga ajaloo uurimusse terviklikult?
Aga palun, kuid komplimendi eest tänada pole tarvis. sest näete isegi, mis toimub leidude avalikustamise suhtes. Ei enam pane keegi oma leide foorumisse. Oli endalgi vahva alati vaadata, kes mida leidnud on, kuid tänase päeva seisuga vaid mõni pildike ilmub tsaarikatega. Isiklikult pole veel see aasta viitsinudki otsijat kätte võtta, seega kontekstidArheoloog kirjutas:Tänan "komplimendi" eest hr. Plekkpea!plekkpea kirjutas:Ma ütlen lühidalt: Arheoloog=Eesti arheoloogiale karuteene tegija.
Kui aega saad, siis tutvu ühe internetileheküljega:
http://metaldetectingworld.com/cache_hunting_p1.shtml
...
säästetud.

Ja seal sibula lehel pole midagi uut, käib ja kaevab igal pool juba aastaid ammuseid,kuid nüüd oli väike muudatus, mida ka peaksid teadma, eks idast hakkab uudiseid tulema.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Noh, siis ju asi sujub. Järgmine etapp on see kui enam kaevamas ka ei käida.Aga palun, kuid komplimendi eest tänada pole tarvis. sest näete isegi, mis toimub leidude avalikustamise suhtes. Ei enam pane keegi oma leide foorumisse. Oli endalgi vahva alati vaadata, kes mida leidnud on, kuid tänase päeva seisuga vaid mõni pildike ilmub tsaarikatega

Mina ise teen siinkohal tõsiselt "naabrivalvet". Olen ümberkaudse rahvaga kokku leppinud, et kui keegi näeb kasvõi teise mehe põllul või metsas detektoriga venda- küsib luba ja vajadusel laseb maha.Vimast muidugi erandjuhul, kui luba ei ole ja jutust aru ka ei saa. Ja asi toimib, pole juba enda metsas ammu näinud ühtegi auku.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Kui mingi oluline koht on arheoloogidele teada, siis tuleb ta ka kaitse alla võtta. Mitte selle pärast, et sealt detektoriste eemale peletada või hoopis ligi meelitada- kuidas kellegile parasjagu meeldib asja serveerida- vaid vältimaks juhuslikku hävimist kasvõi planeeringuala alla jäämise kartuses. Olgu see siis maantee või elamuehitus, metsakorraldus, maaparandus või veel mingi olulise mahuga ettevõtmine.
Suuremahulised projektid on üpris kulukad ja rahastatud küllalt kalli ja paindumatu finantsvõimenduse toel, mistõttu viimasel hetkel salapaberitega sebima asuv MK võib sellise varjamise tulemusel riigile eriti suured nõuded kaela kangutada. Häbi asjatundmatusest veel sinna otsa. Maksuameti lollust me kohtulahendi alusel juba ühiselt maksame oma vähestest maksurahadest.
Detektorid jäävad sedatüüpi varjamise või salatsemise puhul hoopis teisejärgulisse rolli.
Suuremahulised projektid on üpris kulukad ja rahastatud küllalt kalli ja paindumatu finantsvõimenduse toel, mistõttu viimasel hetkel salapaberitega sebima asuv MK võib sellise varjamise tulemusel riigile eriti suured nõuded kaela kangutada. Häbi asjatundmatusest veel sinna otsa. Maksuameti lollust me kohtulahendi alusel juba ühiselt maksame oma vähestest maksurahadest.
Detektorid jäävad sedatüüpi varjamise või salatsemise puhul hoopis teisejärgulisse rolli.
Siga, lihtsalt küsimus ja huvi pärast: kas vastab tõele, et Sul kodus muinasaegne kollektsioon, mille esialgest asukohast (asukohtadest) ühelgi teadlasel aimu pole?
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Kodukandist. Ausalt viimasel ajal pole, kiku selle peale.plekkpea kirjutas:Küsiks, et mis kandist jutt käib?LeBon kirjutas: Ja asi toimib, pole juba enda metsas ammu näinud ühtegi auku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline