väikse raha pärast ei võltsiks punamütsike ka dokumente... see on meie riigis nii varem olnud ja on ka edaspidi...Arheoloog kirjutas:Mind on alati pannud imestama see, et ainukene instants, kellele "haihtunud" luustike pärast turja karati, on üks Lõuna-Eesti vallavalitsus. Viimast saad süüdistada lihtsameelsuses ja ärakasutamises (võltsitud dokumendid etc), kuid kindlasti mitte selles, et konkreetse valla territooriumilt väljakaevatud ja ümbermatmiseks mõeldud luustikud "kadusid" teel uuele kalmistule. Sellest, mis haudadest avastatud esemetega tehti, pole mõtet aga üldse rääkida. Kohalikud, kes sellel hetkel juures viibisid, nägid seda kõike pealt...toomas tyrk kirjutas:Paljud neist tegelikult uue puhkepaiga leidsid, ja kes tegelikult ning kus - seda ei tea mitte keegi. Isegi see ümbermatja mitte...
Kui leian otsingutel inimsäilmed ...
Leidsin ühe teise teema alt postituse, kus juttu samuti Saksa sõjameeste põrmude "haihtumisest". Vastupidiselt minu poolt toodud näitele, on tegemist aga võrdlemisi värske looga.Arheoloog kirjutas:Mind on alati pannud imestama see, et ainukene instants, kellele "haihtunud" luustike pärast turja karati, on üks Lõuna-Eesti vallavalitsus. Viimast saad süüdistada lihtsameelsuses ja ärakasutamises (võltsitud dokumendid etc), kuid kindlasti mitte selles, et konkreetse valla territooriumilt väljakaevatud ja ümbermatmiseks mõeldud luustikud "kadusid" teel uuele kalmistule. Sellest, mis haudadest avastatud esemetega tehti, pole mõtet aga üldse rääkida. Kohalikud, kes sellel hetkel juures viibisid, nägid seda kõike pealt...toomas tyrk kirjutas:Paljud neist tegelikult uue puhkepaiga leidsid, ja kes tegelikult ning kus - seda ei tea mitte keegi. Isegi see ümbermatja mitte...
Arnold kirjutab 5. juunil 2009:
Eelmisel nädalal käisin Volksbundi esindajaga Eestis kirdepool Tartut ühes kohas, kus pidi olema maetud üks mees. Andmed näitasid, et tegemist ei ole üksikmatuse vaid kalmistuga. Olin siis tõlgiks ja saime kohe kätte inimesed, kes ka lahkelt näitasid kohta idüllilise karjamõisa pargi nurgas, kust "sakslased" langenud välja kaevanud. Kirjelduse järgi oli mulle kui ka VDK esindajale üheselt selge, kes need "sakslased" olid, paraku ei tea VDK esindaja midagi selle kalmistu kaevamisest (sic!) Ja ta on olnud selliste tööde juht kõigi nende aastate jooksul 90-te keskelt alates. Võrreldes sarnase looga Missost, kus ma kohalike saadud info põhjal asja seisma panin, aga pool kalmistut oli "haihtunud", proovisin uurida, kuidas selline asi võimalik oli ja kuhu luud võisid saada, nii et mingeid jälgi nende ekshumeerimise kohast pole olemaski, jäin vastusest ilma ja võisime koos ainult oletada - niipalju siis otsekontaktidest VDK-ga! Ja see on ainuke mees, kes midagi teab Ahjaa - üks on veel!
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=18185
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Jälle hakkab sittaloopimine !
Luban teile poole nädala jooksul täielise ülevaate anda - Diimadele teeme tuule alla!
???????????????????????????????????
Tundub et Arnold pole vist kaineks saanud ,, veel ähvardab siin foorumis !
Kui tulega mängima hakkad võid ise selles tules ära põleda !!!!
Oleme pikka aega ja edukalt teinud tööd Drevinguga ja Dimaga ja ei olnud ühtegi probleemi !
Kui leiate sõjameeste säimled võite Meie poole pöörduda - lahendame seaduslikult !
Luban teile poole nädala jooksul täielise ülevaate anda - Diimadele teeme tuule alla!
???????????????????????????????????
Tundub et Arnold pole vist kaineks saanud ,, veel ähvardab siin foorumis !
Kui tulega mängima hakkad võid ise selles tules ära põleda !!!!
Oleme pikka aega ja edukalt teinud tööd Drevinguga ja Dimaga ja ei olnud ühtegi probleemi !
Kui leiate sõjameeste säimled võite Meie poole pöörduda - lahendame seaduslikult !
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Ma usun, et lgp. T. Türk võiks kasvõi missioonitundest sellest teha omaette kleeps-teema, kuhu lisataks asjaomaste (Narvakad, Dima, Arnold jms.) kontaktid ning esmased juhised edaspidiseks käitumiseks, muidugi asjaosaliste huvi korral. Teema ju aktuaalne ja perspektiivid täiesti olemas. Praegu nagu tilgub siit-sealt teemast muu eetrimüra seest vihjeid.NARVAKAD kirjutas: Kui leiate sõjameeste säimled võite Meie poole pöörduda - lahendame seaduslikult !
Гив Ми Мани
http://www.postimees.ee/?id=22639Dan kirjutas:Pildi andmetest on näha et Postimehest pärit ? Ehk annad ka viite artiklile !
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Kas tegemist on irvitavas alatoonis mõeldud lausegamart69x kirjutas: tore et kontmeeste väljakaevamistel võetakse väiksed lapsed ka appi liivakasti kaevama.....

P.S. Võib olla olen liialt paranoiline ning mulle ainult tundub, kuid kas ei tõmba siin alateemas niite üks hetkel põluall olev hauakaevaja

Kasutaja Arheloog kahjuks pole mul labidatki - tüüpiline sinu suhtumine, et kui keegi midagi uurib, küsib, näitab jne siis on kohe tegemist riigivaenlasest MUSTA ARHELOOGI, MUINASPÄRANDI RIKKUJA, HAUARÜÜSTAJAGA. Kas mina olen loll või - aga see, et oma ala proffid väljakaevamistel lasevad väikesed plikatirtsud kontide otsa turnima ja pinnast teisaldama jätab tahes tahtmata mulje, et tegemist on mingisuguste diletantidega, mitte oma ala proffidegaArheoloog kirjutas:Kas tegemist on irvitavas alatoonis mõeldud lausegamart69x kirjutas: tore et kontmeeste väljakaevamistel võetakse väiksed lapsed ka appi liivakasti kaevama........Kui jah, siis soovitaksin postitada foorumisse võrdluseks pilt ka ühest teatud "kopamehest", kes praktiseerib "kaasaegseid" militaararheoloogia meetodeid, jätte endast maha täieliku sea songermaa...Et oleks ikka võrdsus majas...Konkreetselt fotolt kaevandi profiile jms (näiteks pinnase paigutus shurfi ümber) vaadates saab iga taolise sisuga kaevetöid vähegi nuusutanud inimene aru, et tegemist pole mingisuguste diletantidega, vaid oma ala proffidega
![]()
P.S. Võib olla olen liialt paranoiline ning mulle ainult tundub, kuid kas ei tõmba siin alateemas niite üks hetkel põluall olev hauakaevaja

Vaevalt sa loll oled, aga kuna sul näikse puuduvat igasugunegi välitööde praktika (labidatki polemart69x kirjutas: Kas mina olen loll või - aga see, et oma ala proffid väljakaevamistel lasevad väikesed plikatirtsud kontide otsa turnima ja pinnast teisaldama jätab tahes tahtmata mulje, et tegemist on mingisuguste diletantidega, mitte oma ala proffidega

Sellepärast ma selle teema tegingi, et mul puudub igasugune välitööde praktika (labidatki pole) ja ettekujutus sõdurite ümbermatmisega seonduvast. Ja kui sinu arvates on uurimine ja antud teema kohta küsimuste esitamine erialaste ja suure teadmisetega inimeste kallal ilkumine - siis näitab see tõesti Eesti arheloogia hetke olukorda. Sinu viimasest postitusest saan aru, et kui puudub militaararheloogiline pädevus ja kompetentsus siis on küsimuste esitamine keelatud. Tore foorum kus küsimusi tohivad esitada ainult "diplomiga" inimesed. PS teema alustuses esitatud küsimusele ei ole ma siiani ammendavat ja kirjalikult tõestatavat (ametlikku dokumenti) vastust saanud, et kes on siis seaduse silmis see kõige õigem inimene sellega tegelema (Hetkeseis: Arnold, Dima, Narvakad, Dreving, Arheloog) ning kuidas ja millises korras seda tegevust tasustatakse.Arheoloog kirjutas:Vaevalt sa loll oled, aga kuna sul näikse puuduvat igasugunegi välitööde praktika (labidatki polemart69x kirjutas: Kas mina olen loll või - aga see, et oma ala proffid väljakaevamistel lasevad väikesed plikatirtsud kontide otsa turnima ja pinnast teisaldama jätab tahes tahtmata mulje, et tegemist on mingisuguste diletantidega, mitte oma ala proffidega) ja ettekujutus sõdurite ümbermatmisega seonduvast, siis soovitan erialase väljaõppega ja suure teadmisepagasiga inimese kallal ilkumine siin foorumis kohe heaga ära lõpetada
...Ka militaararheoloogia vallas võiks pädevuse ja kompetentsuse puudumisel suu kinni hoida.
Mind vihastas konkreetselt Arnoldi kallal ilkumine ja ei miski muu asi. Punkt!!!mart69x kirjutas:Sellepärast ma selle teema tegingi, et mul puudub igasugune välitööde praktika (labidatki pole) ja ettekujutus sõdurite ümbermatmisega seonduvast. Ja kui sinu arvates on uurimine ja antud teema kohta küsimuste esitamine erialaste ja suure teadmisetega inimeste kallal ilkumine - siis näitab see tõesti Eesti arheloogia hetke olukorda. Sinu viimasest postitusest saan aru, et kui puudub militaararheloogiline pädevus ja kompetentsus siis on küsimuste esitamine keelatud. Tore foorum kus küsimusi tohivad esitada ainult "diplomiga" inimesed. PS teema alustuses esitatud küsimusele ei ole ma siiani ammendavat ja kirjalikult tõestatavat (ametlikku dokumenti) vastust saanud, et kes on siis seaduse silmis see kõige õigem inimene sellega tegelema (Hetkeseis: Arnold, Dima, Narvakad, Dreving, Arheloog) ning kuidas ja millises korras seda tegevust tasustatakse.
P.S. Pöördu Kaitseministeeriumi poole, nagu ma ka juba eelnevalt soovitasin, kui "kontmees" välja tuleb, mitte ära hakka eelnevalt koostama foorumi abiga mingit edetabelit inimestest, kes "see kõige õigem on". Eriti veel kui endal labidatki pole ning reaalne oht millegi sellise otsa sattuda puudub. "Õigsuse" määramine pole ka meie "kasutajate" enamuse kompetentsi kuuluv küsimus. Lisaks: "Õigus inimeste jäänuseid välja kaevata" ei ole igavene! Välitööde lubadel peab tööde teostamise ajavahemik (kehtivus!) olema peale märgitud...
Kas postimehes avaldatud pildi linkimine militaar.neti kodulehele ja seal aset leidva tegevuse üle arutamine ja sealse tegevuse profesionaalsuse kohta küsimuste esitamine on ilkumine??? Tahes tahtmata jääb tunne, et kõik on võrdsed aga osad on veel võrdsemad. Ma olen suht kindel, et kui pildil poleks Arnold - siis oleks kasutaja Arheloogi suhtumine antud pilti kardinaalselt teistsugune. Siis ei oleks läbivaks sõnaks proffesionaalsus vaid ebaprofesionaalsus. Aga saatsin vastava arupärimise kaitseministeerimisse ära - vast saab siis sealt lõpuks selgust (muidugi kui nad vastata suvatsevad)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist