DMB klounid

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Kood: Vali kõik

leidsin midagi ka oma brigaadi meeste lehelt 
Krt! Nii tuttav tunne tuleb sisse. Justkui polekski 35 aastat möödas. Oksele ajab taoliste ülbikute nägemine. Ja aeg ei muuda midagi. Sellised nagu nad olid toona, on nad ka praegu. :twisted: :twisted: :twisted:

P.S. Muideks! Ei teadnudki, et see must vorm veel käibel on. Välivormina, nagu tookord, seda ju enam ei kasutata. Võib-olla tõepoolest jäi paraadil esinemiseks pruukida. :roll:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

must vorm on täna kah käibel 8)

selle aasta moskva paaraadil osalenud minu brigaadi mehed

Pilt
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
polzunov
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas polzunov »

Küsisin mina oma roodu kasahhide käest et mida saadanat nad end vaevavad selle neetut vorminarakaga.Üks siis seletas et kui ta peaks koju ilmuma ilma särava vormita ja aurahadeta,saab ta isa, vanaisa ja onude käest tappa.Ja hakkas minult mu klassimärke ja riste nuiama.Sain ta käest päris hea raha.Vorm koos nende röövlirahadega pidi kodus seina peale pandama,isa oma körvale.Ega seal seerupagunitega piirdutud,vähemalt särgi peale pandi vähemalt kaptenitärnid. Muuseas,vangidest metallitöömeestele oli rinnamärkide koopiate tegemine köva teenistus.
ants431
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ants431 »

mutionu kirjutas:Mul tekkis üks küsimus, mis pole küll otseselt vormi ehtimisega seotud.
Kuda krt neil slaavlastel mütsid peas seisavad(nii sõjaväes kui ka linnapildis)? Siin olevatel piltidel pole veel nii hull aga vahel vaatan küll, et füüsikaga ei saa küll mingit pistmist olla.
Ning misjaoks seda mütsi üldse nii kuklasse aetakse?
Ehk on väga labane põhjus, kukal kardab rohkem temperatuuri kõikumisi vähemalt mõnel mehel.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

mutionu kirjutas:Mul tekkis üks küsimus, mis pole küll otseselt vormi ehtimisega seotud.
Kuda krt neil slaavlastel mütsid peas seisavad(nii sõjaväes kui ka linnapildis)? Siin olevatel piltidel pole veel nii hull aga vahel vaatan küll, et füüsikaga ei saa küll mingit pistmist olla.
No ma arvan, et põhjus iseenesest on üsna lihtne ja kokkuvõetav ühe lausega:

Olen kõva mees ja "h.. lõzil" ustaavile ja üldse kõigile ja kõigele.

(Selgituseks neile kes ei tea - kuklas müts on määrustiku demonstratiivne rikkumine ja näitab tegija julgust)

Küklas müts on ju ainult üks vanema ajateenija "atribuut".
Need kes vene kroonus käinud - teavad kuidas üks tõeline "vanaisa" või "dembel" reageeris käsklusele rivistuda?
Eriti kui see tulenes mitte ohvitseri vaid seersantkoosseisu poolt?
No näiteks õhtuseks loenduseks või hommikuvõimlemisele minekuks?
Halvimal juhul nad lihtsalt ignoreerisid käsklust.
Kui aga koorapidajaohvitser oli majas ja pikemas perspektiivis pääsu polnud...
Vennad liikusid aegluubis, tuhmi pilguga, rihm munadel, hääääästi laisalt ja lodevalt jalgu järele lohistades.
Ja seegi liikumine algas siis kui noored juba minutit viis rivis seisnud.
Põhimõte oli näidata oma põlglikku üleolekut noorte, aga ka kroonuseaduste üle üldse.
Selline seaduste rõhutatud ignoreerimine on idaslaavlaste üks eredamaid iseloomujooni
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

mutionu kirjutas: Kuda krt neil slaavlastel mütsid peas seisavad(nii sõjaväes kui ka linnapildis)? ...
See müts kuklasse on vasjadel 1 igivana traditsioon.
Vene kirjandusklassikas mitmel puhul elavalt kajastatud, kuidas külasangarid, töölisklassi parimad pojad v nt kasakad müts kuklas (reeglina purjuspäi) uljaid mehetegusid korda saatsid.
Ise sai ka NA-s paar korda naljaviluks proovitud - mitte kuidagi ei püsinud
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

füüsikaseadusi ignoreerivad mütsid paistavad olevat üle maailma tuntud. kui keegi mäletab niisugust hüper-super-lahedat sarja nagu Oz, siis mäletab ta kindlasti ka värvikat Adebisit:

Pilt

sai seda hiljaaegu jälle uuesti vaadatud ning ikka ja jälle tekkis küsimus, mis kuradi moodi see müts seal kuklanuki peal püsib :shock: sõelale jäi kaks varianti: a) mütsi alla jäävale alale kasvatatakse pahmakas juukseid ning müts tõmmatakse selle nn krunni peale ning b) kasutatakse luusse siirdatud kruvisid, neete, trukke.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Piisab poolest millimeetrist juustest, nagu takjapaela küljes on kinni.
sitt päev, kellele kurdad
KT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KT »

no just. mina mäletan küll ehedalt neid hetki, kui noorsõdurina sai päev otsa peas olnud karvamütsi peast tõmmatud ... krrrrt nagu liimitud oli teine seal:)
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

jackpuuk kirjutas:Piisab poolest millimeetrist juustest, nagu takjapaela küljes on kinni.
kle jah, aga sellisel juhul tuleb veel kergelt leeklambiga üle käia, et otsad takjapaela moodi krussi tõmbaks. siis haagib paremini.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

ja pärast veel gutaliiniga üle et naiste seas lööki oleks 8)
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Minu üle irvitamise eest:" tri narjada vne otsheredi"! 8)
Saladus ikka ilusas eelpinges, kadunud Alenderi lokkidele peakatet muidugi niimoodi ei riputa, küll aga suvalise siilika otsa, millest pikemaid juukseid minu silmakesed ajateenijate hulgas ei suutnud täheldada.
sitt päev, kellele kurdad
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

ehheee!

Postitus Postitas krijgsvolk »

Tuleb meelde, tuleb meelde...aga selliseid jälkusi nagu teema stardilehel, meil poleks küll lubatud, need tüübid sovsem ahhujeli!
Paistab, et vene kroonus on pardakki ikka kõvasti lisandunud.
Ei unusta iial, kuidas Harkovist pärit hoholl oma kojuminekirsade sääri "garmoškaks" voltis! Küll leiutas see slaavi päritolu Jaan Tatikas igatsugu klambreid ja hujovinaid!
Ehee, aga välja nägi oma pesunöörist punutud akselbantide-paelade, valgega kanditud pagunite, siis triigitud strelkadega vormi ja hulluks aetud furaškaga välja nagu kloun, isegi vene poisid irvitasid, meil väga moeks ei olnud sihuke värk.
mägilane
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas mägilane »

See ,treenimise värk.Ajab sügelema jne.Rulli kokku ja hoiab ka kõige ulmelisema nurga all(juuste pikkus pole oluline).Hakkab külm-rullib alla-OK,jälle eurooplane :scratch:
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Puhas rahvakunst. Vennad teevad ikka mida tahavad... :D

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Mitte millal vaid miks?