Viktoriin
-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Oli küll, Corvus, oli. Aga....ikkagi....eks ma siis anna veel natuke spikrit. Ütleksin, et Wehrmachti parimate päevade diviisid oleksid sellest nirest mängeldes üle läinud. Paraku...
Tsiteerin üht ohvitseri, kelle ülesanne oli ofensiiviks valmistumisel erinevate aukude täistoppimine oma diviisis: ...ma palusin neil saata neli tankijuhti ja kaks tulekorrigeerijat. Ja keda kurat nemad saatsid? Sümfooniaorkestri metsasarverühma ja kaks stepptantsijat! ...Igaüks vaid mõni nädal jalaväeõpet saanud....
Kusjuures ohvitser väidab, et üks tantsijaist oli osutunud taiplikuks ja kiiresti õppimisvõimeliseks tüübiks, ülejäänuid ei taha ta paraku rohkem meenutada.
Tsiteerin üht ohvitseri, kelle ülesanne oli ofensiiviks valmistumisel erinevate aukude täistoppimine oma diviisis: ...ma palusin neil saata neli tankijuhti ja kaks tulekorrigeerijat. Ja keda kurat nemad saatsid? Sümfooniaorkestri metsasarverühma ja kaks stepptantsijat! ...Igaüks vaid mõni nädal jalaväeõpet saanud....
Kusjuures ohvitser väidab, et üks tantsijaist oli osutunud taiplikuks ja kiiresti õppimisvõimeliseks tüübiks, ülejäänuid ei taha ta paraku rohkem meenutada.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
-
- Liige
- Kontakt:
Nii Corvusel kui Oleegil sedakorda õigus. E.B. armee koosnes suurelt osalt VGrD, ehk siis rahvagrenaderidiviiside meestest, vanad peerud ja noored nagad. Osa I MS veterane olid küll head oskust üles näidanud, paraku aga olid needki mehed minimaalselt 45 tuuris. Samuti oli papa Erichil terve kari jalaväelasteks tehtud fallschirmjägereid. Ja keda veel iganes. Parimad üksused anti ikka Manteuffelile ja Dietrichile, nende kärss pidi ju Antwerpeni suuna lahti lõikuma.
Ja vaatamata mainstreamajaloolaste targutustele... ei usu te vist, kamraadid, kuivõrd lähedal see eesmärk oli. Poleks ainult unsere Führer oma lõppematus tarkuses üritanud tangot ja polkat korraga tantsida, s.o. Ardennide läbimurret ja Budapesti deblokeerimist ette võtta. Nõndapsi ei jätkunud mootorikütust ei siia ega sinna ja....oh trmaivõi! Nii jäigi Manneken Pis'ile taaskord Panzermütze pähe tõmbamata.
Kumb enne jõuab Oleeg või Corvus see küsigu.
Ja vaatamata mainstreamajaloolaste targutustele... ei usu te vist, kamraadid, kuivõrd lähedal see eesmärk oli. Poleks ainult unsere Führer oma lõppematus tarkuses üritanud tangot ja polkat korraga tantsida, s.o. Ardennide läbimurret ja Budapesti deblokeerimist ette võtta. Nõndapsi ei jätkunud mootorikütust ei siia ega sinna ja....oh trmaivõi! Nii jäigi Manneken Pis'ile taaskord Panzermütze pähe tõmbamata.

Kumb enne jõuab Oleeg või Corvus see küsigu.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Lähenemas on teatud aastapäev ... Sealt ka minu küsimus.
1944. aasta suvel toimus Lastekodumäe ümbruses palju huvitavat. Küsimus ise järgmine:
Mis ja kes takistas venelastel Lastekodumäele tungimast kagu suunalt ? Ehk siis kasutamast kagunõlva tõusuks lastekodumäele ?
Täna on sellel nõlval trepp ja jalgrada ...
terv
o
1944. aasta suvel toimus Lastekodumäe ümbruses palju huvitavat. Küsimus ise järgmine:
Mis ja kes takistas venelastel Lastekodumäele tungimast kagu suunalt ? Ehk siis kasutamast kagunõlva tõusuks lastekodumäele ?
terv
o
trepi ja jalgraja puudumine?oleeg kirjutas:Lähenemas on teatud aastapäev ... Sealt ka minu küsimus.
terv
o
(vabandust, ei suutnud vastu panna...)

-
- Liige
- Kontakt:
Obersturmbannführer Paul Albert Kausch ja tema 7 tanki ? ja nende taga olnud Nebelwerferite kompanii ?

https://www.facebook.com/panzerwerke
Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
öhöö, eks ma siis küsin edasi.
küsimus Ristisõdade ajast: miks ei võetud templirüütleid kunagi saratseenide poolt vangi ?
küsimus Ristisõdade ajast: miks ei võetud templirüütleid kunagi saratseenide poolt vangi ?

https://www.facebook.com/panzerwerke
Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaupo51 ja 1 külaline