Kunda hiiemäe väljakaevamised.
-
- Liige
- Kontakt:
Kunda hiiemäe väljakaevamised.
tean et ei kuulu see millitaar keskonnda kuid ikkagi äkki keegi nägi pealt või teab mis sealt leiti?
Talle ju vastati.marxionu kirjutas:Sellise suhtumisega ongi asjad teravaks aetud, raske on vastata kui inimene küsib ve.
Pealegi on olemas Google:
http://www.virumaateataja.ee/170804/esi ... 019195.php
http://www.virumaateataja.ee/070904/esi ... 019562.php
Nähtavasti “eriti huvitav" oli veel Kunda Hiiemäe inspektsiooni käigus lokaliseerida üht uut senitundmatut muinasasulakohta, kust detektoriga avastatud münt rändas teadagi kuhu...Siga kirjutas:Hoopis huvitavam oli samal inspektsioonil lokaliseeritud keskaegsete rinnalehtede peidupaik sealt isegi mitte väga kaugel. Huvitav just seetõttu, et sooleide on Eestis üpris vähe. Hiiemäel osutus detektor üpris mõttetuks riistaks, võib-olla ka seetõttu selline eelistus.
P.S. Kuigi keskaegsete (loe: vara-uusaegsete) rinnalehtede leiukoht on tänu detektoristidele Eesti ajaloo jaoks jäädvustatud (üks eksemplar säilub Rakveres Virumaa Muuseumide fondides!), ei muuda eelpoolnimetatud heategu olematuks kultuuriväärtuse (mündi) riisumise fakti...
P.S. P.S. Kui Teil konkreetne juhtum äkki meelde ei tule, siis soovitan mälu värskendada Muinsuskaitseameti arhiivis säilitatavat aruannet lugedes...
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Nimetatud inspektsiooni käigus me küll midagi muud peale kalmete hiiemäel ega ka selle vahetus läheduses ei avastanud, vastupidisel juhul oleks see väidetav asulakoht toona ka kaitse alla võetud. Mujalt leidsime veel mitmed kalmed ja üht-teist huvitavat, aga münt tõesti ei meenu. Mis haruldus siis pihta pandi, kui juba jutuks tuli? Aruannet ka pole näinud, selle kirjutas Tõnno hiljem märkmete järgi.
Kui ei meenu, siis ei meenu...Inspektsiooni juhatanud arheoloog mäletab konkreetset sündmust aga küll. Kui ta oleks nõus Teiega veel vestlema, siis võiksite ka seda kanalit kasutades oma mälu värksendada. Siinjuures pole üldse tähtis kui haruldane "pihta pandud" münt oli või ei olnud. Oluline on see, et tegemist pole mingi erandliku juhtumiga. Ainuüksi minule teadaolevalt on sarnast nahaalsust üles näidatud vähemalt kolmel korral.Siga kirjutas:...aga münt tõesti ei meenu. Mis haruldus siis pihta pandi, kui juba jutuks tuli? Aruannet ka pole näinud, selle kirjutas Tõnno hiljem märkmete järgi.
P.S. Loomulikult taunin ma ka neid arheolooge, kes siiani juhtunust avalikuse ees vaikivad. On siis nende käitumise põhjuseks mingi sõnulseletamatu hirm, omaaegne peataolek või hilisem piinlikusetunne...
Käed eemale muinaspärandist!!!
No ei saa ma Sinust aru. Jälle on Sul solgipang põrandal kummuli- tühja koha pealt! Püüan selgitada:
Inspektsioone juhatab reeglina kogenud arheoloog. Tema ka otsustab, mida on vaja üles võtta ja mille võib rahumeeli maha jätta, mis on tähtis ja mis ei ole seda mitte. Ka selle otsustab inspektsiooni juhataja, et milline- ja kelle poolt esitatud informatsioon vajab kontrollimist ja keda ta oma käikudele kaasa kutsub. Isegi kui see olen mina ja isegi siis, kui seda juhtub sageli.
Algaja arheoloogi poolt oma oluliselt kogenenumate kolleegide kohta siin foorumis tagaselja faktitut kriitikat teha pole lihtsalt sünnis, katsu sellest aru saada.
Kui on neile midagi õelda, siis ütle inimestele otse, mitte ära susserda ähmaste vihjetega mööda nurgataguseid.
Pealegi küsis alateema looja hoopis, et kas keegi siit foorumist Kunda hiiemäel kalmete leidmisel juures oli ja mida leiti. Kuna mina seal juhtumisi olin, ja üpris ametlikult pealegi, siis ka vastasin. Nii lihtne see asi ongi.
Inspektsioone juhatab reeglina kogenud arheoloog. Tema ka otsustab, mida on vaja üles võtta ja mille võib rahumeeli maha jätta, mis on tähtis ja mis ei ole seda mitte. Ka selle otsustab inspektsiooni juhataja, et milline- ja kelle poolt esitatud informatsioon vajab kontrollimist ja keda ta oma käikudele kaasa kutsub. Isegi kui see olen mina ja isegi siis, kui seda juhtub sageli.
Algaja arheoloogi poolt oma oluliselt kogenenumate kolleegide kohta siin foorumis tagaselja faktitut kriitikat teha pole lihtsalt sünnis, katsu sellest aru saada.
Kui on neile midagi õelda, siis ütle inimestele otse, mitte ära susserda ähmaste vihjetega mööda nurgataguseid.
Pealegi küsis alateema looja hoopis, et kas keegi siit foorumist Kunda hiiemäel kalmete leidmisel juures oli ja mida leiti. Kuna mina seal juhtumisi olin, ja üpris ametlikult pealegi, siis ka vastasin. Nii lihtne see asi ongi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline