Ristisõdade aegne risti-märk Lähis-Idas
Templiordu lipp

Rist Kuressaare piiskopilinnuse kabelis on mitmeid taolisi riste

Templiordu sümbolid http://flagspot.net/flags/rel-temp.html
Natuke lugemist http://www.tylwythteg.com/templar.html
Peeniste kujutamisest. Meil siin tegutseb tillimeister Seaküla Simson. Aga näe, pole midagi uut siin ilma pääl. See kuntiteos pärineb Vanast-KreekastDan kirjutas:Kui ma nüüd kohaga ei eksi, siis dominiiklaste kloostris avastati mingite remonditööde (?) ajal ühe posti otsa kraabitud suur hui. Huvitav, kes küll seal võis olla omal ajal peatunud ?
Rist on eestikeelse tekstiga. Päikeserist on levinud sümbol väga paljude rahvaste hulgas, mitte ainult keltide. Meieni jõudis ta tõenäolisemalt skandinaavlastelt.krizz kirjutas:Aga see rootsikeelse tekstiga rist meenutab pigem keldi risti. Kuigi ega suurt vahet ei ole ja ratasrite on siin küll kasutatud.
Corvuselt informatiivne jutt.corvus kirjutas:Usu mind, et peale laiali saatmist ei eksisteerinud mingit "salajast ordut". Unustati või vajus unustusehõlma kuni valgustus- ja romantismiaeg oma töö tegid..
Siiski rootsikeelne.medal kirjutas:Rist on eestikeelse tekstiga. Päikeserist on levinud sümbol väga paljude rahvaste hulgas, mitte ainult keltide. Meieni jõudis ta tõenäolisemalt skandinaavlastelt.krizz kirjutas:Aga see rootsikeelse tekstiga rist meenutab pigem keldi risti. Kuigi ega suurt vahet ei ole ja ratasrite on siin küll kasutatud.
Nojah, täie kindlusega ei või väita, et tegu eestikeelse kirjega aga samas ei saa kindlalt väita ka seda, et see on rootsi keeles.krizz kirjutas:Siiski rootsikeelne.
See kõik on vaid oletuse tasemel.Entroopia kirjutas:Mainitud rist ja kiri on pärit tegelt hilisemast ajast. Ja ei ole see rootsi keeles midagi. Puhas maa keel. Lihtsalt kirjaviis ja õigekiri veidi teised. Rist ise asub vigalas ning nimigi pärit seal elanud tegelaselt. OLi mees nimega Mats kes iga pabula mida nägi kokku korjas ja oma põllule viis. Hoolika väetamisega andsid põllud hea saagi nii et talu oli päris jõuaks see tõttu ka telliti kivirist talle. Talu nimi mul hetkel ei meenu aga olen seal ka ise käinud. ja kirja võib lugeda kas Sitakoti Mats või Mats sitakott. Ratas ristid olid siinmail levinud juba väga ammu
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist