Kümme aastat tagasi olin kuulipildur, siis õnnestus mul saada Soome riigi ja nende instruktorite kulul ja abil õpet. See oli elamus, moona oli nii palju, et jäi ülegi. Laskeriistaks oli RPD

tegelikult oli neid 4 tükki kaasas, tuli sisse lasta. Hea oli et neid oli 4, kaks tuli kohe tagasi autosse tõsta. Üks lasi kohe lindi tühjaks, päästik ei jäänud pidama. Teisel hakkas toru logisema, minu mäletamist mõõda vist keeras lahti.
Kahe kuulipritsist jäi isegi väheks, torud olid nii kuumad, et üks kord panin uue lindi sisse ja tõmbasin kuuli rauda, jätsin kuulipilduja seisma ja minuti jooksul käis "pauk". Soomlased naersid vene relva peale. kui ma ei eksi, siis kaitseriiv oli ka peal, muidu mul ei oleks lubatud püsti tõusta.
RPD olid vist Iisraelist meile kingituseks saadetud, väga kulunud olid.
Kasutasime seal soome moona mis oli sobiv AK-le. Hallid hülsid olid. Mingi 500 paugu kohta oli tõrge. Ei tea kui tihedalt oleks see vene moonaga olnud.
Suure laskmisega ja laskepesade vahel roomamisega kadusid mul kõrvatropid ära, ei pannud lihtsalt tähele et olid kadunud. Õhtul oli kuulmine tätsa s...t.