"Sitad" relvad

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

"Sitad" relvad

Postitus Postitas suurpomm »

Kunagi pisteti mul kaitseliidus pihku hiina AK, mis lasi ainult valangutega. Probleem oli selles, et üksik laskude reziimi ei saanud panna. Lihtsalt ei läinud. Oli ainult 2 reziimi: kaitse peal või valangud. Seda ma ei tea mis sellest relvast sai, aga mitu korda sain laske harjutustel instruktori käest sugeda "ma ju ütlesin üksiklaskudega".

Kümme aastat tagasi olin kuulipildur, siis õnnestus mul saada Soome riigi ja nende instruktorite kulul ja abil õpet. See oli elamus, moona oli nii palju, et jäi ülegi. Laskeriistaks oli RPD
Pilt

tegelikult oli neid 4 tükki kaasas, tuli sisse lasta. Hea oli et neid oli 4, kaks tuli kohe tagasi autosse tõsta. Üks lasi kohe lindi tühjaks, päästik ei jäänud pidama. Teisel hakkas toru logisema, minu mäletamist mõõda vist keeras lahti.
Kahe kuulipritsist jäi isegi väheks, torud olid nii kuumad, et üks kord panin uue lindi sisse ja tõmbasin kuuli rauda, jätsin kuulipilduja seisma ja minuti jooksul käis "pauk". Soomlased naersid vene relva peale. kui ma ei eksi, siis kaitseriiv oli ka peal, muidu mul ei oleks lubatud püsti tõusta.
RPD olid vist Iisraelist meile kingituseks saadetud, väga kulunud olid.

Kasutasime seal soome moona mis oli sobiv AK-le. Hallid hülsid olid. Mingi 500 paugu kohta oli tõrge. Ei tea kui tihedalt oleks see vene moonaga olnud.

Suure laskmisega ja laskepesade vahel roomamisega kadusid mul kõrvatropid ära, ei pannud lihtsalt tähele et olid kadunud. Õhtul oli kuulmine tätsa s...t.
Kasutaja avatar
Ogre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Ogre »

Analoogne juhus oli minu jaoülemal Galil AR-iga. Sellega oli võimatu valangutega lasta. Ja ei saanudki asja korda, kuigi relv käis pataljoni relvuri käes 2x remondis. Pidavat mingi tehase defekt olema.
kalapea
Uudistaja
Kontakt:

ccccccccccc

Postitus Postitas kalapea »

see suht lihtne viga lahingukoolis oli kohe relvur kes defekti eemaldas..ei midagi müstilist aa oma hiinlase lasin kõveraks hoopis nõmme mäelt killu vestiga pea ees alla lastes ning puude vahele kinni jäädes
õigekirja vigadest teadlik...parandada ei oska.
kui miskit tahab siis installib MSN ja suhtleb.
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PANZER »

ma tahaks näha kuidas tõmmata RPD-l "kuuli rauda" :shock: ....... ära palun laida maha relva. mis Sa tast torgid kui ta ei kõlba kuhugi. Ise kuulipildurina ei ütle ühtegi halba sõna selle RPD kohta, kui temega korralikult ümber käia.
holt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas holt »

RPD-le ilma pauguta "kuuli rauda tõmbamine" oleks tõesti eriti suur kunsttükk :lol: aga vigu esines neil tõepoolest, osa relvadest oli nii hullult kulunud, et ei tahtnud näiteks vahetevahel sugugi vinnas püsida, kord juba alustatud valangu lõpetas kas moona lõppemine või lindi käega pidurdamine :wink:
bandidos
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bandidos »

no kui pritsidest rääkida siis MG on tõesti..eh nagu ta on...kompanii õppuse ajal oli juba kolmandal päeval 12-st pritsist 11 rikkis...ahha :lol: .12 -s ei tulnud arvesse sest seda ei kasutatutki...ja eks neil ole ka siuke trikk, et nii kui kaane kinni lööd läheb lint kohe tärinal läbi...
Prantsuse võõrleeginärid pakkusid nalajaga pooleks ühe galili eest 3 famassi...üks pakkujateks oli rahvuselt juut...nojah,,,eks tegelt relv ole relv...oskaja käes on ka eestlaetav asja eest,,,ja alati on kuski paremaid
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ostius »

Õhutõrjedivisjonis pandi "Sergei" kahe raua vahele alakaliibirina Kalašnikov. Nii oli sihtimine, seadmine ja päästmine nii nagu päris moonaga laskmisel. Ainult et moon oli odavam ja paugutamine ei lõhkunud kõrvu. Nonii, lasti siis päev otsa alakaliibrist maamärke ja õhtul hakati puhastama. Veebel vaatas raua otsast sisse ja kukkus hirnuma: see oli laskmisega kõveraks paindunud. :lol:
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

et siis nigu hiina õhupüss ...irw
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

mina veel see hing kes on veneväes käinud ja ei ütleks et ak kehv relv on.Ma olen sealt ise pide-pideme järel läbi lasknud ja ei ühtegi tõrget ega midagi.lisaks sellele on veel vägagi täpne relv.Torupeale sülitades sisises nagu triikraud ja lasi muudkui edasi.ei õnnestuneud seda kellelgi kõveraks ega kinni lasta.Meil olid nad veel pika toruga ja kompensaatoriga.Lühikese toruga peaks veel lihtsam olema ju.
Muideks lahe foorum on see :)
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Minu õhukesest kogemusest relvadega meenub kole lugu ühe tuttava kaitseliitlase hiina AKga, mida üritasin lahti võtta ja kokku panna, et kroonust jäänud oskusi meenutada. Kurat! Mul olid kõik sõrmed verised ja higipull otsaees - oli ikka kirvetöö!!!
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

AKSU olen ma kinni lasknud. kulutasin selleks kuus salve padruneid
Kasutaja avatar
kaba
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas kaba »

Ükski relv ei ole halb on ainult oskamatud käsitsejad
Kasutaja avatar
Vabadus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vabadus »

kaba kirjutas:Ükski relv ei ole halb on ainult oskamatud käsitsejad
Igati päri.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

No seda nüüd ikka nii kindlalt ka öelda ei saa :?
Tony
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tony »

Olen tulistanud Nagan revolvrist.Võibolla oli kunagi hea relv,ilmselt ajahammas oli teinud oma töö.Raud oli roostes.Paugu asemel käis hele plaks,kuul läbis maximum tollise laua,täpsusest polnud juttugi.Samas padrunid polnud vana väljanägemisega.
Muidu ilus antiikne asi.
Omasin FN Browning HP püstolit.Tõeliselt ilus püstol,modif. mudel,täpne pealekauba.
Puuduseks oli see,et u. 200-st lasust üks kest ei lennanud välja,jäi põiki ejektorisse,mistõttu ka kelk ei liikunud siis lõpuni.Üks kelgu tagasitõmme ja jälle kõik korras.Glockiga mul seda muret olnud pole.
Rahuaega hoiab relv
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline