"Sitad" relvad

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
siss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siss »

aga mis te negevist arvate.minu arust on see üks sitt relv, aga ak kohta mina halvasti küll midagi ei ütleks.olin sellega kogu ajateenistuse koos ja mul ei olnud ühtegi tõrget. lasin sellega ikka päris palju.
bandidos
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bandidos »

Negev on väga hea relv!!!!!...Iga kell vahetaks iga muu vastu...Jänkidega asja arutades sai üheselt selgeks ka et nende MINIMI jääb Negevile alla. Missioonidel tuleks MG ära korjata...vähemalt neilt meestelt kes majast majja liiguvad.
Ma relvaspets ja instruktor juba aastaid...ja neid relvahanke pakkumisi küllalt hindamas ja ekspertarvamust avaldamas käinud... samas ka praktilises teenistuses relva näinud, katsunud, tassinud, nokitsenud jne...
Relv on aus...aga tõrkeid oli ta summa summarum igal juhul vähem kui praegu MG-l...Peamised tõrked tulid valest ekspluatatsioonist.
1. Negev on n.ö lindirelv,,kuid enamasti kasutati mugavuse huvides salve. Ehkki sobis ka Galili salv kuid pideva kasutamise puhul oleks kasulikum kasutada originaalsalve...Tulemus oli igatahes see, et pärast ei saanud galili salvesid ka galili puhul korralikult kasutada..ääred ära pekstud! Negevi luku tööl on ikka suurem power taga ju!
2. Kas mõni Negevi kasutaja mäletab . et laskmiste ajal oleks rauavahetust tehtud?..mina küll mitte, neid varuraudasid ei antud väljagi!
ok..hetkel aitas küll.. Muuseas on Negevist veel paremaid pritse!..ma pean silmas siin kaasaegseid lahendusi jms.
siss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siss »

niipalju ki mina sellega lindist lasknud olen, siis ega üle 5 lasu ikka teha ei saa.sellest tema hüüdnimigi-tõrge-ja see ei ole ainult minu arvamus.ütle miks siis seda enam ei kasutata kui ta nii hea on?
bandidos
Liige
Kontakt:

Miks tõrkeid ilmnes?...just vale ekspluatatsiooni pärast... kui kord relv tuksi keeratud siis tulebki tõrkeid... neid probleeme oli ju järjest...küll osteti rämpspadruneid,,et rahuajal kõlbab küll...
Muuseas kui lindist lasti kas padrunikott oli all?...väike asi küll aga kui lint otse sisse ei jookse siis tõrge kiire tulema...muuseas see probleem iga pritsiga...
Relvastusest võeti maha suure MG vaimustuse laines ja ka seepärast, et NEGEV suht kallis relv ja kui vägedes terve hunnik neid juba tuksi keerati siis lihtsam ju lattu panna..kahju väiksem ju.
Ise olen lindist seda lasknud küll ja päris alguses kui neid, rikkumata relvi veel jagus. Ei mingeid pretensioone.
Muidugi eks selline relv oma kaliibri...ja kompaktsuse poolest ole ka otstarbekam spetsiifilistema ülesannetega üksustele.
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Võib-olla eksin, aga kas Negeviga ei olnud mitte see jama, et Eestile saadetud Negevid pärinesid mingist esimesest proovipartiist, või olid koguni spetsiaalselt Eesti tellimuselt tehtud?

Samas - kui relv on toodetud selliselt, et ekspluatatsioon kõik relvad ülimalt tõrkuvateks muudab, siis viga juba tõesti relvas, mitte inimestes. Tegemist on ju suhteliselt lihtsa tööpõhimõttega kergekuulipildujaga, mitte kõrgtehnoloogilise mandritevahelise ballistilise raketiga.

Mis puutub MG-3-e, mida me ajateenistuses kasutasime, siis kui muidu oli tegemist suht täpsete ja töökindlate relvadega, juhtus nendega minu ajateenistuse jooksul kompaniis siiski kahel korral mingi suhteliselt veider õnnetus. Mõlemal korral (u. 4-kuuse vaheajaga) juhtus ilmselt mingi jama padrunite etteandmises, mistõttu padrun plahvatas mitte täpselt lukupesas, vaid selle ees (või kurat teab kus). Tagajärg - relvast kostus hele litakas, kuulipilduril lõi korraks tugevast löögist silnme eest mustaks, lukk lagunes, taandurvedru muutus kasutuskõlbmatuks ning vintraua sulgur (vist on õige termin) venis välja.

Kas keegi liikmetest teab, mis sellise vahejuhtumi võib põhjustada?
Loom
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Loom »

Ise ka MG-d üsna tihti lasknud erinevates ilmastikutingimustes ja ei mäleta küll, et oleks tõrgetega kunagi probleeme olnud.
bandidos
Liige
Kontakt:

Mis puutub MG-sse...siis vist korra mainisin juhust, et komapanii õppuse ajal lagunes paari päevaga 12 MG-st 11(!)...Viimane, 12.nes --see jäigi õppuse lõpuni komp.veebli masinale..s.t ei kasutatutki. Ja ometi juhtus selline asi n.ö. paljudele töökindla relvana tuntud MG-ga. Milles siis probleem?..relvas või eksplutatsioonis? Olen veendunud viimases, ehkki alati mingi probleem võib ka relva tehn.iseärasusest tuleneda.
Sama lugu ka Negeviga.
Tõsi ta on et kergekuulipilduja kuid palju neid mudeleid on millele saab sõdur kiirolukorras ka salve alla panna?... vahetatava rauaga kergekuulipiduja?
Aga olgu... seda negevit me vägedes niipea ei näe, nii et avastasin endalegi üllatuseks, et ma võiksin siin taga nutta ka kõiki neid relvi mida EKJ-le on aastate jooksul pakutud (ja milliseid veel..siiani jookseb suu vett!) ja ..nu ok. Ausam oleks arendada teemat et mis varblane meil peos on ....
Kui on MG..siis on...
siss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siss »

midagi nende negevitega siiski on.... aga mg-dega on meil jama olnud ainult paukmoona laskmisel ja see on tihti tingitud kompensaatoritest.aga5.56 kuuliprits voiks meil relvastuses ikka olla.
Kasutaja avatar
Javelin
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Javelin »

A4 mainitud õnnetusest MG-3ga: see võib juhtuda ka ebakvaliteetse laskemoona süül. Kui padruni püssirohi pole päris kvaliteetne, liiga vana või seda on tehases sattunud liiga palju võib näiteks Galili lukuraam koos lukukoja kaanega pealt ära sõita ja laskuri pool pead kaasa võtta. Püssirohu põlemisel tekib mitu korda rohkem gaasi kui tavaliselt, mille survel siis relv kusagilt lagunema hakkab.
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

negeviga meenub mul juhuseid enda ajateenistusest,kus negevi mehed olid püsti hädas relvaga.Küll kippus ta tiirus ise laskma ja ühel olid relvas sees mikropaod.Siis jälle tuli kellelgi metsas öppuste ajal tagant kaba koos luku ja taandurmehanismiga ära,niisama,heast peast.Juudi relvad ei ole ikka södimiseks eesti kliimas,galilid on küll täpsed,aga talvel unusta ära korralik lahing,kus vedela ja paksu sees roomama peab.
Neid paugutajaid on omajagu proovitud,kipuks ise jääma ikka vene ak juurde.Nende pritsid ja automaadid on järeleproovitult lollikindlad.
Samuti saan ma kiidusönu öelda rootsi ak-4 kohta.Kuigi ta tundub kobakas,on ta täpsus ja käsitletavus ok.Samuti KSP - 58,mis meenutab negevit,aga on märksa töökindlam.
Tulles MG-3 juurde tagasi,siis eks vanad ja tuhandeid kordi kokku-lahti käinud relvad kuluvad tohutult.Olen ise peaaegu tutikast Mg-st lasknud ja ausalt-temas on midagi väga tösist.Juba oma tule tihedusega edestab ta teisi pritse körgelt,kuigi,mnjah,eks need törked siis kipuvad kiiremini tulema.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
bandidos
Liige
Kontakt:

Kurb... pole põhjust alahinnata ei galili ega negevit.. Meie kliimas on need relvad sama head kui iga teine... Võrrelda vene AK-d galiliga?..hmm..kannatab võrdlust küll...ja kui eelistuseks läheb..siis valiks galili. Tõrked? Töökindlus? jah, tuleb ette kuid paljuski sõltub relvakandjast...
Negev?... täpselt samad sõnad... kahju, et paljudel negativsed kogemused sellega...olen enam kui kindel et need kogemused just sellest momendist pärit kui relvad juba olid tuksi keeratud. paljuski süü ka n.ö. pataljonide ja kompaniide relvuritel - kui paljud neist tasemel olid?...
vene kroonus mu lemmik aks74U , pk ja stetshkin ka... aga on tõsiseid põhjusi ka teisi relvi hindama hakata...
Loom
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Loom »

AK4 seoses tuleb meelde, et need küll eriti töökindlad ei ole, seda just talvel. Kui laskmise ajal peaks lumi tuiskama või võtab mees lumise kindaga kinni võõi on lihtsalt liiga külm ilm, tekib palju tõrkeid (sh. kaba purunemine külmaga). Muidu mulle meeldib, aga praegu meil olevad relvad on paljud lihtsalt liiga ära hooratud, logisevad ja roostetavad eriti kärmelt. Ksp58-ga ka palju probleeme, muidu hea relv, aga peab oskuslikult ringi käima, et tõrgeteta laseks ja laguneb üsna lihtsalt (samuti külmaga).
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taipohh »

tere hilisõhtust,mul selline huvi,et kas keegi Soome Rk 95-ga on ka kokku puutunud?
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
Tony
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tony »

Ksp58 on sama,mis FN MAG,aga Rootsi variant.Ise lasknud pole,aga väidetavalt FN MAG on üks kõige töökindlamaid pritse.Raua tööiga ca 100 000 lasku.Ega siis ilmaaegu USA enda M60 -ed välja vahetanud FN MAG pritside vastu.FN MAG võitis konkursi,tegi kõiges M60-le silmad ette.See viidi läbi 90-te lõpul.FN Minimi oli juba enne neil olemas,kandis nime M249 ja FN MAG sai nime M240.
Üks jänkide ebaõnnestunumaid pritse oli aga M60E3 (kergem kui M60,plastikut palju).Temast lihtsalt ei tohtinud palju järjest lasta.
Kas keegi teab sellest täpsemalt?
Rahuaega hoiab relv
Alkar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alkar »

Eks see ole kohe näha, kes metsas olles relva puhastada viitsis. Need kes relvi kiruvad tõrkumises ei viitsinud vist eriti õlist lappi kätte võtta. Mina ei mäleta küll et AK 4 või KSP kunagi tõrkunud oleks lahingmoonaga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist