Seal on kabelimägi.Sinna maeti I maailmasõja ajal ja vist ennegi.Kunagi käisid seal mingid arheoloogid ka kaevamas.Mina otsin natukene teise koha peal.
Koseveski küla
[quote="Tsaar"]Koseveskilt natuke Assikvere/Piibumäe poole sõita jäävad vasakut kätt metsa sisse (ca 500m) muinsuskaitse all olevad kääpad. Kui neid mõtled, siis ära seal kyll detektoriga torgi. Kääbaste asukohad enam vähem maaameti lehel näha.
Seal on kabelimägi.Sinna maeti I maailmasõja ajal ja vist ennegi.Kunagi käisid seal mingid arheoloogid ka kaevamas.Mina otsin natukene teise koha peal.

No ei maetud "kabelimägedesse" ei I MS ajal ega isegi Türgi sõja ajal, aga see selleks - pakutud mõõdud ei klapi kääbastega, ega ka muude teadaolevate muististega. Kui on kalluriga juurdepääsetav koht, siis võib olla mahavalatud tarbetu pinnas, ehitusprügi vms., mis aastatega kinni kasvanud. Aga jah, enne metsaminekut peaksid seda mälestiste kaarti uurima, ja mitte selleks, et kus saaks kääbast kaevataSeal on kabelimägi.Sinna maeti I maailmasõja ajal ja vist ennegi.
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
Vaevalt need prügi hunnikud on.Prügi sees oleks ka rauda,mina olen leidnud ainult kuule, vene vindi kestasid,muud pole olnud nendes kuhjades.Kuhjad meenutavad rohkem nagu kupitsa kuhja,ümber kuhja on madalam.Kui on kalluriga juurdepääsetav koht, siis võib olla mahavalatud tarbetu pinnas, ehitusprügi vms., mis aastatega kinni kasvanud.
Mul pole olnud vähimalgi määral plaanis neid lahti kaevata,ainult oli huvi teada saada,kas on hauad.Rohkem ei julge ma midagi küsida.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Aastate eest leidsin Türi kandist metsast ühe liivase voorekese seest terve rea auke, nagu laskepesad vms. Lisaks oli samas üks punkriauk. Vanaisa jutu järgi olla seal Läti punakütid kablutavaid teutoone passinud. Käisin aparaadiga üle, mitte ainust metallikribalat! Vanamuttidel lähemalt uurides selgus, et seal oli külarahvas hoopis oma juurikaid tallel hoidnud. Hiljem sarnaseid "kaevikuid" kohanud mujalgi.
Гив Ми Мани
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist