Koseveski küla

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
aare3107
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aare3107 »

[quote="Tsaar"]Koseveskilt natuke Assikvere/Piibumäe poole sõita jäävad vasakut kätt metsa sisse (ca 500m) muinsuskaitse all olevad kääpad. Kui neid mõtled, siis ära seal kyll detektoriga torgi. Kääbaste asukohad enam vähem maaameti lehel näha.

Seal on kabelimägi.Sinna maeti I maailmasõja ajal ja vist ennegi.Kunagi käisid seal mingid arheoloogid ka kaevamas.Mina otsin natukene teise koha peal.
Pilt
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Seal on kabelimägi.Sinna maeti I maailmasõja ajal ja vist ennegi.
No ei maetud "kabelimägedesse" ei I MS ajal ega isegi Türgi sõja ajal, aga see selleks - pakutud mõõdud ei klapi kääbastega, ega ka muude teadaolevate muististega. Kui on kalluriga juurdepääsetav koht, siis võib olla mahavalatud tarbetu pinnas, ehitusprügi vms., mis aastatega kinni kasvanud. Aga jah, enne metsaminekut peaksid seda mälestiste kaarti uurima, ja mitte selleks, et kus saaks kääbast kaevata :wink:
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Kääpad on seal tõesti!

Ja mite üks ,ega kolm, vaid ikka ilus vaatepilt(mujal eestis sellist pole näinud)

Koseveskilt sinna saab, -aga Halliku metskond peaks olema....
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
aare3107
Liige
Kontakt:

Kui on kalluriga juurdepääsetav koht, siis võib olla mahavalatud tarbetu pinnas, ehitusprügi vms., mis aastatega kinni kasvanud. :wink:
Vaevalt need prügi hunnikud on.Prügi sees oleks ka rauda,mina olen leidnud ainult kuule, vene vindi kestasid,muud pole olnud nendes kuhjades.Kuhjad meenutavad rohkem nagu kupitsa kuhja,ümber kuhja on madalam.

Mul pole olnud vähimalgi määral plaanis neid lahti kaevata,ainult oli huvi teada saada,kas on hauad.Rohkem ei julge ma midagi küsida.
aare3107
Liige
Kontakt:

Feeliks_Jalgraud kirjutas: Koseveskilt sinna saab, -aga Halliku metskond peaks olema....
Kuhjad mis mind huvitavad,on neist kääbastest umbes 3-4km edelasse,ehk siis Koseveski ja Küti küla vahel.
Kasutaja avatar
Tsaar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsaar »

aare3107 oskad sa öelda, mis mägi asub kusagil joonega tähistatud piirkonnas tee ääres? Mäe küljed auke täis. (Nagu kaevikud vms).

Pilt
aare3107
Liige
Kontakt:

Kahjuks ei oska veel õelda.Seal eramaa.Proovin uurida selle mäe kohta.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Aastate eest leidsin Türi kandist metsast ühe liivase voorekese seest terve rea auke, nagu laskepesad vms. Lisaks oli samas üks punkriauk. Vanaisa jutu järgi olla seal Läti punakütid kablutavaid teutoone passinud. Käisin aparaadiga üle, mitte ainust metallikribalat! Vanamuttidel lähemalt uurides selgus, et seal oli külarahvas hoopis oma juurikaid tallel hoidnud. Hiljem sarnaseid "kaevikuid" kohanud mujalgi.
Гив Ми Мани
marukoer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marukoer »

Sellel punase joonega märgitud alasse jääb ,ühe tuttava kinnistu,augud mida mõtlete poöle muud kui vanad kartuli unka augud.Militaar nodi sealt ei tule.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kartuliaugud on loogiline, aga hooldatud metsaaluses ja tee ääres hakkavad silma. Kui oled algaja militaarhuviline või linnajõmpsikast vastküpsetatud "arheoloog", siis vastavalt ajutegevusele - kaitsepositsioon vai kultuspaik! :lol: :lol: :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist