Härrased,
püstol on püstol, ja vint on vint. Ma teen nüüd suht lühidalt, üritamata kedagi coca cola purkide tulistamise tulemustes ümber veenda
Nagu te teate, on inimese koed elastsed, s.t. kui nt. soolestikust lasta läbi ak47 kuul, ei teki erilisi muid vigastusi kui need kudede kärbumised mida kuul vahetult on puudutanud. kuul tekitab kaks haavakanalit - ajutise, ja püsiva. Püsiv haavakanal võrdub sisuliselt kuuli enda mõõtudega. Ajutine sõltub sellest kuivõrd venivad/elastsed on olnud koed. Kui kuuli poolt tekitatud ajutine haavakanal on suurem kui kudede elastsus, algab rebenemine. Mitteelastsed on näiteks inimese (ja ka muude imetajate puhul) aju, maks, põrn, neerud. Kõik muu, s.h. lihaskoed on elastsed.
9x19 kuuli puhul on nt. teada, et tema nn. ajutine haavakanal on läbimõõdus umbes 5cm. Löögi tugevus, mida tajute tabamusel, on võrdne enam-vähem pesapalli palli tabamusega. Mitte et ma oskaks öelda kui tugev on pesapalli tabamus, aga selge on see, et mingit hüdroparalüütilist shokki mis teid lendu paiskaks, ja oleksite surnud enne kui maad puudutate, see küll ei tekita. Seega tulemused, mida saate vaadeldes kuuli tabamusi vette, mudasse, seepi, tavotti jm. mitte-elastsetesse ainetesse, on pehmelt öeldes eksitavad reaalsusest.
Kuid, kui te vaikselt oma asja ajate (nagu näiteks kütitav loom sööb rahus), ja miski jahimees ta oma vindiga 100 meetri pealt tabab, siis mida te ise teeksite, kui keegi teile ootamatult korraliku laksuga nõela perse virutab ? Kas ehmatate, kas hüppate üles - võpatate ? Ilmselt küll. Kas seepärast, et sel nõelal oli nii tohutu energia ? Ilmselt mitte. Tegemist ikka pigem psühholoogilise reaktsiooniga. Muidugi, kui lasta orava pihta nt. .30-06ga, ei jää just palju järele - ajutine haavakanal on ilmselt "veidi" suurem kui orava kudede elastsus. See nn. "orava" effekt on näha hästi ka kiidetud videos kus Barnes teeb kenasti promo oma vindi kuulile mainimata seejuures zelatiinibloki mõõtmeid

Aga eks selline staff müübki massidele. Mitte et Barnes kuulid viletsad oleksid, nad on teada oma hea kvaliteedi poolest. Kuid tegelikkus köidab tänapäeval väheseid, vaja on visuaalset destructioni. Nojah
Küllap annab seda valemit teisendada ka suurematele loomadele, ja ka erinevatele uudsetele kuuli tüüpidele.
Mida ma lõppkokkuvõttes öelda tahan on see, et ärge kunagi silm-silma vastu seistes eeldage, et teie poolt väljatulistatav kuul täidab tabamuse korral oma loodetud eesmärgi otsekohe. Eriti kui on tegu käsirelva, s.t. püstoli või revolvriga. Inimene on vastikult sitke ja vastupidav. Eriti kui ta võitleb oma elu eest, ja selle hinnaga, kõige vihatuma sihtmärgi, s.t. teie, siit maailmast eemaldamise eesmärgil.
Kipun ilmselt end kordama, kuid endiselt - ma loodan väga, et keegi meist siin ei peaks kunagi sellisesse olukorda sattuma kus tuleks eelpoolöeldut omal nahal kogeda.
T