Küsimused, uus kasutaja
- Blitzkrieg
- Liige
- Kontakt:
- Blitzkrieg
- Liige
- Kontakt:
ahjaa, kui mõtlete et eriti vedela musta värviga mis valgub ise seal pragudes laiali siis seda varianti ma tean aga pole julgenud proovida. Kardan et ikkagi see värv satub mujale pinnale sama palju kui sinna prakku. Pigem vist siis küsimus et kuidas seda vältida ja et värv kenasti pragusid mööda jookseks ?
Üks meetod on lahjendada musta värvi (õlivärv) tärpentiiniga ja siis pragudesse kanda. See osa, mis hakkab valesse kohta minema, seda saab puhastada puhtasse tärpentiini pistetud pintsli või näiteks kõrvapuhastuspulgaga. Peaasi on see, et väga uljalt ei tasu ujutada, siis ei kipu ta väga valesti ka jooksma.
Teine variant kindlustamaks, et ta just mööda pragu jookseks, siis võid prao enne puhta tärpentiiniga üle kasta
Model Masteri värve ei soovita eriti tärpentiiniga kokku segada. Mul ei kipu nad üldse lahustuma ning jäävad klimpi. Seega jääb üle eelnevalt mainitud õlivärvid või siis Humbrol/Revell
Teine variant kindlustamaks, et ta just mööda pragu jookseks, siis võid prao enne puhta tärpentiiniga üle kasta
Model Masteri värve ei soovita eriti tärpentiiniga kokku segada. Mul ei kipu nad üldse lahustuma ning jäävad klimpi. Seega jääb üle eelnevalt mainitud õlivärvid või siis Humbrol/Revell
-
- Liige
- Kontakt:
Kõige mugavam kombo on ikka õlivärv ja tärpentiin (näiteks haisuvaba , kunstipoest saab) Õlivärvi peamine eelis on suhteliselt pikk kuivamisaeg jõuab teist maha pesta ja settida. Ainult et modelmasteri värvi puhul ole ettevaatlik. Tärpentiin kipub teist "üles" kergitama. Tark on enne näiteks humbroli lakiga õhuke kiht selga lasta.
Segad üsna lahja segu ja haarad suure pintsli (võimalikult pisikese otsaga) ja hakkad vaikselt vagude otsi "tupsutama". Voolab ise sinna kuhu vaja
Aga proovi julgesti, õlivärv on selles suhte üsna andestav ja "lollikindel" valik.
Levar
Segad üsna lahja segu ja haarad suure pintsli (võimalikult pisikese otsaga) ja hakkad vaikselt vagude otsi "tupsutama". Voolab ise sinna kuhu vaja
Aga proovi julgesti, õlivärv on selles suhte üsna andestav ja "lollikindel" valik.
Levar
Olen seda foorumi osa juba pikka aega jälginud ja Teie olete tekitanud minule ka väikese pisiku. Kuigi pole varem asjaga tegelenud tahaks ka kätt proovida. Kuna huviks on I maailmasõja soomustehnika (soovitavalt 1:35) tahaks just neid teha. Kuid juba eeltööd tehes olen sattunud komistuskivi otsa, selliseid mudeleid mida tahaks kokku panna on vähe ja raskesti kätte saadavad, võrreldes saksa kassidega ja muude soomuselukatega II maailmasõjast. Siit ka minu küsimus, kas minu soov algaja jaoks on liiga suur ja peaks enne mõne lihtsama mudeli kokku panema ja kas keegi saaks mind aidata mudelite ostmisega?
- Parovoz
- Liige
- Kontakt:
Tere-tere!
Tere tulemast Meite sekka! I MM on praegu arenev mudelismi valdkond.
Ja ei ole ta midagi suur. Aga targem on alustada lihtsamast
Minu teada on netist võimalik paljusid asju hankida. Seda lennukite poolt. Maismaa tehnikast on praegu jah, 1:35 mõõtkavas valik mitte eriti suur, aga midagi leidub.... Ja mida Sa aitamise all mõtled?
Lugupidamisega
Tere tulemast Meite sekka! I MM on praegu arenev mudelismi valdkond.
Ja ei ole ta midagi suur. Aga targem on alustada lihtsamast

Lugupidamisega
Taara avitab! ...
-
- Liige
- Kontakt:
Ega I ilmasõjaaegseid maismaa mudeleid just palju ole, vähemasti plastikust mitte. Tegelikult on mul 1 1:35 ft17 tank täitsa müügis, seesama millest fossiil eesti tanki tegi. Sünnivaludest saad vastavast lõimest ka aimu. Samas kannatab teist ka otse karbist kokku panna, aga lihtne see tegevus ei ole. Tahad proovida kaevan teise väja ja ärin sulle maha. Roomiku pead ainult ise juurde hankima, originaal mis kaasas on ....... tegelikult kõlbulik aga meenutab kummipaela. Muidugi päris esimeseks mudeliks ta võibolla hästi ei sobi, targem võibolla alustada miski paremini kokkukäiva ja lihtsama elukaga.
Viimati muutis Joss Metsast, 08 Okt, 2009 14:53, muudetud 1 kord kokku.
Tere tulemast siis meite sekka! Kuigi loen oma pühaks kohuseks hoiatada, et pärast mõne mudeli kokkupanekut võib asi võtta juba fataalse pöörde, nii et asi on ääretult riskantne...Anonymus kirjutas:Olen seda foorumi osa juba pikka aega jälginud ja Teie olete tekitanud minule ka väikese pisiku.
Kuigi pole varem asjaga tegelenud tahaks ka kätt proovida. Kuna huviks on I maailmasõja soomustehnika (soovitavalt 1:35) tahaks just neid teha. Kuid juba eeltööd tehes olen sattunud komistuskivi otsa, selliseid mudeleid mida tahaks kokku panna on vähe ja raskesti kätte saadavad, võrreldes saksa kassidega ja muude soomuselukatega II maailmasõjast.
Täiesti õiged tähelepanekud: Esimene Maailmasõda on lennukite poole pealt juba üsna soliidselt esindatud ja neid tuleb järjest juurde. Ent tankidega on nutune: Emhar -i Mark IV ja Mark V on netis tavaliselt täiesti saadaval, kuid mudelid on väga vanad, nendega on parasjagu välku, seega päris esimeseks mudeliks ei soovitaks. Interus tegi Mark V hermafrodiiti, pidavat üksjagu parem olema, kuid kas seda ka kusagilt hankida saab - ei oska öelda. Mis veel? Tauro Models (oli vist) teeb A7V -d, no ega see mudel kah eriline kingitus ei ole, nii et ring tõmbub järjest koomale... Kuid Renault FT, nagu Joss juba soovitas, see on sihuke enam-vähem, hea asja tegemiseks tuleb muidugi pingutada, aga alustamiseks sobiks ehk kõige paremini? Pealegi võid ju hiljem Friuli roomikud juurde tellida, no kui kummipael ikka üldse ei meeldi - tavaliselt on saadav efekt sellist aadrilaskmist väärt, vähemalt väikese kiiksuga tüüpide arvates.
Lisaks kõigele muule saan ehk veidi abi pakkuda - poldipäid niipalju kui vaja ja ehk oskan veidi konsulteeridagi.
Muidugi on ka päris mitmeid epovalu mudeleid olemas, aga alustamiseks on need ikka üsna probleemsed, ent plastist esimese hooga rohkem meelde ei tulnud.
Urmas.
Tänud kommentaaride eest ja Joss saatsin sulle ps-i. Ma usun, et te teate seda lehekülge aga igaks juhuks ma panen lingi.
http://www.landships.freeservers.com/
Üks asjalikumaid interneti lehekülgi I maailmasõjast eriti mis puututab mudelismi.
Leidsin retrokiti lehe üles ja siin on nii mõndagi huvitavat, ega juhuslikult pole keegi teie seast siit varem tellinud.
http://www.retrokit.net/12.html#
A
http://www.landships.freeservers.com/
Üks asjalikumaid interneti lehekülgi I maailmasõjast eriti mis puututab mudelismi.
Leidsin retrokiti lehe üles ja siin on nii mõndagi huvitavat, ega juhuslikult pole keegi teie seast siit varem tellinud.
http://www.retrokit.net/12.html#
A
-
- Liige
- Kontakt:
Tagasihoidlik küsimus: pahtel selline
http://www.mscomposit.com/rostuff-light-mastic.html
Millised on kasutamise kogemused või on see OUT ?
terv
o
http://www.mscomposit.com/rostuff-light-mastic.html
Millised on kasutamise kogemused või on see OUT ?
terv
o
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline