Hinnapäring: pannal

igasugu stuff mis käib siia alla

NB! www.militaar.net ei kanna mingit vastutust ostetava või müüdava kauba päritolu, kvaliteedi ja legitiimsuse eest, ostu-müügitehingud toimuvad osapoolte enda vastutusel.
lennuk
Liige
Kontakt:

Hinnapäring: pannal

Postitus Postitas lennuk »

Kapi kraamimisel tuli välja saksa pannal. Tundub, et on üsna heas korras, plekist.

Minu käes alates ~92. aastast - st ma ise usun, et tegemist on originaaliga.

Mis võiks selle hinnaks olla?

Tänud ette.

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Kuivõrd ma asja jagan-ei jaga, aga arvan, et siin ei ole siiski tegu originaaliga. :(

Miks?

1. Maailmas ei teata (vähemalt seni) ühtegi saksa relvajõudude (LW, WH, SS, Pol. jne.) rihmapannalt, missugune oleks raudplekist ja granuleeritud pinnaga. Kõik RAUDplekist pandlad olid vaid sileda esipinnaga.
2. p.1-st lähtudes hakkasin vaatama ka fotol nähtud pandla tagakülge - ma võin eksida, aga rihmahaagi kinnituse otsad on kahtlaselt sama kujuga, kui tuntud Poola "originaalidel".
3. Eelnevast lähtudes on ka üldine seisukord kangesti ebanormaalselt hea. (aga see on juba puhtalt subjektiivne tunnetuse küsimus)

Seega hind - ca. 100-300 EEK, aga tegelikult just nii palju, kui ostja nõus maksma on. :wink:

Muideks! 90-ndate alguses töötas Poola "originaalide" tööstus juba täistuuridel ja praeguseks on oma toodetega juba kogu maailma üle ujutanud. :x

P.S.
Aga tegelikult on ka need koopiad täiesti normaalsed, sest eks originaale jää ju aasta-aastalt aina vähemaks ning igaleühele ei jätkugi. Põhiline on, et neid sellisel juhul ka vastavalt kui koopiaid ka müüaks.
Eriti räigeks on igat masti koopiate ja lausa fantaasiapannalde müük läinud USA-s. Ja huvitaval kombel neid ka ostetakse, kuigi on mõnikord lausa naiivsuseni robustsed "kirvetööd". Kangesti kõva raha eest veel kah, mis veelgi üllatavam. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Kiblok
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kiblok »

Täielikult ammentav vastus vend hillarti poolt..
Omaltpoolt lisaks veel,kui väike ristiga rõngas oleks krobeline,mummuline
oleks tiba audentsem välimus..
Aga sellegipoolest kena polla pannal.
lennuk
Liige
Kontakt:

Et kas ma saan õieti aru - tegemist peaks olema nn politseipandlaga (või sellele sarnaneva asjaga)?

Samas ei maksa asja "liiga" heast esiküljest lasta segadusse viia - ma kahtlustan, et see on üle värvitud.

Sain ta kunagi 5.- eest. Kui ka peaks võltsing olema, siis petta pole igaljuhul saanud :)
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

92. aasta 5 krooni võrdub ehk 100 praeguse krooniga. Nii need koopiad maksavadki.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
lennuk
Liige
Kontakt:

Tänud vastajatele. Vähemalt ühest illusioonist lahti saanud, kui mitte muud.
metsma
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metsma »

Tegemist jah politsejõudude pandlaga, vaata kasvõi seda linki:

https://www.osta.ee/i/objects/resized/y ... 159837.jpg

Küll aga antud ese originaal tõesti ei tundu olevat.
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mõmps »

Oot oot kamraadid, kas ma saan asjast tõesti aru, et raudplekist politseipannal ei saa olla nn "mummuline" . Asi nii et, leidsin metsast mahajäetud majast kaks pannalt: Waffen SS reakooseisu metall Rodo pandla ja Politseidiviisi reakoosseisu pandla ja see Pol. diviisi pannal on raudplekist, hõbedane ja mummuline. Granuleeritud on mummuline või sain miskit valesti asjast aru ? :dont_know:
Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja :wink:
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Netiavarustes tundub ta ka mummuline, (kas nüüd just raudplekist, -vot seda ei tia.)
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Just võttis Mati Võrust (pandlakogujad teavad teda) ühendust ja ütles, et temal 4 mummulist raudplekk politseipannalt olnud.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

no ma juba mõtlesin, et keegi kavalpea oli tolle uberiku pöönigule paar koopiat sokutanud, et siis kedagi kaasa võtta ja siis "ootamatult " need pandlad sealt leida- vaat seda nimetatakse juba paranoiaks :lol:
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Mõmps, näita pannaldest pilte.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

panen lingi nagi kausta seal mõni pilt vist on
http://nagi.ee/photos/oceola
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Soovisin fotosid SS pandlast.
Huvitun maisest rasketehnikast.
lennuk
Liige
Kontakt:

Seega on siis ikkagi lahtine, et tegemist on koopiaga?

Niipalju kui mulle antud on, siis tundub, et koopia kohta on tegemist natuke liiga läbimõeldud ja kvaliteetse teostusega (kõik need painutatud servad jne - IMO saksapärane ülepingutatus). Kui mina oleksin koopia teinud, siis poleks mõtet olnud nii põhjalikult teha - asjatundjad teevad nagunii vahet, sihtauditooriumile kõlbab lihtsam töö kah.

Targemaks saanuna uurisin nüüd pannalt lähemalt - palun arvestage, et esiteks on pannal kulunud, teiseks on tegemist välguga tehtud piltidega ja kolmandaks on pandla esikülg uuematel aegadel värvitud - minu arust on keskosa kõrgendikul, kus svastika peal on, märgata nn krobelisust. See on võrdlemisi kulunud, aga minu arvates olemas.

Krobelisusest veel: pannal on krobeline nii eest kui painutatud külgedelt. Oluline on märkida, et krobelisus on kulunud minu arvates õigete kohtade pealt, st sealt, kus ta kandmise korral peakski kuluma - servadest ja näpuga kinnivõtmise kohast.

Sestap, kui arvestada, et asjatundjad kinnitavad plekist mummuliste politseipandlate olemasolu, julgen arvata, et tegemist on originaaliga :scratch:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline