Mudelinäitus Kuressaare lossis

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Ega pahasti polegi midagi.. lihtsalt pani imestama, et mõned mudelid on tagasi lükatud. Aga näituse koostajal on omad nägemused ja nii on.

ps. von manstein.. mul on messereid ka :wink:
Kk
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Mis puudutab messereid ja junkerseid siis ei maksa neid ja nende tegijaid üldse eraldi kategooriasse panna teistest. Need on klassikalised ja ka kohustuslikud mudelid. Mina kahjuks ei ole nii meisterlik ja teadlik veel kõigest sellest et aretada messerist mingi ulme projekt välja. Ma veel hakkan vaikselt aru saama mida ma üleüldse teen.
Kui palju toodeti reaalselt 109 -d ja junkerseid päriselt. Vastavalt on ka mudelitegijaid tekkinud sama palju :). Mulle isiklikult need ka meeldivad ja ligipääs nende ajaloo kohta on ka oluliselt kättesaadavam. . Kes olid II ilmasõja õhuässad ? Messeri ja junkersi mehed ! Mida siin üldse imestada siis. Ei võta väga südamesse seda eelnevat aga mingit kohta see natuke puudutas küll. Et asi riiuks ei kisuks siis sellepeale avan nüüd oma esimese junkersi karbi ja hakkan selle sisule lennuki kuju andma :)
ps. Lõpetasin just raamatu lugemise "Hans-Ulrich Rudeli Lahingupäevik". Ma ei suuda ära imestada selle lenduri vaprust ja imetegusid Ju-87 -ga ! Loomulikult ma teen selle mudeli. Pole kahtlustki.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Blitzkrieg kirjutas: Mida siin üldse imestada siis. Ei võta väga südamesse seda eelnevat aga mingit kohta see natuke puudutas küll.
No aga lepime siis kokku, et ma imestan selliste asjade üle edaspidi omaette:) Või pane see minu kadeduse arvele, et saksa tehnikale alati rohkem kaasa elatakse, aga tudmatud asjad eriti publikule huvi ei paku:)
Loodan, et sa pikka viha pea :wink:

Kk
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Ei pea viha, mingil hetkel tundub isegi naljakas juba :). Ma teeks paljugi aga vot ei riski igatsorti asju veel puutuda. Muidu vooliks veel puupakustki ühe seninägematu lennuki :). Jõudu kõigile ja ehitagem aga usinasti - Kuressaare ootab :)
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Mudelifoorumis valitseb suhteline vaikus, kõik koostavad palehigis masinaid, et jaanuari alguseks valmis saada... :twisted:
Aga annaks mõningaid vihjeid, millest nimekirja vaadates veel puudu on:
legendaarne Katjuuša (kas II MS-i aegset mudelit üldse on, kõik seni nähtud paistavad uuemate ZiS-ide peal olevat)
Panther
T-34/85
FW 189 "raam"
Saksa poolroomikud (Sd.Kfz 250, 251, 7, 9 jne)
Ameerika veoautod, näiteks Studebaker, GMC või mõni muu
Universal carrier
Il-2
Pe-8
Saksa teraskoletised, näiteks Sturmtiger, Jagdtiger, Maus
mõni Briti tank, näiteks Churchill või Matilda
BT-7
Vene kergemad tankid, näiteks T-70 (või 70M)
Kettenkraftrad
T-35
Vene soomusautod
Vene liikursuurtükid
Ameerika tankid
ja veel palju, palju muud...
Saan aru, et see siin pole soovisaade ja paljusid nimetatud mudeleid ehk pole olemaski, aga võtke seda lihtsalt väikese vihjena.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

asjaajaja kirjutas: Aga annaks mõningaid vihjeid, millest nimekirja vaadates veel puudu on:

FW 189 "raam"
Il-2
Pe-8
Kas need oleks oodatud just seoses sellega, et neid võiks Eesti õhuruumiga siduda? Muidu on ju puudu veel palju. Spitfire äkki? või nt Zero, Dewoitine D.520 jne, jne kui üritaks saada igast otsast kokku midagi.

Auu..hr Pokkinen, äkki õnnestub sul ka midagi kauge maa tagant välja panna? materjali justkui on:)

Kk
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Blitzkrieg kirjutas:Mis puudutab messereid ja junkerseid siis ei maksa neid ja nende tegijaid üldse eraldi kategooriasse panna teistest. Need on klassikalised ja ka kohustuslikud mudelid.
Enne jäi mul mainimata, et mina ei rääkinud oma varasemas jutus tegelt konketerselt lennukitest, ega maininud eraldi junkerseid, ega messereid. Ja eriti polnud mul plaanis puudutada kellegi tegemisi konkreetselt. Mainisin vaid laiemalt kogu mudeli maailmas toimuva kohta. Lihtsalt tahtsin veel selgitada.

ps.. kohustuslikud mudelid?... no las ta jääb;)

Kk
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Kalle , see ei olnudki tegelikult sulle suunatud. Siin ennem sind avaldati arvamust messeritest ja nende tegijatest. Kedagi vist häiris et messeried ja junkerseid on palju aga teisi lennukeid vähevõitu.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

kalle kirjutas:
FW 189 "raam"
Il-2
Pe-8

Kas need oleks oodatud just seoses sellega, et neid võiks Eesti õhuruumiga siduda? Muidu on ju puudu veel palju. Spitfire äkki? või nt Zero, Dewoitine D.520 jne, jne kui üritaks saada igast otsast kokku midagi.

Kk
Püüdsin lihtsalt loetleda mõningaid masinaid, mida üks keskmine näitusekülastaja võiks seal silmadega otsima hakata. Kindlasti on sealt veel väga palju puudu ja kindlasti ei saa kõike ka, aga kuna näituse alguseni aega veel on, siis võib ju selle poole püüelda.
Eestiga sidumine pole eesmärk omaette, aga see lisab näitusele kindlasti väärtust.
Ja Spitfire on juba nimekirjas, vaata 1942. aasta alt, Parovozi teostuses.
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Ma katsun Simmtanni natukene küünarnukiga ribidesse togida. Olen tema riiulis näinud selliseid masinaid:
DUKW
GMC 2 1/2t 6x6
VW Schwimmwagen
Chevrolet Gun Tractor

Toomas
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
asjaajaja
Liige
Kontakt:

See on Sul väga hea mõte!!! 8)

Toomas
simmtann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas simmtann »

Tsiknat kirjutas:Ma katsun Simmtanni natukene küünarnukiga ribidesse togida. Olen tema riiulis näinud selliseid masinaid:
DUKW
GMC 2 1/2t 6x6
VW Schwimmwagen
Chevrolet Gun Tractor

Toomas
1/72 mõõtkavas autosid on ka mõned, mida sobiks isegi lennukite kõrvale sättida.
PARM-1 e. Zis-5 baasil Liikurtöökoda
Ja Inglise lennuväe kaks tankurit ja kraana + treileriga sadulveok.
üks RAF-i värvides tsiklist vist oli ka :mrgreen:
Tehisintellekt ei suuda kunagi asendada inimidiootsust!
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Mismoodi nende sedelitega jäi. Kas meie pidime täitma või keegi teine teeb seda ? Kui meie siis võiks juba põhja kätte saada et juba vaikselt ära täita. Ma pigem vahetult ennem näitust lõpetaks veel mingit mudelit kui et määriks paberit ja tuhlaks kuskil andmebaasides ! Vahel ei saa mudelit mingil põhjusel teha aga selle eest kasutaks seda aega teistmoodi ära. Porollooni ma juba tõin ära ja hakkan vaikselt pakke koostama.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Sedelitega jäi nii, et iga mudeli kohta A4, millel lühike jutt, andmed ja ka piisav ruum mudeli jaoks. Selle A4 kujundus ja küljendus jäi minu peale. Lähipäevadel võtan kätte ja teen paigutuse põhiplaani ära, siis selgub ka täpselt, millist ja kui palju infot sinna mahub. Kuna asi pidi kolmes keeles tulema (parandage, kui valesti aru sain) siis eriti palju informatsiooni sinna kirja panna ei saa - ilmselt masina põhiandmed, tootja- ja konkreetse masina kasutaja riigilipud ning paar sõna informatiivset teksti mudeli kohta. Lisaks enesestmõistetavalt veel mudeli tootja ja valmistaja nimed ning mõõtkava.

Mida ma siis teilt tahan on info iga mudeli kohta eraldi. Aga selle küsimuse ma edastan juba siis teile punkthaaval.

Kristjan
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Ma mõtlen et kui sa põhja valmis teed ja kõigile saadad siis võime ju ka ise täita. Sul vähem tööd ka siis. Sa võid lihtsalt kontrolli mõttes pärast üle silmata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline