EPL: Sõdurite mure upub bürokraatiamasinasse

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Või on sõdurite pered-lapsed kuidagi teistmoodi kui ehitajate, taksojuhtide või autojuhi jt ametite lapsed-naised.
Pered - lapsed kindlasti ei ole, aga riigipalgalisi taksojuhte - ehitajaid pole ma kohanud. Muideks, mingid aastad tagasi olid isegi muinsuskaitseametnikud riigi poolt kindlustatud summas, mis oleks ametniku tööülesannete täitmisel otsa saamise korral avaliku teenistuse seaduse kohaselt tulnud omastele välja maksta. Isegi sai murtud põlve "valuraha" eest sanitaartehnikat ostetud :wink: Aga see lõpetati üsna kähku ära. Kuna see langes kokku teatava palgatõusuga, siis väga palju ei kobisetud ja mis see aidanudki oleks. Üldiselt oleks kõige õigem maksta normaalset palka ja igaüks vaatab ise, kas kindlustab või loodab jumalale! Sõjaväelase puhul on aga see häda, et kindlustusagendi jaoks on ta seal kusagil vähikliiniku patsiendi kategooriale lähenev tegelane, kes üksikisikuna ennast kindlustama minnes ei saa loota vist eriti soodsale poliisile?
Kasutaja avatar
taifunk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taifunk »

Miks eesti sõdur ei saa ennast kindlustada, kajastab õhtulehe artikkel kuupäevaga 18.08.2008: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=292004
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

taifunk kirjutas:Miks eesti sõdur ei saa ennast kindlustada, kajastab õhtulehe artikkel kuupäevaga 18.08.2008: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=292004
Isiklik kogemus sellest jamast olemas... Elukaaslane töötab kindlustuse vallas ja uuris extra asja, kui ma missile pidin minema - Eesti elukindlustajad tegid ainult öka-öka ja asusid ringkaitsesse :lol: :lol:

Nii et see üks varasem kommija, kes soovitas sõduritel ise oma elu kindlustada - ajagu oma loll jutt suhu tagasi :twisted: :twisted: :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

corvus kirjutas:
Point remains - reaalses elus osutub abiellumine enne missi võimatuks, sest sellest on tehtud bürokraatiakadalipp.
Point remains - kas missioonile sõitmine juhtub kuu ajase etteteatamisega või ikkagi tehakse sisuliselt oma osalemise võimalikkuse valik juba väeosasse astumisel? Aeg saab otsa, minek ukse ees ja kohe nutt ja hala, meid kotitakse? Ei kotita, tehke omad asjad õigel ajal ära...pere nimel, mitte ärge mängige märtreid. Lisaks tundub, et Kamin surubki (loodetavasti ikkagi) ajutise ja minu arust idiootse erandi läbi...

PS! Valisin huvi pärast Tallinna büroo numbri ja küsisin erandite kohta, lähtudes siinsest vaidlusest, jutt siis sõduritest ja minekust. Erandid olemas. Seadusest tulenevat kuu ajast perioodi ei tee keegi lühemaks, kuid kõik muu kokkuleppe asi. Ise tuleb oma p... liigutada.
Jälle mingi kuradi linnalegend ajastust dekaad tagasi, mida vahetpidamata kedratakse oma enese laiskuse vabanduseks?
Sorry, corvus - jälle ämber, mõlemas poindis:(

Missiväljaõppesse minnakse tihti päevase etteteatamisega, väljasõit kuu aja pärast näiteks. Või on viimane õppus Lätis kaks nädalat enne väljasõitu esimene üksusega liitumise hetk. Kui väga hästi läheb, õnnestub väljaõpet alustada siis, kui see algab - pool aastat enne missi - ja väljaõppe ajal ei ole enam võimalik leida seda ühte vaba päevagi, et avaldust sisse viia. Pool aastat enne väljasõitu alustajad aga on enamasti esmakordsed ja ei ole üldse kursis, et riigi poolt ei ole neile mitte midagi tagatud, kui bürokraatia pole korras. Aga Sinu postitused näitavad, et Sa ei tea, millest räägid, ja sel pinnal ei ole võimalik vaielda lihtsalt:(

Abiellumisest - viimase poole aasta jooksul olen 3 COYd Afgaani saatnud ja vastavate probleemidega tegelenud. Ära tule mulle mingit jura ajama linnalegendidest ja enese laiskusest, palun, kui Sul tõesti ei ole udust aimu ka, millest räägid. Mina tegelen sellega iga päev.
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
B2 Spirit
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

Corvus, kui Sa ei tea, millest Sa räägid, siis hoia suu kinni, paistad intelligentsem välja:( Lisaks Sinu isiklikule ilmale eksisteerib ka selline tore asi nagu reaalne maailm. Soovitan mõnikord külastada.
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Eelpool kirjapandu baasil jääb üle vaid corvuse abikaasale siiralt kaasa tunda.... :lol: :lol: "Hei, naine, vaata endale vaba veerandtund, ma võtan su ää....muidu jääd rahata!!!"
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Ben
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Ben »

kuulge nüüd, poisid
kas keegi asjalistest ja teadjatest meestest võiks ka seletada, mis siis ikkagi on selle taga, et vaatamata aastatepikkusele kooselule ja laste olemasolule eelistatakse vabaabielu ? Endal sai see asi omal ajal just rahanduslik-juriidilistel põhjustel ära vormistatud. Ei olnud ei keeruline ega kuigi aeganõudev see protseduur, mentaalseid tõkkeid ka ei olnud, kahetsenud ka ei ole.
seletage palun, tahaks kangesti teada.

B.
Lemet
Liige
Kontakt:

Ben kirjutas:kuulge nüüd, poisid
kas keegi asjalistest ja teadjatest meestest võiks ka seletada, mis siis ikkagi on selle taga, et vaatamata aastatepikkusele kooselule ja laste olemasolule eelistatakse vabaabielu ? Endal sai see asi omal ajal just rahanduslik-juriidilistel põhjustel ära vormistatud. Ei olnud ei keeruline ega kuigi aeganõudev see protseduur, mentaalseid tõkkeid ka ei olnud, kahetsenud ka ei ole.
seletage palun, tahaks kangesti teada.

B.
Mugavus...rutiin...harjumus...hirm...mis iganes. Minu arvates. Eelnevalt lahutamata abielu.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Corvus võiks leppida sellega, et iga kord ei pea tema sõna viimaseks jääma, isegi teemades, millega tal igasugune kogemus/teadmine puudub.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Anonymus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Anonymus »

Kogu asja kokkuvõtteks: kes pole omal nahal asju kogenud hoidku suu kinni ja las targemad ja kogenumad räägivad.

ps. härra Ronk, kas Te sõjaväes olete käinud
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Kuna tulekahjude kustutamine (loe: missiüksuse alakomplekteerituse leevendamine) on siiski küllaltki tavapärane nähtus, siis võib suvaline veebel hommikul tööle tulles avastada, et tal on üks päev oma varustuse ära andmiseks ning Võrust/Jõhvist/Tapalt Paldiskisse jõudmiseks ning liitumiseks üksusega, mille väljaõpe enne väljalendu kestab veel ca kuu aega. Kontrollõppusel kontrollijate (kes on üle KV kokku kästud) struktuuri arvamine on hetkel teadmata, kuid võimatuks ei julge sedagi pidada.
Kasutaja avatar
Anonymus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Anonymus »

corvus kirjutas:Juba üks kunagi küsis... Otsi vastus ülesse.

PS. härra anonymus kas Teie hiljuti perekonnaseisu ametis olete käinud
Ma olen meelitatut, et Te tunnete huvi minu perekondliku seisndi vastu aga see ei ole laiemas plaanis selle teemaga seotud. Perekonnaseisu ametiga olen tõesti kokkupuutunud. Kuid ka see ei puututa kaitseväelaste elu (ja mis selle teema mõtte üldse on, sest see ei tule enam siit välja), kuid minu repliik käis üldise arutelu kohta mis siin alateemas toimub.
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

Ahh tead, anna andeks, ma mõtlen, et ma olen ka vaba kodanik ja nii aga ma ei mölise ikka niipalju. Kui sa ei ole ajateenistuses olnud ja ei ole missi ettevalmistusüksuses olnud, siis tee nendele teene kes seal olnud on ja ära plärtsu asjade kohta millest sa saad ainult und näha. Järgnev on nüüd iroonia;)
Jah, kõik missiüksuse omad istuvad ööd läbi mingis konkreetses kõrtsis (millises - ütle meile ka, siis ma tean kus mu sõbrad salaja istuvad).
Ja siis päevad läbi on neil nii rämedad pohmakad, et nad ei jõua eelkokkulepete alusel registreerima. Jah, täpselt nii see on! Mul on ikka päris palju tuttavaid eri missidel käinud ja neid on ka praegu sealt tagasi tulemas. Mind isiklikult solvab Sinu suhtumine ja väljendid päris kõvasti ja kui ma suudan siin natuke tagasi teha siis olen ma enam kui rõõmus. Lepi faktiga, et sa ei tea nendest asjadest midagi (ei ajakulust ega millestki) ja ära varju maski taha, et sa oled vaba, sõnavabadust kasutav kodanik. Seda peaks ikka need kasutama kes oskavad teemaga kaasa rääkida. Mina ei oska ja seepärast on see ka minu ainuke postitus siin ja ülejäänud teemades kus käib mingi kamarajura ja demagoogia. Lõpetage see lahmimine ära, oled nii kõva vend, et arvad end teadvat kuidas asjad peavad olema? Siis tee see ära , kandideeri valimistel ja saa kaitseministriks ja tee mis suudad!! Tõesta ennast muud moodi ka kui teoritiseerides asjust, millest sa selmet mitte muhvigi (andestust lasteraamatu kangelane) ei te. On õige mõttekäik, vä? Ausõna, järjest kehvem mulje jääb selliste mõttetute postituste tagajärjel. Kunagi isegi oli mingi respekt aga nüüd see kaob stabiilselt ja asjalike ning tühiste postituste vahekord kipub kalduma sinna tühiste poolde. Ja muuseas, ma ei ole käinud perekonnaseisuameti. Kui siin juba küsimiseks läks kõigi käest. Aitäh tähelepanu eest! Võtke nüüd kõik üks mahl, õlu või viski.
Lemet
Liige
Kontakt:

Muideks, ega see "üks" tegelikult ammendavat vastust ei saanudki, küsimusele, et milline on linnukese suhe ajateenistusse, oli vastuseks "positiivne"... Järelda mida tahad... :wink: Nii et kui tohiks, siis üks selge vastus oleks teretulnud. Pole ju raske, kas "ei" või "jah"
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

corvus kirjutas:Senikaua istud ja nutad, et kuidas riik sinu sõpru peedistab?
"Ära mölise", "sa ei tea asjadest midagi" jne.jne. Mis kuradi püha lehm see missiooni teenistus siis on, et kõik peavad vaid kaasa soiguma kuidas vaesekestele liiga tehakse? Tase!
Nastja, sina või? (selgeltnägemist mõtlesin :wink: )
Muuseas, kas Sa tõesti arvad, et kõik missile minejad lähevad surema või? Arvad, et keegi TAHAB sellele mõelda või??? Et keegi oskab sellele siis üldse mõelda??
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline