ma ei tea ks kirjutan öigesse rubriiki oma jutu vöi mitte.
saksa tank.Tiiger.
saksa tank.Tiiger.
Tere
Küsimus selline,et kas saksaväsad jöutsid oma tankidga lääne-virumaale.Praeguse vinni valla kanti.Nimelt lapsepölves kuuldud taadi jutu pöhjal see teadis rääkida,et mitu saksa tanki tiigrit oli seal jutti sohu vajund.Käisime seal k tuhnimas lapsena ja leitsime,kohti kus sonkides ll kmises ja oli tuli nagu.Kas teab keegi tiigite teekonnast täpsemalt.Möte on see kht uuesti üles otsida kui ikka tangiga tegu
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
Re: saksa tank.Tiiger.
raxsi kirjutas:Tere
ma ei tea ks kirjutan öigesse rubriiki oma jutu vöi mitte.Küsimus selline,et kas saksaväsad jöutsid oma tankidga lääne-virumaale.Praeguse vinni valla kanti.Nimelt lapsepölves kuuldud taadi jutu pöhjal see teadis rääkida,et mitu saksa tanki tiigrit oli seal jutti sohu vajund.Käisime seal k tuhnimas lapsena ja leitsime,kohti kus sonkides ll kmises ja oli tuli nagu.Kas teab keegi tiigite teekonnast täpsemalt.Möte on see kht uuesti üles otsida kui ikka tangiga tegu
Ah mis saa ikka oma aega raiskad, -neid "tiiger tange" ju kõik sood ja rabad täis
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
-
teddybbeer
- Liige
- Kontakt:
tange võid ka vaarisa tööriista kastist taga otsida... aga kui Lääne-Viru Tiigrite teekondade vastu huvi tunned siis kaeva üles kellegi kodanik Otto Cariuse memuaarid... taat nimelt kakerdas 1944ndama aasta talvel-kevadel ühe selliseid riistapuid sisaldanud kompanii koosseisus sealkandis ringi ning on isegi raatsinud selle kirjapaberile üles tähendada...
maakeelset tõlget vähemalt minu teada veel ei eksisteeri, kuigi siit foorumist on läbi käinud jutt, et keegi heasüdamlik inime on ka selle teksti ümber pannud ning avaldatakse "miski aeg kunagi hiljem".. ei tea, pole näind.
maakeelset tõlget vähemalt minu teada veel ei eksisteeri, kuigi siit foorumist on läbi käinud jutt, et keegi heasüdamlik inime on ka selle teksti ümber pannud ning avaldatakse "miski aeg kunagi hiljem".. ei tea, pole näind.
tänan vastamast
ma nimelt olen kuulnud,et sellised tankid eesti ei joudnud.Tegemist väga vesise alaga ja välja kaevata plaanis pole. 
Vastus
seda küll aga ma küsisin umbmääraselt et kas joutsideesti.Ise seda tanki oma silmaga näind ei ole taat rääkset tema oli näind kui veel torn paistis.Mina käisin seal tuhnimas oma 18 aastat tagasi.Siis ei paistnud enam midagi.Järsku oskad öelda kas saab mingi mööteriistaga määrata ka selle vees oleva asja kaalu
Re: Vastus
Vees oleva asja kaalu saab määrata kaaluga. Aga enne tuleb see "asi" veest välja võttaraxsi kirjutas:seda küll aga ma küsisin umbmääraselt et kas joutsideesti.Ise seda tanki oma silmaga näind ei ole taat rääkset tema oli näind kui veel torn paistis.Mina käisin seal tuhnimas oma 18 aastat tagasi.Siis ei paistnud enam midagi.Järsku oskad öelda kas saab mingi mööteriistaga määrata ka selle vees oleva asja kaalu
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
tänud vastajale
kas metalliotsija korralikum kaalu ei näita ära.
Re: tänud vastajale
Mündi suurust kuigivõrd näitab. Muidugi võid ju katsetada ja detektorile ise mingi 10m läbimõõduga pooli kerida ja suurusskaala peale siis vastavalt nt. BMW-Zündapp, GAZ-AA, "Komsomolets", Panzer 3, T-34, Panter, Tiiger, Ferdinand, "Hiireke"...raxsi kirjutas:kas metalliotsija korralikum kaalu ei näita ära.
mmmhhhh
siis jama jh.Aga kas vöimalus on ikka ,et tegu tiigriga.Möned vanakesed pajatavad,et sinna ka lennuk sisse kukkund.Soos jama kaevata ,et täpsemalt teada saada.Eks tuleb möte katki jätta seniks kuni teadus paraneb.Ja saab kaalu määrata lihtsamalt
Re: mmmhhhh
No aga detektori või magnetomeetriga saad vähemalt objekti mõõtmed ja kuju enam-vähem ära määrata. Kui on lennuk paraja partsakaga alla tulnud, on ümberringi vähemalt 100m raadiuses kõik kohad alumiiniumitükke täis (muidugi, kui otse lagedasse sohu tuli, ei pruugi ka eriti olla) ja kui suurem osa lennukit veel sealsamas kuskil vett täis augus vedeleb, siis on üsna tõenäoline, et vesi selles "lennukiaugus" võib olla kergelt õline või hakkab pika teibaga augu põhjas sorkides õlilaike pinnale tulema.raxsi kirjutas:siis jama jh.Aga kas vöimalus on ikka ,et tegu tiigriga.Möned vanakesed pajatavad,et sinna ka lennuk sisse kukkund.Soos jama kaevata ,et täpsemalt teada saada.Eks tuleb möte katki jätta seniks kuni teadus paraneb.Ja saab kaalu määrata lihtsamalt
Muideks, soos leiduvate lennukite-tankide arv on võrdelises seoses kohalikele vanakestele välja tehtud Bockide arvuga
Olles väheke hobikorras ühe legendi jälgesid ajanud, olen suutnud tuvastada endise metsateede ristumiskoha Tallinna lähedal, kus tunnistajate jutud kattuvad (kohati) järgmistes punktides:
1. Seal lasti suurtükkidest pilbasteks sakslaste moonavoor
2. Tee kõrval on sohu aetud tank, millel lõppes taganemise käigus kütus
3. Seal lähedal on NL vägede lahkudes rajatud relvapeidik
4. Kohast ~100 m lõuna poole on kukkunud Saksa/Vene sõjalennuk
5. Samas kohas, kuhu kukkus lennuk, oli Kaitseliidu lasketiir
6. See endine KLi lasketiir on rajatud muistset madalamat linnamäge ära kasutades - see, et Hr. Mandel on sealt 500 m eemal detektoriga muinasesemeid leidnud, on FAKT !
Ma kaldun arvama et tegu on mingi ENERGIASAMBAGA, mis veel avastamata
1. Seal lasti suurtükkidest pilbasteks sakslaste moonavoor
2. Tee kõrval on sohu aetud tank, millel lõppes taganemise käigus kütus
3. Seal lähedal on NL vägede lahkudes rajatud relvapeidik
4. Kohast ~100 m lõuna poole on kukkunud Saksa/Vene sõjalennuk
5. Samas kohas, kuhu kukkus lennuk, oli Kaitseliidu lasketiir
6. See endine KLi lasketiir on rajatud muistset madalamat linnamäge ära kasutades - see, et Hr. Mandel on sealt 500 m eemal detektoriga muinasesemeid leidnud, on FAKT !
Ma kaldun arvama et tegu on mingi ENERGIASAMBAGA, mis veel avastamata
Avastatud juba, tarisin selle energiasamba omale koju. asi lahendatud!Dan kirjutas:Ma kaldun arvama et tegu on mingi ENERGIASAMBAGA, mis veel avastamata
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist