Sütik

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Kasutaja avatar
frits66
Liige
Kontakt:

Sütik

Postitus Postitas frits66 »

Pilt
Millega tegu selline pliiatsi jämedune ja ca 5cm pikk tuli saksa trääni keskelt lagedale?
Mulle võib alati pakkuda Rakverega seotud postkaarte ja fotosi.
http://taaler.pri.ee/
Kasutaja avatar
frits66
Liige
Kontakt:

Sütik

Ise oma aruga arvan et sütik. :mrgreen:
Hugo379
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hugo379 »

Kui oleks äkki nii lahke ja paneks küljepealt kah pildi. :lol:
Kasutaja avatar
kolp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kolp »

See on saksa kapseldetonaator!
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Saksa päritolu lõhkekapsel ehk (venepärase nimega) kapseldetonaator jah.
Helista 112. Kuni demineerijate saabumiseni hoia mingis karbis, tulest eemal Mingil juhul ei tohi millegagi sees urgitseda.
Mathias Lutz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mathias Lutz »

Mina panin sellisele "pliiatsile" 4-aastase poisina haamriga lagipähe ja hea et omal pea õlgadele jäi.Kaks nädalat kinniseotud kätega haiglas ja haamer kasutuskõlbmatu.
marks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marks »

M tähe tähendus. Gesellschaft zur Verwertung chemischer Erzeugnisse m.b.H., Werk Malchow
Kasutaja avatar
frits66
Liige
Kontakt:

Sütik.

Tänud info eest :D
kriimu
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas kriimu »

Varsti tuleb kampaania -anna ära!! Siis viid kohalikule perfektile lauapeale.
Mul ka tegelikult vanavanemate juures neid paar tükki vedeleb, huvitav mis 112 arvab, kui peab 40 km taha 2 sellise junni pärast sõitma? Äkki peaks neile boonuseks paar k98 padrunit andma?
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

kriimu kirjutas:Varsti tuleb kampaania -anna ära!! Siis viid kohalikule perfektile lauapeale.
Mul ka tegelikult vanavanemate juures neid paar tükki vedeleb, huvitav mis 112 arvab, kui peab 40 km taha 2 sellise junni pärast sõitma? Äkki peaks neile boonuseks paar k98 padrunit andma?
Esiteks ei tegele lõhkematerjaliga mitte "kohalik prefekt", vaid Päästeameti Demineerimiskeskus. Kuritegusid, mis sooritati, kasutades lõhkematerjali, uurib Kaitsepolitsei.
Teiseks sõidavad demineerijad välja alati ja igale poole. Ja "2 sellist junni" on igati õigustatud põhjus kuhu iganes sõitmiseks, sest need "junnid" võivad kasvõi ruumi koristava vanaema kui mitte tappa, siis vigaseks teha.
Kolmandaks pole mingit kampaaniat vaja oodata. Lõhkematerjali võib millal iganes demineerijatele hävitamiseks üle anda. Samuti võid need padrunid politseile üle anda mistahes ajal.
Ja viiendaks. Eeldame, et said nüüd foorumit lugedes teada, et tegu lõhkekapslitega. Vastasel juhul tähendaks see tunnistamist, et hoiad teadlikult tsiviilkäibes keelatud lõhkematerjali.
Igatahes tasuks vanavanematele helistada, teatada, kus lõhkekapslid asuvad ja paluda neil demineerijad kutsuda :!:
kriimu
Uudistaja
Kontakt:

Jajaa suurest sõjast on aastaid 64 juba möödas ja ei saa nüüd aru kas vanavanematel on siiamaani joppanud või pole nad kodus koristanudki. Ja see värk, et ma nüüd peaaegu lõhkeaine varjaja olen :), sellest ajast pole kaua möödas, kui valuuta keelatud oli.....
Kui omal ajal võisid mendid selga saada selle eest , et omasid mõned $$- siis nüüd mõne padruni eest.....
Eks Eestlase kõige suurem sõber pidigi olema teine eestlane.... küll kitse pannes , küll Siberi rongile saates.........

P.S. Vanavanematel on ka auto ja ka viinapudel on kodus....ei tea kas peaks laskma ära konfiskeerida..........usun et purjus inimeste tekitatud liiklusõnnetustes hukkub kordades rohkem inimesi, kui kuskil taludes vedeleva laskemoona tõttu..
Lugupidamisega
kriimu
Uudistaja
Kontakt:

No ja kõigetähtsam jäi muidugi ütlemata- täägid! Need millega hiljuti sigu tapeti , on ju nüüd 60 aastat hiljem ka krim karistuse vääriliseks tunnistatud.
Et lähen ja helistan , et kuule taat ,tao ruttu täägid atradeks või hakka kollektsionääriks..... kodumaa helgemad pead on sassi läinud.....
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

Nn kitse panna pole vajagi. Sa juba ise räägid siin, mida keelatud kraami sul kusagil on :D
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

kriimu kirjutas:No ja kõigetähtsam jäi muidugi ütlemata- täägid! Need millega hiljuti sigu tapeti , on ju nüüd 60 aastat hiljem ka krim karistuse vääriliseks tunnistatud.
Et lähen ja helistan , et kuule taat ,tao ruttu täägid atradeks või hakka kollektsionääriks..... kodumaa helgemad pead on sassi läinud.....
Mitte ei saa aru, milles probleem :roll: , et siin lärmad, sulle antakse ilusti teavet ja sina siis niimoodi tänad teisi.
Sea surma juures osalenud väga palju kordi, aga täägiga seda tööd ei tehtud, igas külas oli ikka vanasti sepp, kes oskas pussi välja taguda.
Kasutaja avatar
frits66
Liige
Kontakt:

Tuvastamiseks.

:D Minu junnid seest tühjad jublakad nii et küla jääb alles peenemalt öeldes deaktiveeritud,pole mõtet pablada :mrgreen:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline