Jahimehed ehk teavad öelda... Nimelt oleks vaja ~ 10-13mm diameetriga tinakuule, kas selliseid asju müüakse relvapoes eraldi ning ilma relvaloata isikule? Ning mis võiks olla tk hind.
Igaks juhuks täpsustaks veel üle et vaja läheb ümarat tinakuuli mitte laskemoona.
Tinakuulid
Tinakuulid
O: Vanemat mil tehnikat
Tahad suurtüki kartetš- või šrapnellmoonast läbilõiget teha?
Haavlipüsside kõige jämedam kartetš on 8,2 mm.
32 GA püssi rauaõõne läbimõõt on küll 13,3 mm, kuid kolmekümnekahese ümaraid kuule pole vist saada.
Üks võimalus oleks Soomest otsida. Eestlaetavate relvade huvilisi seal piisavalt ja ka nende relvade moona on saada. Kuulide jaoks luba pole vaja.
Või siis teha vorm ja ise valada.
Haavlipüsside kõige jämedam kartetš on 8,2 mm.
32 GA püssi rauaõõne läbimõõt on küll 13,3 mm, kuid kolmekümnekahese ümaraid kuule pole vist saada.
Üks võimalus oleks Soomest otsida. Eestlaetavate relvade huvilisi seal piisavalt ja ka nende relvade moona on saada. Kuulide jaoks luba pole vaja.
Või siis teha vorm ja ise valada.
Vala ise...
Kusjuures,NSVL lõpupoole,ostsin jahitarvete kauplusest just säärased huvitavad kartetshikonteinerid 12 kal. jahipüssile, kuhu vaid 3 u. 11-12mm läbimõõduga jurakat üksteise otsa käis.Kuid selliseid kartetshe ma müügil kunagi ei näinud,ehkki venekeelse kirjanduse andmeil neid vähesel määral tuudeti, vist,kui ma ei eksi, 11mm-sed.
Kusjuures,NSVL lõpupoole,ostsin jahitarvete kauplusest just säärased huvitavad kartetshikonteinerid 12 kal. jahipüssile, kuhu vaid 3 u. 11-12mm läbimõõduga jurakat üksteise otsa käis.Kuid selliseid kartetshe ma müügil kunagi ei näinud,ehkki venekeelse kirjanduse andmeil neid vähesel määral tuudeti, vist,kui ma ei eksi, 11mm-sed.
Rahuaega hoiab relv
tinakuulid
Vanasti so nõukaajal kui vintrelvi eriti ei olnud pandi need 3 kartetsi jõhviga kokku , nii, et tabamisel lõhkus ilusti ja loom siga või kits jäi kohe ka maha
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist