Ehk oskab keegi aidata/suunata!? Nimelt avastasin, et Eestis valguslauda hankida on minu oskuste juures probleemne, et mitte öelda võimatu. Ainuke selline toode on eksponeeritud PhotoPointi poes, aga otsas ja öeldi, et kui tellida, siis ei tea, kas tuleb kuu, kahe või poole aasta pärast Mis ei sobi mulle mitte! Internetis leian ainult jänkistani pakkujaid...ehk oskab keegi õigele rajale juhatada, või on enda müüa/laenata? Hea oleks A4 mõõdus, aga PhotoPointi olematul pakkumisel nähtu 20X30 ajaks kah asja ära. Ette tänades!
seda A4 formaadis lauda saabki fototehnika poodidest. ja vanasti maksis see paar tuhat krooni. Targem on ise teha. Näiteks vineerist, opaalklaasist - paraku suurte valguslaudade tegemisel on probleem valguse ühtlustamisega. Muus osas probleeme ei ole.
Lisaks tasub helistada valgusreklaami ettevõtted läbi. Neil võib nurgas vedeleda vanu reklaamkaste, mis nad on nõus sulle kinkima.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
No kui saaks poodidest, siis ma ei kaebleks! Ja mingi sotsatsola reklaami peal muna praadida ei kavatse. Mingite led valgustitega saaks ehk tõesti ka ise asja tehtud, aga laisk inime lükkab sellised otsused ikka pühaba õhtaks
Kui peene töö jaoks seda valguslauda vaja on? Ma olen kopeerimiste jaoks teinud nii: suurem klaasiga pildiraam (tagurpidi, et klaas välja ei kukuks) pitskruvidega kirjutuslaua serva külge (raami lühem külg enda poole) ja selle alla põrandale laualamp "näoga üles". Et paberid paigast ei nihkuks siis teibiga diagonaalis nurgad klaasi külge kinni ja laseb lihtsamaid asju teha küll. Kuna lambi ja klaasi vahe on päris suur, siis jaguneb valgus ka kenasti ühtlaselt.
Väga kena A4 valguslaua saab vanast skannerist. Sisu välja visata. Kaane võib klaasi kaitseks alles jätta, et kusagile kappi pannes kogemata ära ei kriibiks. Klaas tuleks altpoolt matistada või kleepida alla mattklaas. On olemas ka igasugu iseliimuvaid kilesid. Hädapärast ajab ka kalka asja ära. Kõiksuguse kuju ja suurusega päevavalguslambi torusid on ka saada. Ainult juhtmete vedamise võiks mõnele elektitöid tundvale kodanikule usaldada. Paljudes kontorites vedelevad täiesti töökorras aga moraalselt lootusetult vananenud skannerid ja muu kolu kusagil kapis või IT-mehe salaurkas ning ootavad, et keegi viitsiks need ohtlike jäätmete konteinerisse vedada.
No näed siis... Eelmisel aastal sai just üks laiali lammutatud ja prügimäele viidud. Siiski oli tegemist oluliselt suurema kabariitidega lauaga (A1). Tegemist oli siis trükinduses kasutatava originaal valguslauaga ning igati korraliku isendiga, mis ruumipuudusel leidis kahjuks oma otsa.
Tudengiajal sai läbi aetud lihtsalt. Kaks raamatuvirna lauale, neile klaas, mille alla oli teibitud kalka, peale. Nii suur kui vaja. Laualamp pikali raamatuvirnade vahele ja valmis see oligi. Ei maksnud sentigi ja asja ajas ära.
Ohoh Arnold, mida siis sellega valgustama hakkad, et element koguaeg kaasas peab olema? Peaasi, et sulle juhtnööre ei antaks Võrumaalt Tamula kaldalt Jehoovakate kantsist, et mis ja kus ning keda valgustada.
Mul seisab valguslaud kodus niisama kasutult. Ise sellega midagi et tee. Panin siis osta.ee portaali selle oksjonile, et ehk keegi leiab, et seda on just tal vaja. Ja siis valguslaudade kohta googeldades leidsin antud teema nende kota siin foorumis. Ehk on kellelgi huvi.
Ma meisterdasin kunagi omale ise valguslaua: otsisin keldrist 4 parajat lauajuppi, neist tegin kasti (või õigemini, raami), sinna lõikasin paraja tüki pleksiklaasi kaaneks peale, paar suurema võimsusega säästupirni sisse koos pirnipesadega, lülitiga juhe järgi ja valmis ta oligi. Suht kerge ja kompaktne kukkus välja ja ainus kuluartikkel olid säästupirnid. Ülejäänud kola oli omal majapidamises olemas.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.