Osta. ee ja segase päritoluga kaup?

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Arnold kirjutas:Kas keegi teab, kus säilitatakse (ja kaua) lõpetatud kriminaalasjade toimikuid? Peaks käima ühte mäluvärskendamiseks sirvimas. :evil:
Pole Su mälul häda midagi, ka mina mäletan asju teistmoodi :twisted: ...

Kas ei viidatud neile toimikutele isegi kahes-kolmes eelmisel aastal Tartu Ülikoolis kaitstud bakalaureusetöös. Ma vaatan, äkki leian mõnest viitest vajalikku informatsiooni.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Pole Su mälul häda midagi, ka mina mäletan asju teistmoodi ...
Ma mõtlen seda toimikut, kust ka minu nimi läbi käib - sellega tutvumine ei tohiks ju võimatu olla? Et kogun andmeid memuaaride jaoks :wink:
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Ma mõtlen seda toimikut, kust ka minu nimi läbi käib
Üks on minu käes, selle saab iga kell, aga selle sinu ammuse toimikuga ei saa aidata. Miks Sa üldse oma minevikus sorkida tahad? Ela nagu antud on, kelle asi?
Arnold
Liige
Kontakt:

Üks on minu käes, selle saab iga kell, aga selle sinu ammuse toimikuga ei saa aidata. Miks Sa üldse oma minevikus sorkida tahad? Ela nagu antud on, kelle asi?
Hakkas koeranael kannikal kihelema - see mulle meeldib!
aga selle sinu ammuse toimikuga ei saa aidata.
Mul on neid kaks - kumba mõtlesid? :lol: Vaheta alias ära - solvad looma!
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Tsiteerides kultusfilmi- kohe näha, et vanad sõbrad... :mrgreen:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Arnold
Liige
Kontakt:

Virtuaalsed "sõbrad".
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

No vaat siis. Juhtud korra piiksatama, et kollektsioneerimine on üks maailmas tunnustatud väärtuste säilitamise vorme ja kohe hakkavad miskid vandersellid sulle toimikuid, kannikaid ja koeranaelu pakkuma.
Solvanguna ma seda kollektsioneerimisjuttu ei mõelnud, nii et ilmaasjata erutusite. Mõnele võib olla tõesti meeldib midagi koguda? Kasvõi siis koeranaelu?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Siga kirjutas: Mõnele võib olla tõesti meeldib midagi koguda? Kasvõi siis koeranaelu?
Mõnele meeldib või kui täpne olla, siis vähemalt veel mõned aastad tagasi meeldis otsida ja kollektsioneerida muinas- ja keskaegseid hoburaudsõlgi ning oma suurepärase koguga tuttavate ees kelkida :twisted: Kõik oleks ju tore kui ei oleks seda va aga...Jätsite LeBoni asjassepuutuvale küsimusele vist omal ajal vastamata; naiivne oleks olnud muidugi ka vastupidist loota.

Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Jätsite LeBoni asjassepuutuvale küsimusele vist omal ajal vastamata; naiivne oleks olnud muidugi ka vastupidist loota.
Naiivne muidugi, eriti, kui eksiti adressaadiga. Mina nimelt ei ole ehete kollektsionäär. Tunnen ehteid ja oskan neid ka üldjuhul määrata, aga ei kogu. Restaureerin. Siin on tunnetatav vahe. Ja kui täpne olla-nagu ise kirjutad-siis sinu ees ma ju kelkinud ei ole, kuivõrd pole au olnud vestelda ? Nii et kelleltki kolmandalt kuuldud või omast peast välja mõeldud juttudega täpsust küll taga ajada ei maksa. Liiga ebatäpne kukub välja.
Arnold
Liige
Kontakt:

Tunnen ehteid ja oskan neid ka üldjuhul määrata, aga ei kogu. Restaureerin.
Kus siis saab näha austet restauraatori kätetööd? Ise kah tegev olnud arheoloogilise metalli konserveerimisel, saaks rinda pista!
P.S. Arheoloogilisi leide ei restaureerita!
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Siga kirjutas:
Jätsite LeBoni asjassepuutuvale küsimusele vist omal ajal vastamata; naiivne oleks olnud muidugi ka vastupidist loota.
Naiivne muidugi, eriti, kui eksiti adressaadiga. Mina nimelt ei ole ehete kollektsionäär. Tunnen ehteid ja oskan neid ka üldjuhul määrata, aga ei kogu. Restaureerin. Siin on tunnetatav vahe. Ja kui täpne olla-nagu ise kirjutad-siis sinu ees ma ju kelkinud ei ole, kuivõrd pole au olnud vestelda ? Nii et kelleltki kolmandalt kuuldud või omast peast välja mõeldud juttudega täpsust küll taga ajada ei maksa. Liiga ebatäpne kukub välja.
Kas läks adressaat väga mööda? :D
Meenutagem:
Harju Maakohtu
otsusest väärteoasjas nr. 4-06-407 68 nähtub, et augustis 2004. aastal teatati kultuuriväärtusega leiu
võimalikust rikkumisest kolme isiku – Annes Kabeli, Toomas Mägi ja Mati Kivistiku - poolt
Võrumaal ning kultuurimälestise rikkumise kahtluses algatati kriminaalasi KarS § 204 lg 1 alusel 69.
Teine juhtum:
2004. aasta mai lõpus kaevasid juba
eelmisest juhtumist tuttavad A. Kabel ja T. Mägi Keila lähedal põllult välja 14. sajandist pärit
rahapaja, mis on viimaste aastate suurim aardeleid – kokku 446 hõbemünti koos keraamilise anuma
kildudega
See on arheoloogide ja teiste asjatundjate sõnul minu teada vaid jäämäe tipp, millega Siga on hakkama saanud. Tegelik kahju, mis see rott on tekitanud, on võrreldamatult suurem. Ei tahaks uskuda, et mina olen siin ainus, kellele on mõne mehe kollektsiooni kohta ühtteist räägitud...
Minul isiklikult paneb taoline jultumus pead vangutama. Arusaamatu on ka see, miks mõned foorumlased kipuvad pätte sedavõrd kaitsma? Selge see, et detektoristid on oma hobi eest väljas - olen samal seisukohal isegi - aga milleks kaitsta pätte ja kurjategijaid? Kohati on ehk asi teadmatuse taga aga see scene on Eestis ju sedavõrd väike, et kõik teavad kõiki. Ja julgen öelda, et ka detektoristid teavad, kes on õige mees ja kes mitte. Milleks siis paari pätti kaitsta? Kui oleks nulltolerants kabelite ja veljode vastu, saaks ehk ka koostööst asja?
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Tsiteerides sama allikat:

"...Kui vaadata Keila aarde juhtumit eetilisest aspektist, siis esimese probleemina hakkab silma, et tegemist on samade isikutega kui Lauritsa mäe aarde puhul. See peegeldab kindlasti aardeküttide hulgas eksisteerivat karistamatuse tunnet ja respekti puudumist seaduste vastu...Keila aare oli väidetavalt A. Kabeli ja T. Mägi tandemi viies aardeleid, mida püüti riigile üle anda ning süstemaatilise aardeotsimisega nad ei tegele. Antud juhul tegid nad eeltööd arhiivis, kasutasid metalliotsijat ja lihtsalt kaevasid paja põllult üles..." (Ulst, I. 2009. Arheoloogilise leiuainese õiguslik kaitse ja "musta arheoloogia" probleemid Eestis").

Nibelungen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

Paraku on nii, et pätid on pugenud ausate seljataha ja nii mõnegi vennikese omale ümber sõrme keeranud. Hundid lambanahas ja peidavad ennast tallis lammaste seas. Minule on jäänud mulje, et Kabel on detektoristide seas suur autoriteet, kes tahab sima paista detektoristide õiguste kaitsjana. Aga paraku on tema ja tema sõbrad need, kes on paljud ametnikud kihama pannud. Ja sellega on kannatajateks ainult tavalised detektoristid, sest lurjused tegutseksid pimeduses edasi.
Arnold
Liige
Kontakt:

Paraku ei ole detektoristidel laia silmaringiga juhti ja selle "paise" aktsepteerimist põhjendatakse sellega, et keegi ei ole esitanud konkreetseid fakte isiku mädasusest. Ühe kõneeristuse hankimine jääb minu lähiaja esmaülesandeks!
Sita ujuvus ei sõltu kujust, vaid sellest, kui kiiresti see puhta vee sisse imeb. :lol:
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas:Paraku ei ole detektoristidel laia silmaringiga juhti ja selle "paise" aktsepteerimist põhjendatakse sellega, et keegi ei ole esitanud konkreetseid fakte isiku mädasusest. Ühe kõneeristuse hankimine jääb minu lähiaja esmaülesandeks!
Sita ujuvus ei sõltu kujust, vaid sellest, kui kiiresti see puhta vee sisse imeb. :lol:
Konkreetse kriminaalasja uurimisel kogutud materjalid, kõneeristused ja telefonikõnede salvestused on ilusasti toimiku vahel alles (selle kohta vt. Kraut, A. 2008). Eeldan, et nende mõne mehe jaoks shokeerivate materjalide avalikustamisel saavad olema vägagi postiivsed tagajärjed :!:

Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline