Siga kirjutas:Jätsite LeBoni asjassepuutuvale küsimusele vist omal ajal vastamata; naiivne oleks olnud muidugi ka vastupidist loota.
Naiivne muidugi, eriti, kui eksiti adressaadiga. Mina nimelt ei ole ehete kollektsionäär. Tunnen ehteid ja oskan neid ka üldjuhul määrata, aga ei kogu. Restaureerin. Siin on tunnetatav vahe. Ja kui täpne olla-nagu ise kirjutad-siis sinu ees ma ju kelkinud ei ole, kuivõrd pole au olnud vestelda ? Nii et kelleltki kolmandalt kuuldud või omast peast välja mõeldud juttudega täpsust küll taga ajada ei maksa. Liiga ebatäpne kukub välja.
Kas läks adressaat väga mööda?
Meenutagem:
Harju Maakohtu
otsusest väärteoasjas nr. 4-06-407 68 nähtub, et augustis 2004. aastal teatati kultuuriväärtusega leiu
võimalikust rikkumisest kolme isiku – Annes Kabeli, Toomas Mägi ja Mati Kivistiku - poolt
Võrumaal ning kultuurimälestise rikkumise kahtluses algatati kriminaalasi KarS § 204 lg 1 alusel 69.
Teine juhtum:
2004. aasta mai lõpus kaevasid juba
eelmisest juhtumist tuttavad A. Kabel ja T. Mägi Keila lähedal põllult välja 14. sajandist pärit
rahapaja, mis on viimaste aastate suurim aardeleid – kokku 446 hõbemünti koos keraamilise anuma
kildudega
See on arheoloogide ja teiste asjatundjate sõnul minu teada vaid jäämäe tipp, millega Siga on hakkama saanud. Tegelik kahju, mis see rott on tekitanud, on võrreldamatult suurem. Ei tahaks uskuda, et mina olen siin ainus, kellele on mõne mehe kollektsiooni kohta ühtteist räägitud...
Minul isiklikult paneb taoline jultumus pead vangutama. Arusaamatu on ka see, miks mõned foorumlased kipuvad pätte sedavõrd kaitsma? Selge see, et detektoristid on oma hobi eest väljas - olen samal seisukohal isegi - aga milleks kaitsta pätte ja kurjategijaid? Kohati on ehk asi teadmatuse taga aga see scene on Eestis ju sedavõrd väike, et kõik teavad kõiki. Ja julgen öelda, et ka detektoristid teavad, kes on õige mees ja kes mitte. Milleks siis paari pätti kaitsta? Kui oleks nulltolerants kabelite ja veljode vastu, saaks ehk ka koostööst asja?
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.