Talsingi, Hellinn, Soome-Eesti ühisriik...
Ühisriik Eesti-Soome.
Olen kuulnud, et ajaloos on minuteada kaks korda Soomest Eestist üks riik teha tahetud. Esimene kord oli enne Vabadussõda, Päts olevat selle vist välja pakkunud. Teine kord, Hjalmar Mäe ajal, siis taheti teha Eesti- Soome suurriik. Eesti ja Soome lisaks veel Venemaa arvelt suured maaalad. Olemas oli programm, mis nägi ette, et soomlased ja eelkõige eestlased peavad segunema ja sigima, et meist saaks suurrahvus.
Seegi projekt kukkus läbi, sest N-Liit võitis sõja.
(Ärge mind palun materdage, kirjutan mälu järele ja pole seda tahku ajaloost ise uurinud, poole kõrvaga vaid kaugelt kuulnud)
Isikliki arvamus on, et Eesti-Soome rass, kultuur ja keel on sarnane ja võimalik, et saaksime eksisteerida edukalt koos ühise riigina.
Ikkagi hõimuvelled.
Seegi projekt kukkus läbi, sest N-Liit võitis sõja.
(Ärge mind palun materdage, kirjutan mälu järele ja pole seda tahku ajaloost ise uurinud, poole kõrvaga vaid kaugelt kuulnud)
Isikliki arvamus on, et Eesti-Soome rass, kultuur ja keel on sarnane ja võimalik, et saaksime eksisteerida edukalt koos ühise riigina.
Ikkagi hõimuvelled.
Viimati muutis hugo1, 04 Sept, 2005 9:24, muudetud 1 kord kokku.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Ei vasta tõele - lätlased on geneetiliselt eestlastele kõige lähedasem rahvas. Ka karjalased, vepslased ja venelased on meile geneetiliselt lähemal kui soomlased.
Hmmm, mina olen just kuulnud, et lätlased ja leedulased on õiged vanad Balti rahvad, eestlased-soomlased tulid siia alles hiljem.
Venelastega, pidi meil vähe ühist olema
Minuarvates juba keel tõestab, et eestlastel ja soomlastel on rohkem ühist, kui näiteks lätlastel ja eestlastel, või venelastel ja eestlastel.
Kas mitte teooria, et venelased ja eestlased on ühiste juurtega ei lastud välja peale II maailmasõda, vastukaaluks sakslaste teooriale, kes väitsid, et venelastel ja eestlastel ei ole mitte midagi ühist.
Tõenäoliselt kõnelesid nii lätlased kui ka leedulased 4000-5000 aastat tagasi ugrimugrit. Seega on nad indoeuroopa keelele üle läinud ugrilased. Loode-Venemaa elanikud on geneetiliselt samuti ugrilased, kes võtsid üle vene keele.hugo1 kirjutas:Hmmm, mina olen just kuulnud, et lätlased ja leedulased on õiged vanad Balti rahvad, eestlased-soomlased tulid siia alles hiljem.
Venelastega, pidi meil vähe ühist olema
Leedu ja Läti keel pidi vanem palju vanem olema, kui eesti keel.Tõenäoliselt kõnelesid nii lätlased kui ka leedulased 4000-5000 aastat tagasi ugrimugrit.
Keeltekohta tehti alles hiljuti mingi uurimus, kust selgus, et leedu ja eriti läti keel on üks vanemaid keeli euroopas.
Kusagilt olen lugenud, et lätlased elasid siin mail kõvasti enne eestlasi.
Esiteks:hugo1 kirjutas:Leedu ja Läti keel pidi vanem palju vanem olema, kui eesti keel. Keeltekohta tehti alles hiljuti mingi uurimus, kust selgus, et leedu ja eriti läti keel on üks vanemaid keeli euroopas.
Kusagilt olen lugenud, et lätlased elasid siin mail kõvasti enne eestlasi.
Keele vanuse hindamine on kahtlase väärtusega asi. Kuhu tõmmata piir, alates millest mingi keel on näiteks eesti keel?
Teiseks:
Uusimad hüpoteesid (Kalewi Wiik) leiavad, et lätlased on teinud minevikus läbi keelevahetuse.
Kolmandaks: Üks asi on keeleline sugulus, teine asi geneetiline sugulus. Ja geneetiliselt on lätlased ja venelased meile lähemal kui soomlased. Soomlast ja eestlast eristad ju nägupidi küll, lätlast ja eestlast mitte.
Lisaks: läti rahvus on kujunenud semgalite, latgalite ja liivlaste baasil.
Vaidleks siinkohal shiimule vastu. NA-s garantiinis oli meid koos 50-eestlast, 50-lätlast ja 50 leedulast. Reeglina on lõ-naabrid jumekamad ja kannavad tumedamaid juukseid. Väikse erandina tegid ikka kohe kindlaks kes on kes. Leedukatega polnud mingit probleemi - neil reeglina pikad ninad.shiim kirjutas: Ja geneetiliselt on lätlased ja venelased meile lähemal kui soomlased. Soomlast ja eestlast eristad ju nägupidi küll, lätlast ja eestlast mitte.
Lisaks: läti rahvus on kujunenud semgalite, latgalite ja liivlaste baasil.
Aga geenidest uurinud seda ugri-mugri asja soome ajakirjanduse põhjal ja jõudnud järeldusele, et kõige lähemal meile on Vm läänealade asunikud, lätlased-soomlased asuvad enam-vähem võrdsel positsioonil
TÕDEONAJATÜTAR
Mina arvan, et geneetiliselt on ültse raske sugulust kindlaks teha, arvestades, kui palju sõdu Eestist üle käinud on.
Kust elasid katsealused, kelle geene venelastega võrreldi.
Kui näiteks Tallinnas Lasnamäel, või Narvas võtta proovid ja võrrelda, seda venelaste geenidega, siis tulemus oleks tõenäoliselt, et eestlased on venelastega väga sarnased geenid. Või näiteks, kus elasid lätlased, kelle geene uuriti. Eesti ju kaotas Vabadussõja ajal suure maaala ja paljud eestlased jäid elama lätisse ja lätistusid.
Jutt läheb keeruliseks, kuid tahan seda öelda, et puhast eestlast enam Eestis ei ela ammu ja need kõige tõupuhtamad elavad saartel ja lääne-lõuna Eestis.
Mis keele ja kultuuri sarnasusse puutub, siis minu arvates on eestlased rohkem sarnased soomlastega, kui lätlastega.
Peamine argument on siiski keel, see on nii võrd sarnane, et võib julgelt väita, et tegemist ühe suure hõimuga. Välimus ja käitumine, ning kultuur on ka äärmiselt sarnane.
Lätlased on minuarvates temperementsemad, kui eestlased ja tumedamad, rohkem slaavlaste moodi.
Eestlased meenutavad rohkem põhjamaa rahvaid.
Kuid kindlasti on eestlased tugevalt segunenud lätlaste ja venelastega.
Kust elasid katsealused, kelle geene venelastega võrreldi.

Kui näiteks Tallinnas Lasnamäel, või Narvas võtta proovid ja võrrelda, seda venelaste geenidega, siis tulemus oleks tõenäoliselt, et eestlased on venelastega väga sarnased geenid. Või näiteks, kus elasid lätlased, kelle geene uuriti. Eesti ju kaotas Vabadussõja ajal suure maaala ja paljud eestlased jäid elama lätisse ja lätistusid.
Jutt läheb keeruliseks, kuid tahan seda öelda, et puhast eestlast enam Eestis ei ela ammu ja need kõige tõupuhtamad elavad saartel ja lääne-lõuna Eestis.
Mis keele ja kultuuri sarnasusse puutub, siis minu arvates on eestlased rohkem sarnased soomlastega, kui lätlastega.
Peamine argument on siiski keel, see on nii võrd sarnane, et võib julgelt väita, et tegemist ühe suure hõimuga. Välimus ja käitumine, ning kultuur on ka äärmiselt sarnane.
Lätlased on minuarvates temperementsemad, kui eestlased ja tumedamad, rohkem slaavlaste moodi.
Kas nn. puhas eestlane on üldse kunagi eksisteerinudki? Segunemine teiste rahvastega on toimunud ju pidevalt, läbi ajaloo. Seetõttu on toimunud ka pidev geenivahetus. Homogeensed geenid saavad olla vaid pikka aega eraldatuses elanud rahval. Kui veel mõned aastad tagasi peeti näiteks soomlasi geneetiliselt väga homogeenseks rahvaks, siis nüüdseks näitavad uuringud isegi nende puhul vastupidist.hugo1 kirjutas:Jutt läheb keeruliseks, kuid tahan seda öelda, et puhast eestlast enam Eestis ei ela ammu ja need kõige tõupuhtamad elavad saartel ja lääne-lõuna Eestis.
Tõepoolest - eestlased on geneetiliselt väga mitmekesine rahvas. Näiteks isegi saarlased erinevad muhulastest üsna suurel määral. Samuti võib välja tuua näiteks Antsla kandi elanike geneetilise sarnasuse mitte Lõuna-Eesti, vaid Lääne-Eesti eestlastega (ilmselt on inimesi kunagi Läänemaalt Antsla kanti asustatud).
Seep see ongi, et palju sõdu on üle käinud - aga see ei tähenda, et me praegu oleksime vähem eestlased kui näiteks 1000 aastat tagasi.
Iga rahvust võib geneetiliselt kaardistada, ja suurte detailideni. Nende detailide tagajärjel tekib üldistatud pilt eri geenivariantide muutlikkusest selle rahvuse sees.
Variante saab jagada haruldasteks, sagedasteks ja tüüpilisteks; tekitada variantide kombinatsioone ja näidata, millised neist on tüüpilised sellele rahvusele.
Samas ei tehta tagurpidist tehet - ei hakata ütlema, et niisuguse geenivariandiga inimene ei saa kuuluda sellesse rahvusesse, ta peab kuuluma teise.
Sellega olen muidugi nõus, et kultuuriliselt on soomlased eestlastele palju lähemal kui lätlased või venelased.
Kultuur/keel kattuvad, geenid aga mitte.
Olen selle geeniteaduse koha pealt üsna tume ja ei julge Sulle palju vastu kobiseda, aga kui see nii on, et eestlased on geneetiliselt rohkem sarnased lätlaste ja venelastega, kui soomlastega, miks siis me välimuselt sarnaneme rohkem soomlasele, kui lätlasele, ammugi venelasele. Venelast ja eestlast eristab ju kergesti välimuse järgi, lätlast ja eestlast ka, soomlane ja eestlane on aga välimuselt sarnased. Somm tavaliselt sutsuke ümaramSellega olen muidugi nõus, et kultuuriliselt on soomlased eestlastele palju lähemal kui lätlased või venelased.
Kultuur/keel kattuvad, geenid aga mitte.

Njah, kuidas kellelegi tundub - kui linna peal tuleb vastu soomlane, siis arvad üsna tihti enne kõne kuulmist tema rahvuse ära (olen katsetanud).hugo1 kirjutas:Olen selle geeniteaduse koha pealt üsna tume ja ei julge Sulle palju vastu kobiseda, aga kui see nii on, et eestlased on geneetiliselt rohkem sarnased lätlaste ja venelastega, kui soomlastega, miks siis me välimuselt sarnaneme rohkem soomlasele, kui lätlasele, ammugi venelasele. Venelast ja eestlast eristab ju kergesti välimuse järgi, lätlast ja eestlast ka, soomlane ja eestlane on aga välimuselt sarnased. Somm tavaliselt sutsuke ümaram
Saaremaal (kus palju lätlasi käib) võib aga tihti üllatuda, kui mittevälismaalase välimusega inimese suust järsku saldejumps tulema hakkab.
Venelaste puhul tooks sisse täpsustuse - geneetiline sarnasus on eelkõige Loode- (Põhja-) Venemaalt pärit venelastega.
Peale selle tuleb veel märkida, et tegelikult on see eristamise/mitteeristamise üle vaidlemine ka natuke mõttetu, sest välimust määravad geenid on vaid väike osa kogu genoomist. Ehk ülejäänud genoom võib 100% kattuda (teoreetiliselt - praktikas see nii muidugi ei ole).
Olgu sissejuhatus on tehtud ja geneetikast ja keeltest sai päris pikalt räägitud(kui kellegil midagi uut huvitavat lisada ei ole)
, siis võiks asja kallale asuda, kas keegi teab midagi täpsemalt nendest kordadest, kus Eestist - Soomest üks riik teha taheti 

Mina tean seda, et see idee oli päevakorral 1942. Sel ajal oli ju veel lootust, et Saksamaa sõja võidab. Soomes peeti plaane Soome - Eesti üheks riigiks ühendamiseks. Selleks koostati mitu Eessti majandust ja strateegilist asendit käsitlevat ülevaadet. Huvi keskpunktis oli küsimus, mida annaks Soomele Eesti lülitamine loodava Suur - Soome koosseisu.hugo1 kirjutas:Olgu sissejuhatus on tehtud ja geneetikast ja keeltest sai päris pikalt räägitud(kui kellegil midagi uut huvitavat lisada ei ole), siis võiks asja kallale asuda, kas keegi teab midagi täpsemalt nendest kordadest, kus Eestist - Soomest üks riik teha taheti
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline