Probleemid karbi sisuga

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
fossiil
Liige
Kontakt:

Probleemid karbi sisuga

Postitus Postitas fossiil »

Tervitus!

Pealkiri tuli veidi segasevõitu, kuid midagi targemat kah välja ei punnitanud - asja mõte selles, et siia võiks igaüks kirja panna, mida peaks mingit konkreetset mudelit ette võttes silmas pidama. Usun et mudelitega üksjagu tegelenud foorumikülastajad on isegi märganud mitmeid tootjate poolseid möödapanekuid ja lihtsustusi ning oskavad soovitusi jagada, millele üht või teist karpi ostes tähelepanu pöörata.

Ise tooksin näiteks Italeri Sd.Kfz. 232 (6 rad): mudelit kokku pannes tuleb arvestada, et seda tüüpi tornil nagu karbis (neid oli 6 rad-idel min. 3 erinevat), puudusid külgedel vertikaalsed ühenduskohad, mis on mudelil suht robustsete vagudena peale kantud - need on mõttekas kohe pahtliga täita. Tagumistel laternatel on kinnitusplaadikesed, mis peavad kere külge minema, valmistatud peegelpildis, nii et need tuleb ringi teha.
Mudeliga on komplektis igavene hunnik kaste ja kastikesi ning instruktsioonis soovitatakse soojalt need kõik porilaudadele ära mahutada. Kuid kui olin läbi vaadanud ligi 150 fotot, leidsin üheainsa pildi, kus vasaku tagumise porilaua horisontaalsel pinnal oli kaks kastikest, muidu oli see kas tühi või oli seal tulekustuti. Pea sama lugu on esimeste porilaudade horisontaalsetel osadel olevate kastidega, nii et neid pole kah mõtet panna. Noteki leidsin kokku kolmelt fotolt, neist kahel oli ta samas kohas nagu instruktsioonis näidatud.
Tähelepanu tuleks pöörata ka tagumise juhikoha peal asuva poolsfääri kujulise soomuskupli liimimisele - alguses vaatasin et no on ikka mööda tehtud see liimimise koht, et niiviisi jääb ju äär üle serva - kuid pärast ei andnud torn enam pöörama... :? Ja kui ma siis kortsus kulmul asja uurima asusin, siis tuli välja et see kuppel peabki veidi üle serva ulatuma.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere

Jah.... hea pealkiri :) Ise olen viimasel ajal piirdunud n.ö välise kuju esitamisega. Miks? ... paraku minu lähedased on selle vastu ükskõiksed , mis ma selle mudeliga ette võtan. Ja tõsiasi on see , et koopia seisukohalt on kõik toodetavad mudelid mingi eksimusega. Vahest on selleks vaja ümber teha peaaegu terve mudel, teisel ainult mingi üksikkoht,... vot. Aga mis puutub Italeri RAD-i eks lisajupid on nagu boonus :) . Aga tõsiselt, ehk tasuks proovida autorite poole pöörduda :roll: Ega minagi ei leidnud vajalikku infot selle kohta. Minu teda oli see tsehhide-poolakate mudel originaalis. Eks mingi kohalik modifikatsioon.
Tunda on ,et üsna tõsiselt objekti kallal :) tuleb vist korralik mudel-koopia.
Taara avitab! ...
fossiil
Liige
Kontakt:

Hmmm, ... no eks minagi piirdun tavaliselt välise sarnasusega - interjöör tuleb arvesse vaid juhul, kui masin on konstruktsioonilt lahtine, nagu näites osad liikursuurtükid. Ja ega minugi lähedased (no pereliikmed j.t. lähisugulased) nendest mudelitest suurt midagi jaga. See originaaliläheduse tagaajamine on rohkem nagu iseenda ja suht kitsa ringi asjassepühendatute jaoks.
Selles suhtes on sul tuline õigus, et osa mudeleid on täpsemad, osadel on möödalaskmisi rohkem, viimasel ajal hakkab see teravamalt esile tulema just hinna/kvaliteedi suhtes, nagu näiteks Dragoni viimasel ajal väljalastud mudelite juures. Ja ka siis võib kõhuli lennata - nagu Dragoni T-34/76-40 ja 41 balanssiiride kinnitustega.
Eee..., et otse Italeri poole pöörduda :? , ei ole minul sellesse usku - pressvorme vaevalt keegi ümber tegema hakkab....
Aga Italeri 6 Rad on vist ikkagi nende endi looming - kui selle plastikut võrrelda tšehhide HiPM plastikuga, siis ei paista suurt midagi ühist olevat: Italeri 232 6Rad : http://www.perthmilitarymodelling.com/r ... it6433.htm ja võrdluseks HiPM 231 6Rad, siin on hästi näha plastik: http://www.internetmodeler.com/2000/aug ... kzf231.htm ning nende 232 6Rad : http://www.internetmodeler.com/2001/sep ... or_rad.htm
Alustasin teemat mitte niivõrd selleks, et otsida iga pisiasja juures 100% -list sarnasust originaaliga, vaid selleks et enne mingi konkreetse mudeli ostmist oleks võimalik kursis olla ees ootavate "üllatustega", nagu näiteks habemega lugu "Zvezda" BT-de ja T-26/33 torniga, kus torni geomeetriaga on kõik OK, kuid kahuri mask on peegelpildis. No jääb pärast kokkupanekut ikka imelikuvõitu küll - see ei tähenda siiski et mask tuleks ILMTINGIMATA ümber teha, lihtsalt teades juba eelnevalt karbis oleva plastiku iseärasusi, on võimalik juba eelnevalt otsustada, kui palju ja mida ette võtta ning siis ei jää mudel ka nii kergesti pooleli.
Arvan et kui siia koguneks ajapikku hulk sarnaseid tähelepanekuid paljude erinevate mudelite kohta, siis oleks tegu juba täiesti arvestatava "andmebaasiga", mis võiks lihtsustada valikute tegemist.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Academy Flakpanzer IV ''Wirbelwind'' Sellel mudelil tuleb alumised rattad kokku panna 3 oosast: kahest ratta poolest ja ühest torujast jublakast. Selle mudeliga on aga nii, et kui panna need torujad jublakad sinna kahe poole vahele, siis rattad oma pulga otsa hästi mahtuda ei taha. Seega soovitan need torujad jublakad panemata jätta. Mina need küll sinna panin aga pärast pidin rataste augud kõik suuremaks tegema. Sama lugu oli ka esi veorattaga ja suure tagarattaga.
Üks halb asi veel: karbis on ainult kolm kleepsu. Värvimisõpetuses on ka mingi imelik maskeering. Rohkemat ei oska selle mudeli kohta hetkel lisada, kuna panen seda mudelit alles kokku.
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

ostsin hiljuti ICM Bergepanther early versjoon limited editioni ja sellest puudus jup nr 26
mingi vedava "ratta" lähedusest....analoogse vastas kylje juppi järel
teen hetkel asendus juppi kuid see tuleb teha peegelpildis ...loodan
paremat ja kui kokku panema hakkan, yritan ka seda netis kajastada
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Kas selle tüki kohta ei olnudki restis või oli see sealt ära murdunud ja ära kadunud?
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

restid olid kile kotis, mis oli igalt poolt kinni keevitatud kile oli terve
kuid jup oli ära murdund ja ei olnud kiles ega ka karbis

järeldus jup asub ICM tootmises kuid kuna tegu on limited edition
toodanguga siis arvan et see on toodangust juba kõrvaldatud ja yle jäägid
hävitatud ...kaasa arvatud vormid
fossiil
Liige
Kontakt:

Vaat sunnikuid, mida kõike ette ei tule :? , aga ega siin miskit imestada ole - hakkasin A7V käiguosa rattaid kokku panema ja avastasin, et paar ratast pole nii välja tulnud nagu peaks - nende kohal on raamide küljes vaid paar vormitut plönnikest... nii et tuleb miskit välja mõelda, ilmselt jätan käiguosa viimaseks, kuna tegelikult on see ikka jubedamal kombel lihtsustatud. Panen kere kokku ja vaatan, palju seda roomikut ja muud värki serva alt näha jääb, et kui näha nagunii suurt midagi ei ole, siis jätkan samas vaimus, kui paistab jama siis mõtlen edasi..
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Olen puutunud kokku paari Maquette firma tankiga
:evil:

Enam seda viga ma ei korda.Võibolla oli viga ka minu võhiklikkuses ja saamatuses, et ma osasid klappima ei saanud ning detailid murdusid minu väikeste näppude vahel

Kahju muidugi,neil on ikka mõned haruldased mudelid, mida naljalt teised ei tee norm hinnaga. 8)
Maksimus26
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Maksimus26 »

Jutt ei ole küll karbi sisust, aga karbi pealsest. Seesamune Zvezda Hanomag. Karbi peal on kahes kohas ilusti suurelt SD.KFZ.251/1 AUSF. B, ja siis järsku nataki, ühel karbi küljel SD.KFZ.250/1 AUSF. B.
Ostsin veel endal Zvezda Panzer 1B, sellel on mudeliga kaasas oleval lehel ühes keeles kuulipildujad 7,62 kaliibriga, teises keeles 7,92 kaliibriga. Plaanin varsti kolmandat mudelit osta, aga enam zvesda peale vist lootma jääda ei julge.

Martin
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Ahhh Zvezda... seda teksti karbil ei vaataks üldse. Nende 120mm mortiiri karbil on kolmel küljel 1:35 aga neljandal 1:72. :roll:

Muideks, see Sd. Kfz. 251/1 Ausf.B ei ole ka tegelikult läbinisti B variant. Väljast on enam vähem B aga seest on pigem C variant.
Pikem jutt sellest:
http://www.perthmilitarymodelling.com/r ... da3572.htm

Siim
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

Seesamune Zvezda Hanomag SD.KFZ.251/1 AUSF. B, karbil on kirjas ja ka piltidel et piaks olema Mg-34 ...karbis on aga Mg-42

ostsin italeri 1/35 komplekti milles on PzB-38/39 õpetusel näitab et selle hark jalg asub raua otsas enam vähem, tegelt peaks olema relva keskkohas
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Minu kätte sattus (mis sattus, tellisin mudelautod.ee-st) Italeri 1/72 Sd/Kfz 250/3.

1) Oli/on karbis olevad roomikud(ühes tükis) väga õudsad, liiga laiad ja mõlemalt roomikult sai 1-2 lüli vahelt ära võetud.

2) Juhendi järgi ehitades jääb esiratta ja porilaua vahe liialt kõrge, meenutas veidi 251-te, aga seda andis lihtsalt parandada.

3) Veermikus oli ühte ratast võimalik paigaldada ainult seda eelmise ratta peale liimides, sest sild oli liiga lühike,

Italerit tundsin ikka kui korralike mudelite tootjat aga loodan, et see oli ainult sellel mudelil esinev kvaliteedi langus.
Popp
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Popp »

täna sai ostetud trumpeteri Strv103 c MBT 1/72 mõõdus. No ma ei tea...puuhalust sae, noa ja viiliga oleks vist ka lihtsam midagi välja voolida. Küll on roomikud liiga pikad, küll peab lõikuma ja viilima, et midagi kuhugi vahele mahuks. Ma lootsin, et made in china sellel juhul ei kehti...
Kasutaja avatar
flak40
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas flak40 »

Üldiselt kipub nende 1:72 mõõtkavas olevate müdelitega ültse olema see probleem.Olen ostnud ainult ühe neist ja enam seda viga ei tee.Põhimõtteliselt olen mõõtkavas 1:35-le ainult ostnud,sest neil on võimalik ka midagi ringi teha nii,et see pärast mudeli valmimist ka välja ei paista :roll: .
"Ersten rein und Letzten raus!"
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist