Ikkagi ei saanud ma oma küsimusele vastust millised on tagatised ja hüved ,et inimesed tuleks riigikaitsesse teenima see,et maja antakse teenistuse ajaks ei ole mingi hüve kui ta pärast teenistuse lõppu peab sealt välja kolima samuti pole programmis puudutatud üldse pensione samuti muud sotsiaalset poolt.Kas nii,et kui mees või naine on pensioniikka jõudnud siis ta on riigile koormaks ja sauna taha ja kuul pähe.Samuti ei saa sellest aru kus see raha võetakse kui maksusid vähendatakse,et kõik need kulutused katta mis plaanitakse teha.Samuti pole ka seal ühtegi sõna sellest mismoodi inimestele töö tagada,ega sellestki mismoodi kodumaist tööstust põllumajandust kavatsetakse arendada toetada.Riigi kaitse peamine hoob on kodaniku veendumus, et relvajõud, millesse ta kuulub ja mis vastasele vastu astuvad on võidukad... Kuidas seda saavutada? Kuidas sisendada kodanikule võidukindlust? Rääkige teie, kes te targad olete... Mina oleksin siin kuulaja rollis ja mõõdaksin kas teie jutt on veenev... Kahjuks pole meie poliitikute ega sõjaväelaste suust veel selliseid argumente ja mõtteid kuulnud, mis minus usku oleks tekitanud... ja teod pole just ka kõige veenvamad. Käib mingi ilustamine ja elukauge loba ajamine. No ei ole NATO ja EU Eesti iseseisvuse garant. On osa riigikaitsest- Nõus. Aga edasi... Kui saabub piir, mida NATO ja EU ei ole valmis ületama... Mis siis saab? Millised on plaanid D,E ja G. Veenge mind, et te teate, mida te teete ja et see tee on lootusrikas ja võidukas.
Sisekaitse peamine hoob on kahtlemata materiaalne tasustamine, sest tegemist on puhtakujulise tööga.
Kont järamiseks ehk milline peaks olema EKJ
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Kõik on öeldud!ELDRP on endiselt seisukohal, et riigi kaitse põhialus on kodaniku vabatahtlikkus ehk siis vabatahtlik valmisolek riigi eest surra (mitte ajateenistus ega kohustus). Mitte kellegil pole õigus ajada inimest riigi eest tahtevasaselt surema.
Kui selliste põhimõtetega valitsus saab pulti, võib juhtuda,et võtan (või siis ei võta) vormi seljast ning hakkan antud valitsuse vastaseks vahendeid valimata.
Palgaarmee meie tingimustes on kodumaa ja patriotismi peal tallamine, sest on selge, et selle süsteemi abil ei ole sõjaliselt võimalik mitte midagi saavutada.
Nõustun, et mu kommentaar ei olnud konstruktiivne. Seda lihtsalt põhjusel, et Teie postitus oli lihtsalt ajuvabadus. Kuna ma olen kodus külmetusega, siis ma võin ju natuke põhjendada ja suunata.eldrp kirjutas: kõige hullem võib olla selles mõttes, et see paneb teid mõtlema asjade üle, mis teie arvates on võib olla enesestmõistetavad. Kritiseerimiseks saigi asi ülesse pandud. Paluks rohkem konstruktiivseid ettepanekuid ja vähem tatti. Ja kommentaarid stiilis: ...tegemist on hulluga ja ma ei viitsigi hakata seda jama kommenteerima - näitavad, et teie koht pole foorumis. Sest kui mina olen rumal kodanik, kes on kirja pannud idiootsuse, siis harige mind ja seletage, miks on see idiootne, kuidas oleks parem ja õige... Eks ole nähtud neid upsakaid tüüpe, kes ennast jube targaks kvaliteetinimeseks peavad ja teisi maha teevad. Ei läheks sellisega matkamagi, luurest rääkimata. Aga üldjoontes olen saanud seni ainult ühe põhjendatud kommentaari tapperilt
1. Te pole absoluutselt mõelnud selle asja hinnale. Kergemad arvutused (Märgin ära, et võtan kõigist minimaalsed kulud. Reaalselt oleks kulutused vähemalt 1,5-3 korda kõrgemad. Aga põhjenduse mõttes):
Nimelt esiteks KV palgakulud:
Meil on 2500 12 500 krooni kuus saavat sõjaväelast.
Kerge arvutustehe näitab, et aastas läheks palkadeks vähemalt 375 miljonit. Kahjuks aga... See on reamehe palk, ohvitserid tahavad rohkem raha saada. Vabandan oma teadmiste puudust sõjaväelaste palkade kohapealt, aga ütleme, et keskmiselt läheb nende 2500-le tegelikult 20k per nägu.
12*2500*20 000= 600 000 000.
Ehk, minimaalvariandis läheb meil kaitseväe palkadele 600 miljonit aastas.
Nüüd, lisame sellele Väliskorpuses olevate nägude palga.
4*12 500*300*12= 180 000 000
(Kui väliskorpuslased arvata 2500 sisse on 45 miljonit vähem)
Lisaks kaitseliitlaste palk.
2000*20 000*120=480 000 000
Ehk absoluutses minimaalvariandis läheb palkadele 1215 miljonit Eesti krooni. Mainiks, et see on absoluutne miinimum.
Kuna ma olen laisk ja lohakas, siis teeme nüüd nö maks paketi (loodan, et mõistate mida ma selle all mõtlen)
Kaitsevägi, mis koosneb 4000-st mehest. Keskmise palganumbri jätame samaks. Ainult kaitseliidu koosseisu suurendame 40 000 ja hakkame neile maksma toetust nii 5000 per nägu (mainiks, et väide, et hakkame vastavalt isiku/füüsiliseteleomadustele toetust maksma ei päde ühestki otsast. Loodan, et saate ise aru miks).
12*40 000*5000= 2 400 000 000
(mainiks, et Eesti kaitseeelarve üleeelmisel aastal olevat olnud umbes 5 miljardit)
Lisame sellele kaitseväe palganumbrid.
12*20 000*4500=1 080 000 000
Oot, aga kiirreageerijad ka

4*12 500*300*12= 180 000 000
Ehk kokku 3660 miljonit EEK. Tuletame siin kohapeal meelde kaitseeelarve suurust.
See on puhtalt palgad, tegelikuses lisanduvad sellele veel ka muud halduskulud (majad, masinad, toit, muu värk).
Võtame näiteks ette majad. Igal kaitseväelasel on oma maja, kus ta elab koos perekonnaga, majade eest maksab riik.(nii võib Teie tekstist välja lugeda)
Ütleme, et kuus läheb ühe maja halduskuludeks 7000 krooni.(arvame selle alla kõik erinevad kulud (ka remondi))
12*7000*2000(4500)= 168 000 000(378 000 000)
Fakt on see, et sellise riigikatsestruktuuri ülalpidamine ei ole võimalik praeguse finantseeringu juures.
Kerge kokkuvõte ka uute asjade ostmiseks vajaliku raha jaoks.
Uued majad, keskmine hind 2 miljonit tükk.
2000* 2000 000= 2 miljardit (4,5miljardit)
Punatäpp sihikud kõigile relvadele.
50 000*8000=400 000 000
Tankitõrje hange (tsiteerin Trummi javelinide teemast):
2 miljardit.
20 tutikat soomukit.
30 000 000*20= 600 000 000
7 tutikat tanki
80 000 000*7= 560 000 000
Tõhus arv portatiivseid
alla 500 miljoni vist ei pääse
Tuumaprojekti maksumus.
OH SA KURAT. (väga kallis)
Kokku vähemalt 6 miljardit. Siin kohapeal on unustatud hävitajad ja tuumaprojekt, viimane on absurdihuumori valdkonda kuuluv. Selle raha eest saame me võitlusvõimetu sõjaväe, mis on halvemas olukorras kui praegune, Kaitseliidu, kus lausa märatseb korruptsioon ohjeldamatutes kogustes ja millel puudub ikkagi võitlusvõime. Kahjuks lisandub sellele veel tuumarelva omaja maine, mis ei ole sammuti sugugi hea.
Ma tunnistan oma teadmistes tugevaid vajakajäämisi, seetõttu saan ma teha vaid väga algelise kondikava raha summadele. Loodan et mõistate, et teie praegune projekt on lootusetu ja veel hullem kui meie rahandusminister kaitseministrina. Kui te soovite end harida, soovitan lugeda kõvasti seda foorumit (eriti soovitan võitlusgruppide, Tankide ja Lennukite teemat).
Jäi meelde, et igatsugu sotsiaalseid tagatisi plaanitakse otsustavalt vähendada.millised on sotsiaalsed tagatised pension muud hüved.
Et siis igaüks ise vaatab, kuidas hakkama saab. Ka sõjaväest erru läinud seltskond. See riik on meil muideks niigi õhuke, ei kujuta eriti ette, kuidas seda VEEL õhemaks teha. Elanikkond vananeb, pensionid tahavad maksmist, rahaga on nagu on. Üldiselt on tegu suht hullu hobese unenäoga, sellise plaani rakendumisel hääletab noorem seltskond ilmselt paari aasta jooksul jalgadega (juhul kui piire kinni ei panda. Aga see on juba siis üks teine riik) ja vanem rahvas paneb niisama kõrvad pea alla. Riigi funktsioonid on ikka tükkis laiemad kui plaani koostaja näikse arvavat. Või plaanib ta näiteks hakata peerutule valgel ise väiksematele lastele kirjatarkust ja suurematele ülikooli programmi järgi rakendusmatemaatikat õpetama ning talusaunas pärgarterite šuntimist tegema? Veel õhem riik...pljähha muhha, kirjutajal-planeerijal ei paista õrna ettekujutustki olema, milline nillimine näiteks praegu politseis rahadega käib ja kuidas kokku hoitakse. Sama med süsteemis. Juba praegugi kannatab süsteemi efektiivsus rängalt rahapuuduse käes. Palja entusiasmi seljas eriti kaugele ei sõida, entusiast, va tolgus, tahab kah süüa saada.Vähem riiki sotsiaalsfääris, majanduses ja vähem ebavajalikku bürokaraatiat...Ei kavatse olla populaarne ja selle nimel raha jagada vasemale-paremale...Riigi funktsioonid olgu selged: kaitse välisvaenlase vastu, sisejulgeolek, kollektiivsete ohtude kõrvaldamine
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Sellisele valitsusele saab olema väga lühike iga ja karta on,et mina võtan vormi seljast(või ei võta ja keeran relva selle valitsuse poole) ja ühinen selle rahvaga kes selle valitsuse pukist võtab (sellise valitsuse käsul ma oma rahva vastu ei lähe).Lemet kirjutas:Jäi meelde, et igatsugu sotsiaalseid tagatisi plaanitakse otsustavalt vähendada.millised on sotsiaalsed tagatised pension muud hüved.
Et siis igaüks ise vaatab, kuidas hakkama saab. Ka sõjaväest erru läinud seltskond. See riik on meil muideks niigi õhuke, ei kujuta eriti ette, kuidas seda VEEL õhemaks teha. Elanikkond vananeb, pensionid tahavad maksmist, rahaga on nagu on. Üldiselt on tegu suht hullu hobese unenäoga, sellise plaani rakendumisel hääletab noorem seltskond ilmselt paari aasta jooksul jalgadega (juhul kui piire kinni ei panda. Aga see on juba siis üks teine riik) ja vanem rahvas paneb niisama kõrvad pea alla. Riigi funktsioonid on ikka tükkis laiemad kui plaani koostaja näikse arvavat. Või plaanib ta näiteks hakata peerutule valgel ise väiksematele lastele kirjatarkust ja suurematele ülikooli programmi järgi rakendusmatemaatikat õpetama ning talusaunas pärgarterite šuntimist tegema? Veel õhem riik...pljähha muhha, kirjutajal-planeerijal ei paista õrna ettekujutustki olema, milline nillimine näiteks praegu politseis rahadega käib ja kuidas kokku hoitakse. Sama med süsteemis. Juba praegugi kannatab süsteemi efektiivsus rängalt rahapuuduse käes. Palja entusiasmi seljas eriti kaugele ei sõida, entusiast, va tolgus, tahab kah süüa saada.Vähem riiki sotsiaalsfääris, majanduses ja vähem ebavajalikku bürokaraatiat...Ei kavatse olla populaarne ja selle nimel raha jagada vasemale-paremale...Riigi funktsioonid olgu selged: kaitse välisvaenlase vastu, sisejulgeolek, kollektiivsete ohtude kõrvaldamine
Kokku võttes klounaad. Venemaal veab asja eest Žirinovski ja paistab, et tal on ka siinpool piiri järgijaid. Ühe koha võiks nad ju riigikogus saada, Vladimir Volfovitši esinemised duumas on aeg-ajalt päris nauditavad. Mõõdukas koguses mõistetavalt.
-
- Liige
- Kontakt:
Võimalik muidugi, et ma olen ülihalb kodanik, aga vähemalt ma ise küll ei plaani sõtta surema minna. Isegi siis mitte, kui mulle selle eest mingeid müstilisi palganumbreid pakutaks. Ja kui tuleb sõda ning ma peaks kogemata kombel ellu jääma, kas siis maksan ühiskonnale ülemakstud palga tagasi 
Tee mis tahad, aga ma küll ei saanud aru, millest EKJ siis koosneks. Ühest küljest pidi suurem osa tulenema vabatahtlikkusele, aga samas "need kes peavad sõjas surema saaksid väärilise palga"???
Naljakoht on ikka küll kogu see tekst. Kui ei tea asjast suurt miskit, kas siis on tõesti vaja tulla lagedale kohe mingi reformiplaaniga? Meenub üks poliitik, kes hiljuti oma laialdastele kogemustele tuginedes kirjeldas seda kui hästi on ülesehitatud IRAAGI relvajõud ja et me peaksime sellest ikka täiega eeskuju võtma
Ei ole linki anda, kuna tegemist ei olnud meediale antud jutuga.
Võibolla on Iraagi relvajõud ka hästi ülesehitatud, aga vähemalt need näited mida tema tõid ei sobiks nüüd küll Eestisse ainsa lahendusena, nagu tema jutust võis aru saada.

Tee mis tahad, aga ma küll ei saanud aru, millest EKJ siis koosneks. Ühest küljest pidi suurem osa tulenema vabatahtlikkusele, aga samas "need kes peavad sõjas surema saaksid väärilise palga"???
Naljakoht on ikka küll kogu see tekst. Kui ei tea asjast suurt miskit, kas siis on tõesti vaja tulla lagedale kohe mingi reformiplaaniga? Meenub üks poliitik, kes hiljuti oma laialdastele kogemustele tuginedes kirjeldas seda kui hästi on ülesehitatud IRAAGI relvajõud ja et me peaksime sellest ikka täiega eeskuju võtma

Võibolla on Iraagi relvajõud ka hästi ülesehitatud, aga vähemalt need näited mida tema tõid ei sobiks nüüd küll Eestisse ainsa lahendusena, nagu tema jutust võis aru saada.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
-
- Liige
- Kontakt:
Aga Oleeg ega me ju siin miskeid sõjasaladusi välja ei paiska. Ning väsitava nädala ja veelgi väsitavama nädalavahetuse eel peab ju vaimu kuidagi lõbustama. Tahaks küll teatrisse minna, aga paraku tuleb foorumiga leppida.
Aga tore oleks muidugi kuulda teemaalgataja kommentaari sellel kodukal oleva teema kohta, et tehakse seadus, mis kohustab automaatselt astuma vastu idasuunast tulenevale kallaletungile.
Mitte et ma nüüd kardaksin seda, et Rootsi kavatseb oma kuningriigi piire laiendama hakata (kuigi jah, kavalate plaanide abil on nad oma relvastuse juba siia kohale toonud), aga EKJ kaitsevad Eestit ju ikka iga vaenlase vastu? Või on antud erakonnal plaan kukutada hetkel Eestis kehtiv kord ning muuta Eesti mõne muu riigi alluvaks?
Aga tore oleks muidugi kuulda teemaalgataja kommentaari sellel kodukal oleva teema kohta, et tehakse seadus, mis kohustab automaatselt astuma vastu idasuunast tulenevale kallaletungile.
Mitte et ma nüüd kardaksin seda, et Rootsi kavatseb oma kuningriigi piire laiendama hakata (kuigi jah, kavalate plaanide abil on nad oma relvastuse juba siia kohale toonud), aga EKJ kaitsevad Eestit ju ikka iga vaenlase vastu? Või on antud erakonnal plaan kukutada hetkel Eestis kehtiv kord ning muuta Eesti mõne muu riigi alluvaks?
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Alustame siis algusest.paharet kirjutas:Ikkagi ei saanud ma oma küsimusele vastust millised on tagatised ja hüved ,et inimesed tuleks riigikaitsesse teenima see,et maja antakse teenistuse ajaks ei ole mingi hüve kui ta pärast teenistuse lõppu peab sealt välja kolima samuti pole programmis puudutatud üldse pensione samuti muud sotsiaalset poolt.Kas nii,et kui mees või naine on pensioniikka jõudnud siis ta on riigile koormaks ja sauna taha ja kuul pähe.Samuti ei saa sellest aru kus see raha võetakse kui maksusid vähendatakse,et kõik need kulutused katta mis plaanitakse teha.Samuti pole ka seal ühtegi sõna sellest mismoodi inimestele töö tagada,ega sellestki mismoodi kodumaist tööstust põllumajandust kavatsetakse arendada toetada.Riigi kaitse peamine hoob on kodaniku veendumus, et relvajõud, millesse ta kuulub ja mis vastasele vastu astuvad on võidukad... Kuidas seda saavutada? Kuidas sisendada kodanikule võidukindlust? Rääkige teie, kes te targad olete... Mina oleksin siin kuulaja rollis ja mõõdaksin kas teie jutt on veenev... Kahjuks pole meie poliitikute ega sõjaväelaste suust veel selliseid argumente ja mõtteid kuulnud, mis minus usku oleks tekitanud... ja teod pole just ka kõige veenvamad. Käib mingi ilustamine ja elukauge loba ajamine. No ei ole NATO ja EU Eesti iseseisvuse garant. On osa riigikaitsest- Nõus. Aga edasi... Kui saabub piir, mida NATO ja EU ei ole valmis ületama... Mis siis saab? Millised on plaanid D,E ja G. Veenge mind, et te teate, mida te teete ja et see tee on lootusrikas ja võidukas.
Sisekaitse peamine hoob on kahtlemata materiaalne tasustamine, sest tegemist on puhtakujulise tööga.
elukutselise sõjaväelise elukutse on nagu´iga teinegi elukutse ehk siis teenistusajal saad palka ja hiljem vastavlt riiklikku pensioni. Põllumajndusest me selles foorumis ei räägi> selleks on teised kohad...
mis palgaarmeest kirjutame... Elukutselise sõjaväe ülesanne on tegutsemine detonaatorjõududena ja esimese kaitsena seniks, kuni KJ relvile asub. Nagu ma kirjutasin saab EKJ põhijõuks KL, mida kavatseme ca 3 X suurendada jnekangelaspioneer kirjutas:Kõik on öeldud!ELDRP on endiselt seisukohal, et riigi kaitse põhialus on kodaniku vabatahtlikkus ehk siis vabatahtlik valmisolek riigi eest surra (mitte ajateenistus ega kohustus). Mitte kellegil pole õigus ajada inimest riigi eest tahtevasaselt surema.
Kui selliste põhimõtetega valitsus saab pulti, võib juhtuda,et võtan (või siis ei võta) vormi seljast ning hakkan antud valitsuse vastaseks vahendeid valimata.
Palgaarmee meie tingimustes on kodumaa ja patriotismi peal tallamine, sest on selge, et selle süsteemi abil ei ole sõjaliselt võimalik mitte midagi saavutada.
Tunneks huvi, milline on lugupeetud postitaja "eldrp" isiklik suhe ajateenistusse? Kas on läbitud või mitte? Et teaks siis arvata, kas tegu on lihtsalt ullitsemisega või on sel ka mingisugune reaalne kogemus taga. Nõukogude ajal tegid paljud noorsandid oma elu tagumikku keeranud otsuse vaid toetudes pühabahommikuse saate "Teenin Nõukogude Liitu" baasil, kas siin ei terenda ka midagi sarnast kümnepäevase foorumilugemise baasilt?
Viimati muutis Lemet, 26 Veebr, 2010 21:55, muudetud 1 kord kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist