Aga okei, kuna ma olen heatahtlik ja puha siis:
EKV puuduseks ei ole mitte automaatide sihikud või kaitseliitlaste toetused. Küsimus on RASKErelvade puudumine. On vaja TANKE, HÄVITAJAID, HAUBITSAID, APC-sid, IFV-sid ja MLRS-e (ja veel palju muud raskemat)!
Teie kaitseliit ei suuda hoida oma positsioone, nad pommitatakse lihtsalt sodiks. See on väga tore kui neil on punatäppid ja digivormid. Aga kui nad lihtsalt tükkideks lastakse kuna vaenlane teab perfektselt, et vastasel puudub kaudtule võimekus siis on asi läbi. Kui te tuumapommi lasete Venemaale, siis lastakse sealt neid vastu sellistes kogustes, et järgmise 100 000 aasta jooksul pole Eestis isegi tarakane elamas.
Teie kaitseplaan on ülesehitatud täiesti valedele alustele! Kaitseliit ei suuda üksi pakkuda piisavat heidutust, see ei ole lihtsalt võimalik. Inimesed, kes ei tea riigkaitsest midagi ei astu, olles mitte läbinud ajateenistust ei astu Kaitseliitu, kui siis vaid toetuse saamiseks AKA tasuta raha.
Kaitsevägi, mis koosneb 4500-st palgasõdurist ei ole võitlusvõimeline, kui tal puudub korralik tehnika. Tehnikat on teie väel vaid nö väliskorpusel. Ilma tehnikata aga tänapäeval ei sõdi. Enam ei ole Esimene maailmasõda! Küsimus, kas on 4 või 6 hävitajat on tähtis juba see pärast, et ühel juhul on alles veel 2 hävitajat kui 4 on alla lastud. Ehk on säilinud mingigi lootus vene lennukeid alla tuua. Teie taburetid ei päde, sest NATO nõuab tsentraliseeritud kontrolli õhutõrje süsteemide üle. Põhjusel, et tänapäeva taburetid on lihtsalt nii head, et Kaitseliidu kätte usaldades need võime me jätta hüvasti mingisugusegi NATO toetusega. Kergete relvasüsteemidega pole teha mitte midagi kui neil puudub toetus raskematelt relvadelt. See peaks ju olema elementaarne! Seda mõistab isegi mu 11 aastane vend, et edukaks kaitseks läheb vaja ka raskemaid relvi. Teie kaitseplaanis aga puuduvad igasugused plaanid nende hankimiseks. Te räägite genotsiidist, aga unustate ära selle, et tänapäeval ei tehta genotsiidi enam mitte automaadiga vaid MLRS-iga, lihtsalt pannakse linnale tuli peale ja ennem ei lõpetata kui maatasa on. Sellele vastukaaluks oleks vaja meil mitte punatäppe või javeline vaid Grade ja FH-70-eid. Aga te ju ei mõista seda, mis teie mõtetega kokku ei lähe. Tankide vastu ei saa puhtalt AT rakettidega, lihtsal põhjusel, et pärast esimest varitsust pommitatakse varitsuskohad tükkideks (Gruusias tehti nii). Taburettidega ei peata kõrgemal lendavaid lennukeid, nagu ei saa ka püstolit kasutada snaipri asemel. Kui te sõjaväelastelt kõik nende sots kindlustused ära võtate siis nad lihtsalt ei tule enam tööle, sest asi pole seda väärt. MITTE KEEGI ei lähe sõjaväkke vabatahtlikult surema. See on ju absurdne!
Kuna tundub, et te kohe üldse ei mõista järgin nüüdsest ma Madis22-e soovitust.