Tolm

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Stern
Liige
Kontakt:

Tolm

Postitus Postitas Stern »

Pole pikalt mudeliasjandusega tegelenud ja asjad kõik riiulil ilma hooleta seisnud. Nüüd aga igavene jama neile ladestunud tolmuga. On ehk kellegil häid ideid kuidas ilma suurema vaevata ja vigastusteta mudeleid puhtaks saab?
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere

Ega teist varianti vist ei ole, kui üks kitsekarvast pikem pintsel , mudelid kraanikausi juurde ja pesema. Pintsli võib kergelt seebiseks teha. Soovitatakse pesta kergelt sooja veega , pintsliga pühkides mudeli pindu voolava vee all :)
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas suurpomm »

Suruõhk peaks ka aitama. Arvuti poest saad osta. Mingi 150 raha läheb maksma.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Arvan et suruõhk sobib sel juhul, kui tolmukord veel liiga "kinni" pole jõudnud jääda. Viimasel juhul tuleb siiski pesta, kraanikausi juures ei maksa unustada tihedat sõela augu ette panna, juhuks kui midagi lahti peaks tulema.
Stern
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Stern »

Mnjah, ega siis tõesti pole midagi muud kui kraanikausi juurde ja üks pesupäev kuna tolm suruõhuga niisama ära ei tule. Pintslit olen ka kasutanud aga eks ta üks tüütu tegvus ole kui mudeleid palju ja suur osa neist figuurid. Maastike ma muidu puhastan lihtsalt tolmuimejaga, kiire ja tõhus.
ministry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ministry »

Enda mudelid pesin nii et lahustasin natuke Fairit vee sees ära ja siis suuremat tõugu pehme pintsliga lennukid üle selle lahusega.Puhas vesi ei kippunud märgama pinda.Pärast puhta veega loputasin üle.Laabus päris valutult. :lol:
PATRIOOT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PATRIOOT »

Mind aga hakkas piinama üks küsimus.... nimelt... suuremal osal mudelitest(vähemalt minu omaddest) on kasutusel vesidekaalid... küsimus siis selline et kas veega pestes dekaalid maha ei tulnud... :?:

Ette tänades: PATRIOOT
Sõjas ja armastuses on kõik lubatud....( muidugi seda kõikke genfi konvensiooni piires)
ministry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ministry »

Enamustel mudelitel olen kasutanud vesikate pealepanekuks Humbrol'i Decalfix'i.Aga neil,millel seda pole tarvitanud,ei juhtunud ka midagi.Kui dekaal on veel paberi peal,siis liguneb ta ruttu lahti läbi paberi imbuva vee toimel.Tiiva peal ei juhtunud mul midagi.Ega vist kaua leotada ja nühkida muidugi ei tasu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline