Nali

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mõnikord, kui lihtsalt otse tõlgid, võib kujunenud lause tulla vägagi kahemõtteline. Lause "Дело Сталина было в надёжных руках Молотова" tõlkisin algul "Stalini asi oli Molotovi kindlates kätes" , alles siis hakkasin vaatama, et see nagu ei sobi, peab "asi" asemel "üritus" kasutama!
Noh, lapsepõlvest mäletan lausa juttu eesti naisteajakirjast, mille kaanel ilutses suurte tähtedega, et ka eesti naised võitlevad Stalini suure asja eest. Nii et sa oled ilmselt päris heas seltskonnas...

P.S. Nagu ma kunagi kurtsin, ilmutab mu arvuti siiani peale sõna "Vaenlase" sissetrükkimist millegipärast ekraanile hoopis sõna "vanilla"...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Radist86
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Radist86 »

Nii. Hää sõber ja tulevane lennundushuvilisest foorumi klient andis seoses India-Pakistani piiri sulgemisega poliitiliselt ebakorrektse vihje
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Ega Sinu arvuti, mr Troll ainsana lolli mängi: trükin sisse sõna "flotill", saan alati esmalt "flotilla!, siis kõpitsen "a" maha.
Trükin nt sõna "komplekt", saan alati "komplect".
Trükin sõna "reserv" ,saan "reserve"jne.
On veel paar varianti, aga neid ei mäleta.
Ma pole veel selline kõva friik, et arvutit hästi jagada, aga tundub, et tegutseb miski lolliks läind speller, nii umbes 4 sõnakombinatsiooni piires.
Siis veel trükin, tean raudselt, et "ÜÜ", ga kui hiljem teksti kontrollin siis on sela sama kindlalt "UU", ja sama lugu on veel , et "ÕÕ" asmele esimene kord alati "ÖÖ"
Aga ma juba harjunud.
Muide "rannakitse soomusloomad" on Sul raudpolt sellest, et mõte jõuab vanadest näppudest ette, onju???
Mul endal sama lugu.
Muideks, meenutanõudusega, kuidas omal ajal sai läbi 5-6 kopeeri dokumente koostatud, brrrrr! Nüüd aga pole muud kui hõissa!
... ja kopipeist!
Muide, head raamatut tõlgid, Eesti keeles sellel teemal vaid Suur Must Auk!
Laar, sunnik, võiks ikka poliitika asemel oma põhitööga tegelda ja teised samaharjalised samuti, oleks rohkem natsioonile kasu!
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Isetegutsevast spellerist veel niipalju, et panin hiljuti tööarvutis Novell keskkonnas meeldetuletuse perearstile minekuks. Hajameelse inimese asi, poolteise nädalaga unustan ära. Selgituseks sõna "perearst". No ja arvake, mis sõna speller kohe asemele pani? :mrgreen: Hakkasin kahtlema oma terves mõistuses, kui arvuti käskis mul pederasti juurde minna! :D
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Teksti redigeerides tõstsin kord pikemas lauses lõike ringi ja mingil hetkel sattus sõna "ka" kaks korda kõrvuti. Speller vedas sellele sõnakordusele muidugi kohe punase joone alla. Klikkasin siis sinna ja vajutasin "Del" klahvi, aga kuna olin veidi ebaõnnestunult klikanud, kustus ära ainult sõnavahe. Tekkis sõna "kaka" ja punane joon kadus. Hea, et seda ikka märkasin, sest see sõna sinna teksti küll kindlasti ei sobinud! :oops:
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Nujah, mul kunagi töö juures andis ülemus päevaks hunniku ülesandeid. Oli terve nimekiri firmadest, kuhu vaja helistada ja kellega asju ajada. Üsna käppelt oli tarvis paar alusetäit kaupa ühte naaberriiki saata. Kiire guugeldamine andis tulemuseks, et hea kiirusega veoteenust soodsa hinnaga pakub AS TransWest. Mis seal siis ikka pikemalt jorutada, otsisin telefonikataloogist nende logistikajuhi numbri välja ja helistasin. Telefon kutsus mõned korrad ja siis kostis torust reibas hääl: "TransWest, Tiit kuuleb, tere!" "Eee... Ummm, vabandage, eksisin vist numbriga", pomisesin, ja panin toru hargile. Jumal küll, mul on tööajal targematki teha kui transvestiitidega lobiseda. No hea küll, tegelen selle asjaga veidi hiljem, vaatan parem värsked e-mailid vahepeal üle. Näedsa, ongi üks värske kiri. Üks meie firma projektijuhtidest teatab, et on haige ja palub mul uurida, kuidas kulgeb meie uue tootelogo kujundamine firmas B-tee. Number ka jäetud. No worryes, kohe uurin välja. Telefon kutsub päris kaua. Lõpuks vastab keegi unise häälega: "B-tee, Rast siinpool...". No taga targemaks. Algul transvestiidid, siis mingid purjus ja pehme keelega pederastid. Ptüi! Närvi ajab juba mustaks. Helistan parem
Jaagule, oma kunagisele klassivennale, kes nüüd töötab linnavalitsuses ja küsin, kuidas edeneb detailplaneeringu muudatuse katastrisse kandmine. Mobiil on millegipärast välja lülitatud, proovin igaks juhuks lauatelefonile kah. Ennast tutvustamata vastab hoopis mingi naishääl: "H'lo, keda te soovite?" "Palun, kas Jaak on kusagil läheduses?" "Missugune Jaak?" "Krooks hüüdnime järgi. Konn, Jaak, noh..." "Minge otsige lähimast viinapoest," saan vastuseks. Vat siis. Ma ei teadnudki, et see mees on vahepeal töökohta vahetanud. Või... viimaks jälle tsüklisse kukkunud? Tema vend Toom ilmselt teaks, aga tema töötab rehviparandustöökojas, mobiilile töö ajal ei vasta ja üleüldse pole mul endal ka enam erilist isu kedagi telefonitsi taga ajama hakata. Parem lähen ja tuulutan ennast natuke, lõuna ka juba varsti käes, lähen kusagile sööma. Aga enne jõuab veel tehnojärelvalvest läbi käia ja ühe tuleohutussertifikaadikese korda ajada. Vaneminspektor Aadu Viina mul hea tuttav ka, kunagi sai isegi koos kalal käidud. Või kui teda majas pole, siis asetäitja Leo Tilk saab ehk aidata.
No on alles õnnetu päev, üks hull autojuht oleks mind äärepealt ülekäigurajal alla ajanud ja vähe sellest, pritsis loigust hooga läbi sõites mul püksid märjaks. Kasisin ennast taskurätiga väheke kuivemaks ja lausa värisesin vihast. Aga tööasjad tahavad ajamist sellegipoolest. Astusin järelvalveosakonda sisse. Kohe hakkas mulle silma, et neil on uus sekretär. Eelmist ma nägupidi teadsin. Nüüd on mingi noor tibi, kes vahib mulle laua tagant nii ülbe näoga otsa, et ma juba hetkeks unustasin, mida ma siit tahan. Suutsin ennast siiski veidi koguda ja natuke kokutades küsisin: "Va..,vabandage, kas Viina on majas?" "Ei ole!" "A-aga siis äkki..." "Tilka kah ei ole!" sain vastuseks sellisel toonil, millest järeldasin, et minu audients on lõppenud. Otsustasin minna sööma ja tõepoolest prae juurde närvide rahustamiseks ka väikese "sada" tellida. Jah, kus riigis me küll elame. Kuhu ka ei helistaks või ei läheks, igal pool on kas perverdid või siis lihtsalt ebaviisakad ja õelad inimesed. Kohutav.
© Manurhin 2010
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

madallendudest: TOP 10

Postitus Postitas setu »

otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
mehaanik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mehaanik »

Kel ei ole lootust tulevikuks, selle minevik röövib temalt oleviku.
lamjak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... 3&l=fplead
NATO ei sõdi ausalt. Nii Jugoslaavia, Iraagi kui Afganistani konfliktides on allianss rünnanud tsiviilsihtmärke, sh haiglaid, koole, kultuuriväärtusi, tehaseid jne. Samades sõdades on NATO kasutanud Haagi ja Genfi konventsioonide põhjal ja Nürnbergi hartaga keelatud relvi, sealjuures soomustläbistava uraaniga rakette, mis põhjustavad radioaktiivset saastet ning hilisemat pikaajalist tsiviilelanikkonna mürgitust, olles sealhulgas kahjulikud ning paljude meditsiinispetsialistide sõnul ka surmavad NATO enda võitlejatele.
Millal saavad meie kaitsejõud soomustläbistava uraaniga raketid? Või tuleb leppida propelleriga granaatidega? :roll:
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Kui pihta ei lase,siis vähemalt mööda lased!
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas swatest »

Viimati muutis swatest, 23 Apr, 2010 22:37, muudetud 1 kord kokku.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

sitt päev, kellele kurdad
wyrd
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wyrd »

Kaubamaja sai pommiähvarduse. Politsei ja pommirühm sõitsid kohale, piirasid ala ümber. Sündmuspaika jõudis ka grupp ajakirjanikke.
"Laske läbi, me oleme ajakirjanikud."
"Mis siis, et olete. Kedagi ei tohi läbi lasta."
"Aga me tahame teada, mis juhtus!"
"Lugege homsetest lehtedest!"
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Lugedes teemat http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=21468
, meenus üks sünnipäevalaul (vabandust, kui kordan) http://www.youtube.com/watch?v=FNyHtHzNuXk
wyrd
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wyrd »

Vene muinasjutt.
Isa läheb seitsme mäe ja kolme mere taha ning nagu ikka küsib oma kolme tütre käest, mida neile tuua. Noh, esimene soovib sõrmust, teine kaelakeed, aga kolmas palub:
"Isa, too mulle tulipunane lilleke!"
"Käi metsa," vastab selle peale isa, "niigi oli eelmine kord sinu mooni pärast tollis jõledalt seletamist..."
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 2 külalist